De feed van je Instagram is het eerste waar een bezoeker zijn oog op rust. Dit overzicht van al je geplaatste berichten dient dan ook als een soort visitekaartje voor potentiële volgers. Als je meer volgers wil krijgen op Instagram is een overtuigende feed erg belangrijk. Wij geven je in dit blog 5 tips voor Instagram feed ideeën!

Tip 1: Kort maar krachtige captions

Er zijn maar een beperkt aantal tekens die in een Instagram bericht passen tot de melding “… meer” tevoorschijn komt die je berichtinhoud afbreekt. De caption van een bericht breekt namelijk al af bij 125 tekens. Blijf dus binnen dit limiet als je wil dat je caption niet afgebroken wordt. Wil je toch gebruik maken van langere captions? Zet dan de belangrijkste info of een call to action aan het begin van je caption!

Tip 2: Een “satisfying” feed

Om meer volgers op Instagram te krijgen is het uiterlijk van je pagina erg belangrijk. Een feed die er “satisfying” uitziet, is meteen een uitnodiging voor een follow! Hier zijn verschillende manieren voor. Bijvoorbeeld een feed met een overeenkomende kleur en thema. Een ander voorbeeld is om je feed te thematiseren met een rij of meerdere rijen van dezelfde foto’s. In het voorbeeld hieronder zie je dat de berichten in middelste rij van de feed alleen een thema van verschillende gerechten en voedsel heeft.

Instagram feed ideeen

Tip 3: Gebruik een unieke stijl

Om je instagram account herkenbaar te maken en trouwe volgers te krijgen is een unieke en eigen stijl een winnende factor. Als je jezelf zichtbaar anders kan presenteren vergeleken met de rest wekt dat interesse en nieuwsgierigheid op. Focus niet alleen op het zoveel mogelijk posten van berichten, maar ook op kwaliteit. Verplaats je in de geïnteresseerden van het thema wat jij representeert: Wat zou zo iemand graag voorbij willen zien komen op Instagram? Is het bericht wat ik nu post interessant genoeg voor een geïnteresseerde om mij te volgen?

Tip 4: Een duidelijke en overzichtelijke Instagram biografie

De biografie op je Instagram pagina is net zoals je feed een visitekaartje. Duidelijke informatie over wie je bent, wat je doet en wat voor berichten je post zijn belangrijke zaken om in je biografie te verwerken, zodat het voor een bezoeker meteen duidelijk is waar je pagina over gaat!

Meer volgers krijgen op Instagram

Tip 5: Gebruik stories op Instagram

Met stories op Instagram kun je nog meer delen naast alleen de berichten op je feed. Stories kunnen ook gedeeld worden door andere accounts wat weer kan zorgen voor nieuwe volgers! Hier gebruik van maken is dus ook zeker een goede tip!

Bonus tip: vergeet niet om ook hashtags te verwerken in je stories. In een story mag je maximaal 10 hashtags zetten. Je kunt de hashtags extra klein maken zodat deze niet zo opvallend op je story bericht staan.

Ook handig: Maak concept berichten

Een van de nieuwere functies die Instagram heeft is dat je bewerkte berichten kunt opslaan voordat je ze post. Dit is erg handig, omdat je een reeks aan berichten kan maken die je dan later kunt gebruiken om te posten. Ook zie je meteen hoe de verschillende foto’s naast elkaar staan, zo kun je meteen checken of de posts ook goed staan bij je feed!

Deze tips dragen allemaal bij aan het vergroten van jouw following op Instagram, of je nu voor je business adverteert op Instagram, of een groter publiek wil bereiken via het platform.

Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!