Tegenwoordig is iedereen ermee bezig. Het speelt een grote rol in de online marketing wereld! We hebben het natuurlijk over creatief schrijven. Creatieve content onderscheidt bedrijven van de concurrenten, maar voor je aan de slag gaat met het schrijven van content is het belangrijk dat je creatieve ideeën hebt en uitwerkt. De vraag is nu: hoe ga je aan de slag met creatief schrijven? Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje die je helpen bij het creëren van creatieve content.

Tip 1. Ken je doelgroep

Het is ontzettend belangrijk om je af te vragen voor wie je de content schrijft. Het is belangrijk om te weten wie je doelgroep is. Je hebt namelijk bij elke doelgroep een andere tone of voice. Je praat natuurlijk anders tegen tieners dan dat je praat tegen volwassen mensen van 50 jaar. Een aantal vragen die je jezelf kunt stellen zijn:

– Wat is de leeftijd?
– Wat is het geslacht?
– Wat is het kennisniveau van de lezer?
– Waar is de doelgroep online te vinden?
– Wie volgen ze online, wie heeft invloed op ze?
– Waar liggen de interesses van deze doelgroep?

Als je dit goed in kaart hebt gebracht dan kun je verder met de volgende stap.

[[[["field6",null,"Ik meld me aan voor meer marketing updates."]],[["trigger_integration"]],"and"]]
1 Step 1

Download SEO creatief schrijven

Laat je gegevens achter in het onderstaande formulier en kom er gratis achter hoe jij zowel creatief als SEO gericht kan schrijven.

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Tip 2. Goede ideeën creëren

Mensen denken altijd dat je heel erg creatief moet zijn voor het bedenken van ideeën, maar dat valt best wel mee. Als je de volgende punten in je achterhoofd houdt, kom je zo op een aantal leuke ideeën die je kunt uitwerken!  Leer het bedrijf voor wie je content gaat schrijven goed kennen. Hoe meer je weet over het bedrijf hoe meer informatie je hebt om leuke dingen te bedenken. Dan komen de brainstormsessies. Ga een paar uurtjes zitten en brainstormen over leuke ideeën. Schrijf elk idee dat je hebt op! Ook de wat mindere ideeën. Ga vervolgens al deze ideeën filteren. Zo houd je een paar goede ideeën over. Kijk ook een naar de concurrenten. Waar praten de concurrenten over? Als laatste ga je data en cijfers verzamelen om je verhaal goed te onderbouwen.

Tip 3. Storytelling

Elke lezer houdt van een goed verhaal. Mensen vergelijken zichzelf graag met de personages in de verhalen. Er zijn twee dingen heel belangrijk, namelijk identificatie en associatie. De lezer moet zich herkennen in jouw verhaal en tegelijkertijd een eigen verhaal kunnen inbeelden. Het is belangrijk dat je bij deze stap “outside the box” denkt om de aandacht van je lezers vast te houden! Een saai stuk tekst leest niemand.

Creatief schrijven

Tip 4. Just do it!

De belangrijkste stap is aangebroken!  Just do it! Ga gewoon aan de slag met een idee van de brainstorm sessie. Alles wat in je opkomt, typ je gewoon lekker uit. Hoe meer je schrijft hoe beter. Achteraf kun je altijd nog dingen schrappen, aanpassen of verbeteren. Je zult merken dat als je eenmaal lekker aan het schrijven bent, dat het allemaal vanzelf gaat.

Iedereen kan creatief schrijven, het is dus niet zo dat je vanuit jezelf al heel creatief moet zijn. Natuurlijk kunnen mensen die al creatief zijn wat makkelijker een creatief stuk schrijven. Maar aan de hand van enkele tips kan je ook als je denkt dat jij helemaal niet creatief bent, de creatiefste stukken schrijven. Er worden wereldwijd tientallen cursussen gegeven, en men denkt vaak ook dat je een cursus of opleiding moet volgen om goed creatief te kunnen schrijven. Maar uiteindelijk moet je het gewoon doen en naarmate de tijd vordert zal je steeds creatiever worden.

Download onze PDF over creatief SEO gericht schrijven om achter de 11 overige tips te komen. Heb je nog vragen over SEO gericht schrijven? Neem dan contact op met onze SEO specialisten.