Heb jij 1 van onderstaande elementen op jouw website? Dan is dit blog speciaal voor jou erg belangrijk om te lezen.

  • Een site die betaalgegevens vraagt van bijvoorbeeld een creditcard of bankaccount (e-commerce site bijvoorbeeld)
  • Een blog met advies voor ouders
  • Een blog van een financiële instelling die juridisch advies geeft
  • Een webpagina met de symptomen van een ziekte

Wanneer jouw website over bovenstaande elementen beschikt val jij volgens Google onder de YMYL-websites. YMYL staat voor “Your money or Your Life”.
De sites (of pagina’s) met het YMYL kenmerk zijn sites met onderwerpen die verband houden met medicijnen, juridische en financieel, vereenvoudigd zijn dit pagina’s waarvan de inhoud het geluk, de gezondheid en de rijkdom van gebruikers beïnvloedt.

Wanneer is de inhoud op mijn pagina volgens Google goed?

Google maakt duidelijk dat EAT één van de belangrijkste overwegingen is voor de kwaliteit van een webpagina. Daarom leggen we graag nog eens uitgebreid uit wat de letters inhouden, zodat u uw SEO kunt verbeteren:

  • Expertise: Google is van mening dat je een expert op jouw vakgebied moet zijn. De inhoud van jouw website moet buiten relevant ook waar zijn. Dit precieze criterium dat SEO’s over de hele wereld eraan herinnert dat de algoritmeverandering genaamd “Medic” (van augustus 2018) vooral van invloed was op medische, financiële of juridische sites. Op dit soort sites zijn de waarheidsgetrouwheid, versheid en relevantie van de inhoud inderdaad essentieel voor de gebruiker. Sindsdien werd het duidelijk dat deze update niet alleen van invloed was op deze 3 typologieën van sites, maar inderdaad op het hele web. Iedereen kan en moet een expert zijn in zijn vakgebied;
  • Autoriteit: Naast het tonen van uw expertise, moet u uw autoriteit ontwikkelen. Dit wordt opgedaan met ervaring en expertise als auteur, je populariteit kan zich bijvoorbeeld ontwikkelen op discussiefora, via video’s, een boek schrijven, lezingen geven, etc. Je site moet links van sites van autoriteiten ontvangen, die van invloed zijn op jouw omgeving. Autoriteit is zoals in het echte leven, hoe meer we over jou praten, hoe bekender jij zult zijn. Als je jouw merknaam op Google typt, moet jij bovenaan komen te staan gevolgd door de pagina’s die over jou spreken. In de meeste gevallen zijn dit social-media pagina’s;
  • Betrouwbaarheid: Je moet gebruikers laten zien dat ze de auteur of het bedrijf kunnen vertrouwen. Dit criterium is met name bedoeld voor e-commercebedrijven die aan hun gebruikers moeten aantonen dat hun site vanuit elk gezichtspunt veilig is, zoals: HTTPS-browsen, beveiligde betaalmethode, juridische kennisgeving, Google Mijn Bedrijf-pagina , autoriteit site links, etc.

Wat betekend EAT voor mijn ecommerce webshop?

Als het gaat om e-commerce, is EAT van primair belang. Een e-commerce-site van hoge kwaliteit biedt gezaghebbende tekst, de functies en functionaliteit zijn gebouwd met E-A-T in gedachten.

  • Verdien expertise: Dit kun je verkrijgen door samen te werken met jouw fabrikanten die aan de top van jouw branche staan. Wanneer zij over jouw website spreken en/of linken is jouw expertise van de hoogste kwaliteit.
  • Verdien autoriteit: Dit kun je verkrijgen door samen te werken met gezaghebbende merken en ervoor te zorgen dat alles gemakkelijk verifieerbaar is.
  • Verdien betrouwbaarheid: Dit kun je verkrijgen door vertrouwen op te bouwen met gebruikersrecensies, uitgebreide contact- en klantenservice-informatie, een beveiligde site en een transparant betalingsproces.

Investeer in deze functies om ervoor te zorgen dat uw webshop goed blijft presteren en op lange termijn concurrerend blijft.

Benieuwd naar meer zoekmachine optimalisatie tips om hoger in Google te scoren?

Zie onze gerelateerde blogs:

Vraag of opmerking over dit blog? Kom in contact met één van onze SEO specialisten in Eindhoven