Elk jaar presenteert Google weer een rapport, Year in Search, met de meest gebruikte zoektermen van dat jaar. De lijst met de populairste zoekopdrachten wordt volgens Google gebaseerd op de zoektermen met de grootste verkeerstoename dit jaar in vergelijking met vorig jaar. In dit blog zullen wij verschillende top 10 lijsten bekijken.

De populairste zoekopdrachten

Wanneer we kijken naar de top 10 populairste zoekopdrachten, dan zien we uiteenlopende zoekopdrachten. Zo staat het populaire spel ‘Fortnite’ op nummer 8 en vinden we de cryptocurrency ‘Litebit’ terug op plek 4. Maar ook het zeer bekende televisieprogramma ‘Boer zoekt Vrouw’ staat in de top 10. De rest van de zoekopdrachten gaan allemaal om personen, maar ook dit vanwege uiteenlopende redenen. Zo staat er onder andere een crimineel en een sporter in de top 10. Elk jaar zie je ook verschillende overledenen terug komen in de top 10. Wereldwijd gaan zelfs 7 van de 10 populairste zoekopdrachten over overledenen.

De top 10 populairste zoekopdrachten:

 1. Avicii
 2. Glennis Grace
 3. Barbie
 4. Lite
 5. Jos B.
 6. Meghan Markle
 7. Maarten van der Weijden
 8. Fortnite
 9. Mac Miller
 10. Boer zoekt Vrouw

De populairste ‘wat is…?’

Wanneer we gaan kijken naar de meest gezochte ‘wat is..?’ opdrachten, dan zien we veel verschillende soorten zoekopdrachten. Zo zijn er zoekopdrachten die gaan over sportevenementen, maar ook zoekopdrachten die gaan over maatschappelijke kwesties. Wanneer we dezelfde soort zoekopdrachten van 2017 erbij pakken valt het op dat de vragen over de dividendbelasting en bitcoins in beide jaren in de top 10 staan.

De top 10 populairste ‘wat is…?’:

 1. Wat is de dividendbelasting?
 2. Wat is de sleepwet?
 3. Wat is hermafrodiet?
 4. Wat is No Nut November
 5. Wat is seropositief?
 6. Wat is een bitcoin?
 7. Wat is een massastart?
 8. Wat is de Nations League?
 9. Wat is BPM?
 10. Wat is Utopia?

Vraag of opmerking over dit blog? Kom in contact met één van onze SEO specialisten in Eindhoven