Slide background

Zoekmachine optimalisatie

Staat u al bovenaan in Google? Zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd, is een manier om meer relevante bezoekers naar uw website te krijgen. Uw website of webshop op de juiste zoekwoorden bovenaan.

Zoekmogelijkheden uitbreiden
Zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO genoemd) is een manier om meer relevante bezoekers naar uw website te krijgen. Het vergroten van de relevantie en vindbaarheid van uw website liggen hieraan ten grondslag. Met zoekmachine optimalisatie komt uw website op hogere posities in zoekresultaten, wat leidt tot meer organisch (onbetaald) verkeer. Ook wordt uw website gebruiksvriendelijker en dat maakt van de bezoeker een online klant.

Organisch verkeer
Wij zorgen ervoor dat u niet alleen op bepaalde zoekwoorden gevonden wordt, maar breiden de zoekmogelijkheden zo ver mogelijk uit. Zo kijken we naar de interne linkstructuur van uw website, titels, metadata, URL’s en het juiste gebruik van headers. Daarnaast is het belangrijk om relevante content op uw pagina’s te hebben met de juiste zoekwoorden. Deze stappen zijn de basis voor meer organisch verkeer naar uw website. Het vervolg is om de zoekwoorden continu te optimaliseren en het verkrijgen van een autoriteitsstatus.  

zoekmachine optimalisatie

Linkbuilding
Een autoriteitsstatus wordt verkregen met linkbuilding. Hoe meer en beter de externe links naar uw website, des te hoger uw website scoort in zoekmachines. De kwaliteit en waarde van links is ontzettend belangrijk. Google wil zien dat je links relevant zijn en of de links op een eerlijke manier zijn verkregen. Social media kan helpen de autoriteitspositie te verbeteren. Interessante berichten zullen door uw volgers opgepikt en gedeeld worden. Dit zorgt binnen afzienbare tijd voor ontzettend veel links naar uw website en verbetert daarmee uw positie in zoekresultaten.

Mobiel
Een laatste belangrijke factor bij zoekmachine optimalisatie is mobiel. U moet immers niet alleen via desktop goed vindbaar en bereikbaar zijn, mobiele apparaten zijn misschien nog wel belangrijker. Het aantal mobiele apparaten en het gebruik daarvan is nog altijd stijgende en met de recentelijke update van Google om mobiele websites te ranken, is het belangrijk hier op in te spelen met bijvoorbeeld een responsief design en aangepaste content.

Nieuwsgierig?

Stel gerust uw vragen met betrekking tot Zoekmachine optimalisatie of onze andere online marketing diensten aan onze online marketing specialisten.