“Mijn bedrijfsnaam staat toch al automatisch bovenaan in de Google zoekresultaten?” Natuurlijk is je bedrijfsnaam zichtbaar in Google, maar direct bovenaan zeker niet. Adverteren op je eigen bedrijfsnaam met Google Adwords heeft vele voordelen. Het adverteren op je eigen bedrijfsnaam lijkt in het begin misschien wat vreemd en wellicht een tikkeltje narcistisch. Met Google Adwords jezelf promoten loont. Hier zijn een aantal van de voordelen.

Jouw concurrenten adverteren al

Je bedrijfsnaam is uniek en jouw visitekaartje voor de buitenwereld. Maar let op, je concurrenten kunnen ook op jouw unieke bedrijfsnaam adverteren met Google Adwords. Vooral bij restaurants, hotels, reisorganisaties en andere hospitality bedrijven is er een grote kans dat er iemand op jouw bedrijfsnaam adverteert op dit moment. Echter is in verreweg de meeste gevallen de concurrentie laag op jouw unieke naam. Een bod doen op je eigen bedrijfsnaam is vaak relatief goedkoop ook. Doordat je relevantie van je bedrijfsnaam hoog is (het is immers je eigen bedrijf) is een bod doen vaak voordelig. Wees je concurrenten dus te snel af en biedt voordelig op jezelf.

EXtendure zoekresultaten

Lage kosten voor een hoge kwaliteit in Adwords

Door op je bedrijfsnaam te adverteren kun je bovendien je kwaliteitsscore een boost geven. De relevantie van zoekwoorden die linken naar jouw bedrijfsnaam zijn erg hoog. Komt een klant na jouw Adwords advertentie op een relevante landingspagina, dan is het helemaal feest voor je kwaliteitsscore en je portemonnee. Door het genereren van extra relevante klikken verhoog je de algehele kwaliteitsscores van de rest van je account en hou je de kosten laag.

Het aantal bezoekers op je website groeit

Vele onderzoeken wijzen uit dat het ideaal is als je zowel organisch als betaald verkeer inzet om gevonden te worden in Google. Deze mix zorgt voor relatief lage kosten en veel extra verkeer op je website. Door op je eigen bedrijfsnaam te adverteren kun je direct traffic groei behalen.

Gebruik je bedrijfsnaam in een campagne

Wanneer een mogelijke bezoeker op jouw bedrijfsnaam zoekt en deze inmiddels bovenaan de google zoekresultaten komt, begint het overtuigen. Bezoekers gaan zich nu focussen op je meta description/omschrijving. Schrijf hiervoor een tekst met een trigger die bij jouw bedrijf past  zoals, ‘20% korting’, ‘neem contact op’, ‘shop nu’ etc.

In je Adwords campagne kun je nu de focus gaan verleggen van vindbaarheid naar klikgeneratie.  Ga in je meta description bijvoorbeeld voor een marketingactie of een communicatieactie. Spits je advertentietekst toe op je ultieme doel. Nu je relevant en vindbaar bent  op je bedrijfsnaam kun je die zo gewilde kliks gaan verzilveren.

Conclusie: ‘Wacht niet langer!’

Adverteren op je eigen bedrijfsnaam, als jij het niet doet ,doet je concurrent het voor je. Het is een makkelijke stap om te maken met mogelijk grote resultaten. Wil je graag nog meer tips over allerhande online marketing zaken? Neem contact op met onze SEA specialisten uit Eindhoven.