Je kunt een webshop hebben die tot in de puntjes nauwkeurig is uitgewerkt, een breed assortiment heeft en over de juiste usp’s beschikt. Echter, als de klant de uitstraling van de site niet vertrouwt of de betaalomgeving niet veilig vindt, is hij zo weer weg. Met onder andere een webshop keurmerk maak je een goed begin om vertrouwen te wekken.

Betrouwbaar met webshop keurmerk en klantbeoordelingen

Vertrouwen wekken met bijv. een webshop keurmerk is misschien wel het belangrijkste wat je moet doen om een conversie te genereren. Hoe voorkom je nou dat klanten afhaken zodra ze door een webshop bladeren en naar de concurrent vertrekken? Uiteraard moet de site er netjes uitzien en goed ingedeeld zijn met duidelijke keuzemogelijkheden. Ook moet de betaalomgeving er netjes uitzien. De betaalwijzen moeten bovendien duidelijk en het liefst ook bekend zijn bij de klant. Denk hierbij bijv. aan iDEAL en afterpay. Er zijn nog twee belangrijke factoren die de betrouwbaarheid van de webshop kunnen waarborgen: een webshop keurmerk en klantbeoordelingen.

Webshop keurmerk

Om vertrouwen te krijgen van je klanten moet je ze het gevoel geven dat ze beschermd zijn tegen ondeugdelijke webwinkels. Zorg dan ook dat het webshop keurmerk van een deugdelijke site komt. Er zijn op internet tal van sites die een webshop keurmerk aanbieden. Zorg er daarom voor dat je een kwalitatieve kiest. Kijk altijd op de website van het webshop keurmerk welke webshops er zijn aangesloten. Het is verstandig er op te letten dat het webshop keurmerk gebruikmaakt van een Geschillen Commissie en lees de gedragscode altijd goed door. Kijk ook altijd of de policy van het webshop keurmerk overeen komt met die van je webshop (denk aan een niet-goed-geld-terug garantie).

 

Apple werkplek

Klantbeoordelingen

Mensen over de hele wereld hechten veel waarde aan de mening van anderen. Als je twijfelt over een product en je ziet tien negatieve klantbeoordelingen zul je het product minder snel aanschaffen dan wanneer je negen positieve klantbeoordelingen ziet en één negatieve. Als mensen op de webshop helemaal geen klantbeoordelingen zien, zullen ze al snel gaan twijfelen aan de betrouwbaarheid van de webshop. Met klantbeoordelingen kun je altijd een aantal (positieve) reacties tonen bij de producten waardoor klanten eerder geneigd zijn het product aan te schaffen. De meeste webshop keurmerken bieden ook klantbeoordelingen aan. Zo kun je er voor kiezen deze in één pakket aan te schaffen of het los van elkaar te doen.

Genoeg redenen dus om een webshop keurmerk en klantbeoordelingen aan te schaffen voor je webshop. De aanschaf is bovendien goed te doen qua tijd en prijs. Let alleen goed op malafide websites die een webshop keurmerk aanbieden of vraag om hulp zodat je niet zelf hoeft te vergelijken en nabellen.