Google AdWords berichtextensies zijn een nieuwe manier om lokale bedrijfsadvertenties aan de man of vrouw te brengen. Met de nieuwe berichtextensie optie kun je nu met 1 simpele druk op de knop berichten versturen. Google AdWords gebruikers kunnen zo dus eenvoudiger dan ooit contact opnemen de adverteerder. Maar wat heb je nu precies aan de nieuwe bericht-extensie van Google AdWords en hoe werkt het? Onze SEA specialisten uit Eindhoven vertellen je er meer over.

Google AdWords berichtextensie

De berichtextensie geeft de gebruiker de mogelijkheid om bij het zien van een mobiele advertentie direct te handelen. Zo dit er nu de mogelijkheid in om via een knop direct een sms te sturen. Als de bezoeker op de knop klikt, dan krijgt deze direct een volledig(vooraf  ingevuld) tekstbericht te zien. Met 1 klik is het bericht dan bij jou!

Instellen in AdWords

Het instellen van een berichtextensie is totaal niet moeilijk. Je gaat in Google AdWords naar het tabblad ‘Advertentie extensies’. Als je hier bent kun je alle gegevens invullen. Dit zijn op dit moment bedrijfsnaam, telefoonnummer, extensietekst en een eigen berichttekst. Bewerk de teksten zo dat je gemakkelijk met de bezoeker contact kan opnemen. Sla het vervolgens altijd op. Als de berichtextensie is ingesteld en opgeslagen in AdWords, dan wordt op smartphones de contactknop weergegeven.

Bericht extensie AdWords

Wat is het nut van de nieuwe berichtextensie?

Mobile first is een niet langer fictie. Het is de nieuwe realiteit, hier speelt Google op in. Het aantal zoekopdrachten op mobiel neemt nog dagelijks toe. De optie van een directe bericht-extensie is dus zeer handig voor gebruikers en adverteerders biedt het een extra optie.

En hoe zit het met de kosten?

We blijven Nederlanders, dus hoe zit het met de advertentie kosten? Het zit zo, op het moment dat je een klik hebt op je bericht-extensie ga je betalen. De kosten hiervoor zijn echter gewoon hetzelfde als bij een klik op een ‘reguliere’ advertentie. Een optie om veel mee te gaan testen dus!