Recruitment marketing uitbesteden aan Extendure

De economie draait op volle toeren en de markt voor de werkzoekenden zit alweer een behoorlijke tijd in de lift. De groei in nieuwe klanten vraagt ook om een groei in goed personeel. Wellicht komt de volgende situatie je bekend voor: je plaatst een vacature op je website en social-mediakanalen, maar eigenlijk reageert de juiste persoon er niet op. Je merkt al vrij snel dat je niet genoeg bereik hebt om de juiste mensen te bereiken. Wat nu? Wachten tot de juiste persoon aan komt waaien of onderneem je actie door je bereik te vergroten met recruitment marketing?

Waarom recruitment marketing inzetten?

  • Goedkoper dan een werving en selectie bureau;
  • de mensen bereiken die je wilt bereiken;
  • vanuit je eigen naam werken;
  • bovenaan de resultaten van Google te zien zijn;
  • kandidaten bereiken via meerdere kanalen.

Wil jij graag een groter bereik op je vacature en meer sollicitanten?

Recruitment marketing

Recruitment marketing kan ervoor zorgen dat je

0
Meer solicitanten
0%
Meer bereik
0
Droomkandidaat
recruitment marketing

De meest effectieve advertentie bovenaan

Wij testen verschillende versies van jouw advertenties, zodat we altijd de voordeligste en best scorende advertentie gebruiken. Zo ben je zeker van het hoogst mogelijke conversiepercentage. Je begint pas kosten op te bouwen zodra een kandidaat op jouw advertentie in Google klikt. Zo bekijken alleen écht geïnteresseerde mensen naar jouw advertentie. Aan deze kosten is het mogelijk per dag een budget te koppelen zodat je nooit je budget overschrijdt.

Bereik de juiste kandidaten met uw vacaturen

Maak strategisch gebruik van Google, de kans is enorm groot dat jouw geschikte kandidaat via Google op zoek gaat naar een vacature. Wees de vacaturesites één stap voor door deze persoon op Google al aan te spreken. Binnen Google is het mogelijk advertenties te plaatsen boven in de zoekresultaten pagina van Google. Wanneer je de marketing voor recruitment aan ons uitbesteed zorgen wij ervoor dat jouw vacature boven aan staat zo dat de vacature meer bereik heeft.

Recruitment marketing of Werving en selectie

Om het verschil in kosten tussen recruitment marketing uitbesteden en een werving en selectiebureau uiteen te zetten richt we ons in het volgende voorbeeld op een functieprofiel van een marketeer op hbo-niveau met 3 jaar werkervaring die gemiddeld rond de €36.000 op jaarbasis verdient. Wij zetten gemiddeld 5 kanalen in waaronder Google ads, Social media ads en vacature websites, maar dit is geheel afgestemd op de behoefte en wensen van de klant en kandidaat. De kosten van zo’n recruitmentcampagne liggen gemiddeld rond de €1.650 euro, let op dat dit slechts een voorbeeld is en dat kosten altijd anders kunnen uitvallen. Wanneer we dit bedrag gaan vergelijken met een werving en selectiebureau kom je na een kleine rekensom er al snel achter dat recruitment marketing een stuk voordeliger is. Een werving en selectiebureau vraagt al snel 20% van het jaarsalaris en dat zou uitkomen €7.200 in ons voorbeeld. In het geval van de HBO-marketeer bespaar je dus enkele duizenden euro’s. 

Naast het feit dat een werving en selectiebureau een duurdere optie is dan recruitment marketing doe je met recruitment marketing ook aan branding. Alle kosten die wij maken om de juiste kandidaat te vinden worden onder jouw bedrijfsnaam gemaakt. In alle Google Ads, Facebook en LinkedIn Ads en vacaturepagina’s die wij voor jou opstellen staat jouw bedrijfsnaam. Een werving en selectiebureau adverteert nooit onder jouw bedrijfsnaam, zij houden de branding bij zichzelf en houden je identiteit verborgen. Ze adverteren dan met “een groot warenhuis in omgeving Eindhoven zoekt een marketeer”

Sollicitant recruitment marketing
Thijs

Meer weten over vacatures plaatsen?

Thijs helpt je graag verder! Bel 040 2183 040 of laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

1 Step 1
reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Behaalde resultaten

Door met Extendure samen te werken worden wij onderdeel van jouw bedrijf. Deze pro-active werkhouding zorgt ervoor dat we makkelijker jouw (online) doelen behalen. Bekijk hieronder bij welke klanten we deze succesformule hebben toegepast.

Wil je hier staan?

Met trots werken wij o.a. voor