2019 loopt rustig aan alweer op zijn einde en het was alweer een goed jaar voor SEO. De consument blijft massaal online zoeken, de concurrentie is nog scherper geworden en nieuwe mogelijkheden zijn ontstaan. Ook in 2019 zijn er nieuwe SEO-trends ontstaan en dit blog nemen we jou mee langs alle verbeteringen die wij gebruikt hebben om onze klanten hoger te laten scoren in Google.

Reviews, reviews en nog eens reviews

Je kunt als bedrijf zijnde honderd keer tegen de consument vertellen dat je te vertrouwen bent, de kans blijft klein dat ze je gaan geloven. De Nederlandse consument, inclusief ouderen, weet steeds beter wat er online te vinden is en gaat online op zoek naar de beste mogelijkheden. Ze gaan vaak op zoek naar verhalen die klanten vertellen over jouw bedrijf. Dit betekent dat ze reviews lezen bij je Google Mijn Bedrijf profiel, reviews lezen op je review pagina en reviews lezen bij je producten. De kans is klein dat een consument automatisch een positieve review achterlaat, terwijl een negatieve ervaring bijna altijd zorgt voor een negatieve review. Het is dus belangrijk om positieve klanten aan te sporen om ook een review achter te laten. Wij zetten momenteel succesvol meerdere methodes in om klanten aan te sporen een review achter te laten. Wil je graag weten hoe? Neem dan contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Meer weten over reviews? Lees hier over de kracht van reviews.

SEO tips reviews

Structured data om Google te helpen

Tuurlijk heeft Google zich door de jaren heen sterk verbeterd, maar nog steeds willen ze graag dat je ze een handje helpt. Maar hoe kun je nou aan Google laten weten wat er letterlijk tekstueel staat? Dit doe je gemakkelijk door het gebruiken van structured data. Je kunt bijvoorbeeld aangeven aan Google dat op een plek de vraag staat en op een andere plek het antwoordt. Op het moment dat iemand dan de vraag intypt in Google, wordt de kans vergroot dat jouw pagina als relevant zoekresultaat wordt weergegeven. Dankzij structured data wordt zelfs de kans vergroot om de zogeheten featured snippet, positie 0, te behalen. De consument krijgt dan meteen het antwoord te zien boven de zoekresultaten met een linkje daarbij naar jouw pagina.

Meer weten over structured data? Lees hier over wat structured data is?

Voice search en longtail keywords

Hey Google; wordt steeds vaker gezegd in de Nederlandse huiskamer. Hiermee activeer je de voice searchoptie op je smartphone of Google Home. Wist je dat bijna een derde van de totaal 3,5 miljard dagelijkse zoekopdrachten via voice search gebeurt? Het grote verschil tussen een zoekopdracht typen en spreken, is dat gesproken zoekopdrachten veel langer zijn en vaker in vraagvorm zijn. Het wordt dus steeds interessanter om bijvoorbeeld blogs te schrijven die zich focussen op longtail keywords. Dit zijn zoekwoorden die uit meerdere woorden bestaan. Door specifieke vragen te beantwoorden die consumenten stellen krijg je een hoop meer websitebezoekers. Maar hoe zorg je ervoor dat Google jouw antwoord voorleest aan de gebruiker?

  • Ten eerste kun je structured data inzetten om aan Google te laten zien wat er staat;
  • Ten tweede is het inzetten van bullet-point lijstjes een goede methode;
  • Ten derde kun je het antwoordt bovenaan in de tekst te zetten.

Meer weten over voice search? Lees hier 6 tips over voice search.

SEO 2019 voice search

Zet lokale SEO in

Niet iedereen vindt het een prettige gedachte, maar Google weet behoorlijk goed waar alle bedrijven zich bevinden en waar jij je als consument bevindt. Gelukkig zitten daar wel meerdere voordelen aan. Als je bijvoorbeeld door Eindhoven loopt en op zoek bent naar een restaurant krijg je niet in je zoekresultaten de beste restaurantwebsites van Nederland te zien. Je krijgt dan alleen websites te zien van restaurants in Eindhoven. Google weet precies wanneer het belangrijk is om een lokaal zoekresultaat te laten zien. Het is dus belangrijk voor jouw bedrijf dat Google precies weet waar je zit en wat consumenten bij jou kunnen doen. Zo kun je flink je lokale SEO verbeteren.

Meer weten over lokale SEO? Lees hier meer over lokale SEO.

Influencer marketing voor meer bereik

Mensen geeft het niet graag toe, maar we zijn erg gemakkelijk te beïnvloeden. We volgen massaal influencers en andere bekende personen en proberen dan net zoals hun te zijn. Een goede manier om als bedrijf zijnde daarvan te profiteren is het inzetten van influencer marketing. Je vraagt simpelweg aan een persoon die veel gevolgd wordt om iets te zeggen over jouw merk of product. Je hoeft niet meteen duizenden euro’s uit te geven om een BN’er aan je merk te koppelen. Je kunt ook specifieker kijken naar iemand die belangrijk is voor jouw branche. Enkele duizenden volgers op Instagram kan al genoeg zijn om jouw doelgroep te bereiken.

Meer weten over influencer marketing? Lees hier meer over influencer marketing.

SEO 2019 influencer marketing

Verhoog je reputatie

Reviews is één van de manieren om je reputatie te verbeteren, een andere manier is het verkrijgen van waardevolle backlinks. Het woord ‘waardevolle’ is hierin zeer belangrijk. De tijd is voorbij dat Google waarde geeft aan startpagina’s of algemene platformen. Bedrijven kunnen zich daar gratis aanmelden en ontvangen dan een linkje vanaf die pagina. We beginnen nu zelfs te merken dat het aanmelden bij startpagina’s minpunten begint op te leveren voor je betrouwbaarheid. Maar hoe zorg je er dan voor dat je wel waardevolle backlinks ontvangt? Een goede manier is om unieke content te creëren die zeer relevant is voor jouw branche. Andere websites willen dan graag jouw kennis delen met hun lezers. Hierdoor krijg je al meteen een heleboel waardevolle backlinks. Een andere manier is om actief op zoek te gaan naar pagina’s die relevante content maken voor jouw website. Je kunt ze vervolgens contacteren en vragen wat jullie voor elkaar kunnen betekenen.

Meer weten over waardevolle backlinks? Lees hier meer over wat backlinks zijn.

Maak je website mobiel vriendelijk

Is jouw website nog steeds niet mobiel vriendelijk? Dan krijg je flinke minpunten in de ogen van Google. De kans is groot dat ongeveer de helft van je websitebezoekers via een mobiel apparaat binnenkomt, dus je website moet minimaal mobiel vriendelijk zijn. Het liefste heeft Google dat je website responsive is. Dit betekent dat je website zich aanpast naar iedereen formaat scherm. Snelheid is een andere belangrijke factor. Je krijgt al flinke minpunten van Google als je website te lang doet over het laden, maar de kans is ook groot dat de bezoeker weg klikt.

Meer weten over mobiele websites? Lees hier waarom mobile first de toekomst is.

Vraag of opmerking over dit blog? Kom in contact met één van onze SEO specialisten in Eindhoven