Je komt terug van vakantie en wilt het werk weer rustig oppakken, maar voordat je het weet is het jaar alweer voorbij! Het is verstandig om na de zomer zo snel mogelijk op een rijtje te hebben welke marketingactiviteiten je in het najaar wilt gaan ondernemen. Het najaar biedt namelijk talloze kansen voor leuke acties en promoties. Ben je benieuwd welke kansen? Lees dan gauw verder!

Marketing rondom de feestdagen

Na een periode met wat minder feestdagen, komen de speciale dagen er na de zomer snel weer aan. Kijk maar weer eens op je contentkalender. Feestdagen kunnen een leuk moment zijn om het contact met de klant op te zoeken via social media. Ook zou je leuke acties kunnen koppelen aan deze dagen. Wat zou je voor jouw bedrijf kunnen verzinnen voor de volgende feestdagen?

• Dierendag (4 oktober)
• Halloween (31 oktober)
• Black Friday (vierde donderdag van November)
• Cyber Monday (de maandag na Thanksgiving)
• Sinterklaas (5 december)
• 1e Kerstdag (25 december)
• 2e Kerstdag (26 december)
• Oudejaarsdag (31 december)

Kijk voor een volledig overzicht van bijzondere dagen op fijnedagvan.nl.

Sparen in het najaar

De zomer is de tijd om te genieten. In de zomer geven mensen veel geld uit aan vakanties en andere leuke activiteiten. Aan de andere kant liggen Sinterklaas en Kerstmis ook alweer op de loer. Juist in het najaar wordt er een beetje extra op de centen gelet. Maar hier liggen ook kansen! Begrijp dat je klanten weer aan het sparen zijn, maar biedt ze tegelijkertijd deals aan die ze niet kunnen weerstaan. Bovendien, wanneer ze eerder in het jaar een bepaald product hebben gezien en weten dat het nu in de uitverkoop is, zal je ongetwijfeld extra verkopen. En als het product bevalt, heb je misschien wel een nieuwe vaste klant gevonden.

Donkere dagen

In de zomer zijn de meeste mensen buiten. Overdag bijvoorbeeld lekker op het strand en in de avond gezellig op het terras. Bij deze sociale activiteiten blijft de telefoon liever uit het zicht. In de herfst blijven mensen vaak liever thuis en daar zijn ze over het algemeen ook meer bezig met hun smartphone. Een uitgelezen kans voor jou om ze te boeien met interessante content, zoals relevante blogs of aansprekende nieuwsbrieven.

woman-at-desk-holding-smartphone

Hoe je het ook wendt of keert, de laatste maanden van het jaar zijn ideaal om de jaarcijfers omhoog te laten schieten. Hoe je dat doet, is aan jou. Maar als je er niet uitkomt, staan wij altijd voor je klaar om van de herfst en winter jouw favoriete seizoenen te maken.