Klein of groot, oud of nieuw. Een Magento CMS systeem is denkbaar voor alle webshops. Een Magento webshop beginnen, is dan ook heel populair. Dat blijkt wel uit de vele downloads. Er zijn talloze lijstjes te vinden die de voordelen van een Magento webshop belichten. Een Magento webshop beginnen, dat geeft echter ook nadelen. Iets wat zelfs de beste systemen overkomt, maar we kunnen ze niet negeren.  De voordelen met de daaraan klevende nadelen belichten we in dit artikel. Zodat je weet waar je aan toe bent voordat je start met een Magento webshop.

1. Magento webshop beginnen? Hulp uit grote community.

+ Er is een grote community m.b.t. Magento, zoals een enorm forum waar gebruikers elkaar kunnen helpen. Dat is ontzettend handig, want er zijn altijd wel antwoorden op de meest uiteenlopende vragen. Magento webshop beginnen? Of juist al jaren aan het werk met Magento? Er kunnen altijd wel zaken optreden die je wil checken.
 Die grote community komt natuurlijk ergens vandaan. Die is ontstaan omdat Magento zelf geen tot weinig hulp biedt met betrekking tot ondersteuning bij problemen. Mochten er onverhoopt zaken zijn waar je als Magento gebruiker tegenaan loopt, zul je niet snel kunnen rekenen op ondersteuning. Dat kan frustraties opleveren. Vaak kun je dan dus wel terecht bij de Magento community, waar gelukkig veel gevallen ook opgelost kunnen worden.

2. Eindeloze mogelijkheden voor je Magento webshop.

+ Een Magento webshop beginnen is heel populair en daarom is Magento al vaak gedownload. Dat betekent dat het systeem al flink doorontwikkeld is. Zodoende zijn de mogelijkheden dus heel uitgebreid.
 Een nadeel hiervan is dat het systeem erg ingewikkeld en overweldigend kan zijn. Vooral voor de wat minder ervaren gebruikers kan het nogal een golf aan informatie zijn die over je heen komt. Een Magento webshop beginnen? Start rustig en breid langzaam uit.

 

3. Vanuit één installatie meerdere webshops beheren.

+ Samenhangend met al die mogelijkheden, komt de functionaliteit. Magento kan op veel fronten worden ingezet en je kunt er alle kanten mee op. Voor kleine of grote webshops. Ook kun je vanuit één installatie meerdere Magento webshops beheren.
 Doordat Magento zo uitgebreid is en verschillende functies omhelst, is het systeem wel traag. De laadtijd is lang en dat kan zekere frustraties opleveren. Een ergernis dus, maar waar zeker mee te werken is. 

4. Geen licentiekosten en gratis een Magento webshop beginnen

+  Het is natuurlijk erg aantrekkelijk dat een Magento webshop beginnen gratis is.
 Echter door de vele mogelijkheden die Magento biedt, is er continu de mogelijkheid het systeem uit te breiden met extensies. Die uitbreidingen zijn natuurlijk niet gratis. Door al die aantrekkelijke mogelijkheden ben je eerder geneigd ze ook daadwerkelijk ‘nodig’ te hebben waardoor het al snel in de kosten kan lopen. De oplossing hiervoor is dus van te voren goed nadenken over welke extensies je wel en welke je niet nodig denkt te hebben voor je Magento webshop. Op die manier kun je met gerust gevoel een Magento webshop beginnen en betaal je niet te veel.

5. Geschikt voor meerdere talen.

+  Uiteraard is Magento te gebruiken in meerdere talen, zodat het programma voor een breed publiek inzetbaar is. Dit maakt het mogelijk om snel een Magento webshop in meerdere landen op te zetten.
 Echter is het systeem ontwikkeld voor de Amerikaanse markt en is de functionaliteit voor de Nederlandse markt niet geheel compatibel. Het is weer niet zo dat het niet werkt, maar het vereist wel kennis van het systeem en de mogelijkheden.

Magento webshop beginnen

 Wil je een Magento webshop beginnen? Bij ieder voordeel zijn natuurlijk kanttekeningen te plaatsen. Dat is niet alleen zo bij Magento. Vraag jezelf altijd af of de nadelen zo groot zijn dat ze de voordelen overschaduwen. Dan zul je snel zien dat dat niet het geval is, vele nadelen te verhelpen zijn en je met sommige nadelen niet eens te maken krijgt. De mindere krachten die te vinden zijn bij je Magento webshop kunnen bovendien ook bij andere CMS systemen gevonden worden. Dus alles op zijn tijd, maar uiteindelijk met Magento zeker naar de vijfde versnelling!