Bloggen, wie doet het tegenwoordig niet? Iedereen is helemaal in de ban van het bloggen/vloggen. Mensen bloggen over hun passie en leven. Iedereen heeft een andere passie en daarom zijn er in de afgelopen jaren ontzettend veel blogs bij gekomen. Er is tegenwoordig voor iedereen wel een succesvol blog om te volgen en om inspiratie op te doen, maar hoe start je nu een succesvol blog? Want met alleen een pagina met wat content erop kom je er niet. Een succesvol blog schrijven is mogelijk in 5 stappen. Lees hier hoe je dat doet.

Content schrijven voor een succesvol blog

Nu komt het leukste van alles, je blog vullen met content! Zorg ervoor dat als je je blog naar buiten gaat brengen op social media dat er genoeg content opstaat zodat mensen echt door je blog heen kunnen lopen en meerdere dingen kunnen lezen. Dit is helaas niet goed genoeg. Je blog kan nog zo leuk en interessant zijn, maar dit geeft geen garantie op een succesvol blog. Hieronder vind je een aantal tips om je blog succesvol te maken:

social media kanalen

 

1. Netwerken

Begin met het opbouwen van een netwerk. Mensen komen niet zomaar op je blog terecht. Dit geldt voornamelijk als je actief bent op facebook en Instagram. Ga mensen met dezelfde interesse like en volgen. Je zult zien dat mensen je dan ook terug volgen/liken. Reageer op posts of mensen die je interessant vindt en toon interesse. Zo zien andere mensen jouw pagina en worden nieuwsgierig en nemen dan een kijkje op jou pagina.

2. Wees origineel

Geef je eigen mening over dingen. Wees uniek in wat je verteld. Dit vinden lezers interessanter dan wanneer je een blog half kopieert van iemand anders. Vertel niet alleen een uniek verhaal maar vertel het ook op een creatieve manier. Zo houdt je lezers vast en zullen ze sneller terug komen. Er worden niets voor niets cursussen gegeven in creatief schrijven.

3. Schrijf op vaste tijden

Op deze manier weten je lezers altijd wanneer ze je blog moeten lezen en dan wordt een momentje voor ze. Zo weten je lezers waar je aan toe bent.

4. Binding met je lezers

Je vaste bezoekers zijn het belangrijkste! Zij zorgen ervoor dat jouw content gedeeld wordt en zo door veel meer mensen gezien wordt. Creëer interactie met je lezers door te reageren op inhoudelijke reacties, maak social media accounts aan en onderhoudt deze goed, zorg voor social media buttons onderaan je website en denk eens na over een eens in de zoveel tijd een nieuwsbrief.

5. Last but not least! Blijf schrijven!

Dit is een van de grootste valkuilen van bloggers. Als ze even geen motivatie, inspiratie of content hebben om te vertellen dan posten ze vaak weken lang niet. Blijf altijd bloggen. Het maakt niet uit als er een paar keer wat minder leuke blogs op staan zolang je blog (bijvoorbeeld een interieurblog) maar actueel blijft.

Als je de bovenstaande tips gebruikt dan weet ik zeker dat het helemaal goed komt!

Opzoek naar een SEO Eindhoven marketingbureau die u verder helpt? Neem vrijblijvend contact op