Werk je met Google AdWords? Dan kun je er niet omheen, de kwaliteitsscore. Google Adwords geeft met de kwaliteitsscore een schatting van de relevantie van je advertenties, zoekwoorden en bestemmingspagina. Een Google AdWords campagne kan op deze wijze goed scoren. Dit zodat de bezoeker de meest relevante advertenties te zien krijgt voor de gebruikte zoekwoordcombinaties in de Google zoekmachine. Hoe relevanter de advertenties, zoekwoorden en bestemmingspagina zijn, hoe hoge de AdWords kwaliteitsscore is.

Het grote voordeel van relevant zijn voor Google, is dat je bij hoge kwaliteitsscores vaak minder per klik hoeft te betalen om hoger in de zoekresultaten te komen. Dat is snel verdiend! Wij verklappen 7 punten die je direct kunt toepassen om je Google AdWords kwaliteitsscores te verbeteren. Zo kun je effectief en snel je kwaliteitsscores een boost geven.

1. Start met een “hoog” CPC-bod (Cost Per Click of kosten per klik)

Het starten met een hoog bod op je CPC kan je relevantie en kwaliteitsscore positief beïnvloeden. Het gevaar bij een te laag CPC-bod is namelijk dat de CTR (Click Through Rate of doorklikratio) van je zoekwoord negatief wordt beïnvloed. Dit heeft weer een negatief effect op je positie in de zoekmachines en daarmee je kwaliteitsscore. Weeg de kosten altijd af. Ga niet veel te veel bieden op zoekwoorden, maar te weinig bieden beïnvloed je kwaliteitsscore negatief.

2. Maak Google AdWords advertenties aantrekkelijk

Als je een hogere CTR wil bereiken is het belangrijk om onderscheidend te zijn. Met een strakke advertentietekst kun je de concurrenten achter je laten. Schrijf altijd, maar dan ook altijd over de voordelen van de gebruiker. Niemand wil een tekst lezen waarbij de voordelen voor het bedrijf worden uitgelicht. Let verder altijd op een juiste interpunctie en uitlijning van je advertentietekst. Zo blijft deze altijd goed leesbaar. Een paar goede USP’s kunnen je op weg helpen, maar let op. De USP’s zijn wederom relevant voor de gebruiker.

3. Advertentie extensies vallen op

Op het moment dat je Google Adwords advertentietekst een correcte opbouw heeft kun je de kwaliteitsscore voor Google verder verhogen. Advertentie extensies geven een extra helder beeld van wat je de klant kunt bieden. Gebruik van sitelinks en locatie-extensies kan de zichtbaarheid van je advertentie verder omhoog helpen. Wie wil nou niet opvallen?


Extendure-AdWords

4. Adverteer op bedrijfsnaam

Je kwaliteitsscore een boost geven? Dan kan adverteren op je eigen bedrijfsnaam niet ontbreken. De relevantie van zoekwoorden die linken naar jouw bedrijf is altijd hoog. Komt de klant bij een klik op de advertentie ook nog op een relevante landingspagina, dan is het helemaal feest voor je kwaliteitsscore. Door deze zeer relevante klikken verhoog je de algehele kwaliteitsscores van de rest van je account, cruciaal dus.

5. Maak Google AdWords advertenties relevant

Relevante zoekwoorden laten terugkomen in je advertentie teksten, dat is de truc. Op deze manier kan een hoge relevantie worden gehaald in Google AdWords. Zoekwoorden kunnen terugkomen in de beschrijvingsregels, URL, maar natuurlijk ook de titel van je advertentie. Het is niet zo dat elke tekst die je maakt vol moet zitten van cliché zoekwoorden. Een rist zoekwoorden opsommen heeft niet het gewenste effect op je scores. Blijf altijd variëren en mixen. Met Google AdWords kun je altijd testen en inzien welke advertentieteksten het beste werken.

6. Maak teksten leesbaar

Leesbaarheid van teksten is belangrijk, zowel in je Google AdWords advertentie als op je bestemmingspagina. Alles draait om een soepel verloop van klikken naar relevante en leesbare pagina’s. Denk hierbij aan het gebruik van koppen en subkoppen. Verder zijn ook het lettertype, highlichts, witruimte en tekstkleur belangrijk. Een juist contrast tussen de achtergrondkleur en je tekstkleur is zeer belangrijk.

Bad contrast website

Bovenstaande website is een goed voorbeeld zo’n grote contrast gruwel. Deze behoeft geen uitleg, onleesbaar en ongeordend. Het doet dan weer wel denken aan een oude Windows 95 website. Gelukkig zijn we nu verder. Je kleurcontrast is misschien niet altijd zo overduidelijk fout. Let dus goed op, vooral voor mensen met kleurenblindheid is een helder contrast van groot belang.

7. Een kloppende bestemmingspagina

Misschien doe jij het niet, maar er zijn nog genoeg advertenties die via een Google AdWords advertentie doorlinken naar de homepage. Zorg er tot slot dus altijd voor dat je advertenties en bestemmingspagina’s kloppend zijn en in een lijn. Dit vergroot het gebruiksgemak van de bezoeker. Als je geen specifieke landingspagina hebt, maak er dan een. Het zal je kwaliteitsscore goed doen en je gebruikers helpen om makkelijk te navigeren.

Nog meer Google AdWords tips?

Naast deze 7 Google Adwords tips om je kwaliteitsscore te verbeteren zijn er nog veel en veel meer. Wil je net dat extra stapje maken online of wil je graag nog meer tips? Dan kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met onze SEA specialisten. Daar zijn wij natuurlijk voor!