SE Ranking is een SEO tool die erg hard aan het groeien is. Naast dat je de posities van zoekwoorden kunt meten, kun je er nog veel meer mee. Wij weten namelijk dankzij deze tool een stuk beter hoe wij de websites die wij beheren kunnen optimaliseren. Met SE Ranking weet je waar de pijnpunten zich bevinden op je website en waar je geen focus op hoeft te leggen. Het schept dus een hoop duidelijkheid. In dit blog nemen we je mee met en vertellen we je wat SE Ranking is en wat je er allemaal mee kan.

Posities zoekwoorden meten

De eerste functie van SE Ranking is om de posities van je zoekwoorden te meten. Je vult gemakkelijk een lijst van zoekwoorden in en vervolgens meet de tool elke dag, of wat je zelf graag wilt, de posities van je zoekwoorden. Je kunt dan precies zien welke URL er gekoppeld is aan het zoekwoord en waar er dalingen of stijgingen te noteren zijn. Op het moment dat je op tijd ziet dat een zoekwoord een daling heeft ingezet, kun je daar nog snel op inspelen om de schade te beperken.

SE Ranking posities zoekwoordenHeb jij meerdere domeinen onder je hoede? Je kunt gemakkelijk meerdere websites toevoegen aan SE Ranking zodat je precies ziet van iedere website hoe de woorden ranken. Nog een tip! Ben jij benieuwd wat de posities zijn van jouw belangrijkste concurrenten? Door concurrenten in te voeren kun je de posities van zoekwoorden vergelijken met die van jou.

Biedt jij producten in meerdere landen aan? Tijdens het toevoegen van jouw website kun je eenvoudig het gewenste land aanklikken om zo de posities van dat land te meten.

SE Ranking zoekwoorden Nederland

Rapporten maken

Door Google Analytics en Search Console te koppelen aan je profiel worden heb je toegang tot al je gegevens op één plek. In het rapport van SE Ranking kun je vervolgens precies aangeven welke gegevens je wilt plaatsen in je rapport. In dit rapport krijg je overzichtelijk te zien wat de resultaten zijn van de afgelopen periode. Je hoeft dus niet meer moeilijk allerlei gegevens te kopiëren en te plakken elke maand, maar slechts één keer een template te maken waarin jij al jouw gewenste gegevens opvraagt. Je ontvangt dan van SE Ranking het rapport elke week in je mailbox en kun je hem terugvinden in je account. Wil jij graag niet de koppeling met Analytics en Search Console maken? Je kunt ook zonder deze koppelingen rapporten maken met de gegevens van SE Ranking.

SE Ranking online marketing plan

Weet jij waar jouw website allemaal aan moet voldoen om goed zichtbaar te zijn in Google? SE Ranking helpt je daar graag een handje mee. Aan de hand van het aangeboden marketing plan kun je jouw website op tientallen punten nalopen. Daarbij wordt ook een korte uitleg gegeven over wat het inhoudt en hoe je de taak het beste kunt uitvoeren. Naast enkele algemene punten wordt er ook ingegaan op specifieke SEO punten die jouw website beter kunnen laten scoren.

SE Ranking online marketing plan

Website audit

Naast de bovenstaande punten biedt SE Ranking nog veel meer mogelijkheden aan. Het krachtigste onderdeel van de SEO tool is namelijk de website audit. Op het moment dat jij jouw website toevoegt, neemt die hem helemaal volledig door. Denk hierbij aan dat die iedere URL op meerdere punten wordt gecontroleerd. Hieronder een lijstje van punten die o.a. gecontroleerd worden:

 • Is er een Robots.txt file aanwezig
 • Is er een Sitemap en staat die in het Robots.txt file
 • Welke pagina’s geven foutieve status codes aan
 • Hebben pagina’s geen, een te korte, een te lange of dubbele titel of Meta omschrijving?
 • Hebben pagina’s geen H1, dubbele H1 of te lange H1 of H2
 • Hoeveel links ontvangt de website en wat voor links zijn het
 • Hebben alle afbeeldingen een alt tekst

Er zijn nog tal van punten die wel gecontroleerd worden, maar die we op dit moment nog niet hebben benoemd. Je kunt precies per punt zien welke URL nog aangepast kan worden zodat je ook meteen weet waar het probleem zich bevindt.

SE Ranking tools

Hoewel SE Ranking nog meerdere tools binnen het platform aanbiedt, bespreken we alleen de belangrijkste.

Zoekwoorden onderzoek

Om goed organisch te ranken is het belangrijk dat je content maakt die gebaseerd is op zoekwoorden. SE Ranking biedt jou de mogelijkheid om achter zoekwoorden te komen die ingetypt worden door de consument. Door een relevant zoekwoord in te typen krijg je honderden suggesties die passen bij jouw gekozen zoekwoord. Je ziet nu precies hoeveel er maandelijks op wordt gezocht, of er hoge concurrentie op is, het aantal websites zichtbaar in Google en het gemiddelde bod via Google Ads.

Ben je op zoek naar blog onderwerpen? Met de functie ‘Long-tail keywords’ krijg je zoekwoorden die uit meerdere woorden bestaan. Deze bevatten veel vragen die consumenten hebben en dat kunnen goede blog onderwerpen zijn.

SE ranking zoekwoorden

Zoekwoorden concurrenten achterhalen met SE Ranking

Via welke zoekwoorden wordt jouw website organisch gevonden? Die data haal ik uit Google Search Console kun je nu misschien denken. Maar via welke zoekwoorden worden jouw concurrenten gevonden? Dit is zeer interessante data, die je uit SE Ranking kunt halen en waarop jij jouw strategie kunt bepalen. Door een concurrent in te voeren krijg je een goed beeld van via welke zoekwoorden de website klikken ontvangt.

On Page SEO Audit

Hoewel de vorige tools van SE Ranking al zeer handig bleken, is dit mijn persoonlijke favoriet. Het on page SEO audit rapport helpt jou met een SEO analyse te maken van één specifieke pagina. Door een zoekwoord in te voeren samen met een URL van krijg je een volledig rapport over hoe je jouw pagina kunt verbeteren. Denk hierbij aan:

 • Komt het zoekwoord terug in de titel
 • Komt het zoekwoord terug in de Meta omschrijving
 • Staat het zoekwoord in de URL
 • Hoe ziet de pagina er uit in de bekende zoekmachines
 • Welke afbeeldingen hebben geen passende alt tekst
 • Welke woorden worden het vaakst benoemd
 • Is de pagina populair op social media
 • Hoeveel interne en externe links ontvangt de pagina
 • Laad de pagina snel
 • Hoe zit de pagina technisch in elkaar

SE Ranking SEO audit

Het belangrijkste onderdeel van dit rapport is dat je kunt controleren op dubbele content. Niet alleen op jouw eigen website, maar op het gehele internet. Je kunt dan precies zien welke andere websites de teksten van jouw pagina hebben overgenomen.

Kortom, SE Ranking is een complete tool met veel mogelijkheden die niet mag ontbreken bij ieder dat bedrijf dat organisch wil groeien. Sinds het aanschaffen van de tool gebruiken wij hem dan ook dagelijks. Naast SE ranking is het ook belangrijk om zelf een goede SEO strategie uit denken. Vraag of opmerking over dit blog? Kom in contact met één van onze SEO specialisten in Eindhoven