Hoe laat je jouw webshop opvallen?

De e-commerce branche is momenteel helemaal hot. Het aantal webshops blijft groeien, de jaarlijkse omzet uit online verkopen stijgt en bezorgdiensten hebben het drukker dan ooit. E-commerce zit al een paar jaar in de lift. Hoe zorg je er dan voor dat jouw website op een positieve manier opvalt in de organische zoekresultaten ten opzichte van concurrenten? We geven je een aantal concrete tips die je meteen kunt toepassen;

Zoekwoordonderzoek als basis

Maak allereerst een zoekwoordonderzoek waarin je voor je shop duidelijk bepaalt op welke zoektermen je gevonden wilt worden. Houd hierbij wel rekening met de intentie van de klant. Mensen die een generieke term gebruiken zitten in een andere fase van de marketing funnel dan mensen die een hele specifieke term intypen. Mensen die bijvoorbeeld zoeken op de term “schoenen” zijn vooral aan het oriënteren. Gebruiken ze de term “Nike air max one heren ‘’ dan zijn ze echt specifiek op zoek naar een bepaald type en weten ze wat ze willen. Werk met het zoekwoordonderzoek bijvoorbeeld vanuit je homepage. Formuleer een aantal zoekwoorden voor je homepage. Vervolgens doe je dit met je categoriepagina’s , subcategoriepagina’s en je populairste producten. Hoe specifieker het zoekwoord, hoe hoger de koopintentie.

Interne links om te navigeren door je site

Vanuit de homepage gebruik je interne links naar je belangrijkste categoriepagina’s of productgroepen. Deze pagina’s krijgen dus de meeste waarde door vanuit de homepage en worden door de zoekmachines dus ook als waardevol beschouwd. Ook is het een handige manier om bezoekers meteen naar deze pagina’s te leiden.

navigatie

IJzersterke productomschrijvingen

Voor je organische vindbaarheid op productniveau zijn er een aantal quick wins door te voeren. Allereest is een ijzersterke en unieke productomschrijving hierin van belang. Voor e-commerce websites is het voor de organische vindbaarheid relevant om zoveel mogelijk productinformatie te formuleren, vooral voor de producten waar je op gevonden wilt worden. Probeer hierin wel duplicate content te vermijden. Geef de pagina ook een unieke paginatitel met het zoekwoord. De productnaam is vaak de H1 op de pagina, dat is al een voordeel.

Paginasnelheid

Een traag geladen pagina is vaak de reden dat bezoekers een webshop verlaten. Vooral op mobiel. Dit is dus zeker een onderdeel waar je wekelijks kritisch naar dient te kijken. Omdat bezoekers steeds vaker via mobiel zoeken, is de paginasnelheid een steeds belangrijkere criterium geworden. Via de pagespeed testing tool kun je je paginasnelheid checken.

SSL beveiliging

De SSL certificering zorgt voor een betere beveiliging tussen server en browser. Dit is voor een webshop relevant omdat klanten login en persoonlijke gegevens achter laten. De klant wil natuurlijk dat er vertrouwelijk met zijn/haar gegevens wordt omgegaan.  Hoe herken je een SSL beveiliging? Als er voor de domeinnaam https; staat vermeld.

 

Klantbeoordelingen

Vanuit SEO perspectief werkt het in je voordeel om klantreacties op je pagina achter te laten. Het draagt bij aan de relevantie van het product en de pagina. Deze beoordelingen kunnen bijvoorbeeld al in de zoekresultaten gezien worden. In het onderstaande geval zijn de beoordelingen dus erg positief en heeft dit een positief effect op de CTR.

klantbeoordelingen

Klantvriendelijke design 

Een responsive design is tegenwoordig ook een must. Responsive houdt in dat het design zich aanpast aan het scherm. Je hebt dus één website, maar deze past zich aan aan het scherm van de gebruiker (mobiel, desktop, tablet).

Wil je ook nog tips hoe je de conversieratio op een (verkoop)pagina kunt verhogen? Bekijk dan ons artikel over conversie optimalisatie.

Met deze SEO tips kun je je e-commerce website laten onderscheiden van concurrenten. Heb je hulp nodig met de implementatie hiervan? Neem contact met ons op. We helpen je graag!

2018-10-22T16:30:18+00:00