Op Instagram door de mooiste tijdlijnen vol van toffe producten scrollen, maar niets kunnen kopen? Aan die tijd gaat binnenkort gelukkig een einde komen met Instagram shopping!

Instagram Shopping test in Amerika

Instagram shopping ondergaat op dit moment een testfase in Amerika. Het doel van de vernieuwde shopping optie is om gebruikers nieuwe producten te laten ontdekken, merken zich te laten profileren en natuurlijk voor bezoekers om een aankoop te doen. Het browsen naar producten is in onze ogen al goed geregeld op het platform, echter ontbrak de verkoop functie nog altijd.

Instagram shopping

Nieuwe Instagram Shopping look en feel

Als het gaat om het uiterlijk van het platform gaan er waarschijnlijk een paar kleine dingen veranderen. De nieuwe Instagram tijdlijn is al een succes met de optie tot live video. De belofte is dat Instagram shopping een zogenaamde ‘tab to view’ knop krijgt links onderaan de foto. Klik je hier op? Dan vouwt zich een product tag uit met alle nodige informatie. Prijs en productinformatie kun je overzichtelijk bekijken als je de tag aanklikt. Super fijn natuurlijk voor de bezoeker. Zo hoeft deze voortaan de Instagram pagina niet meer te verlaten om een product te bekijken, maar kan deze gewoon blijven swipen. Met een ‘shop now’ knop moet als het goed is direct worden doorverwezen vanuit Instagram Shopping naar het specifieke product op de desbetreffende website. Zo blijft de customer journey ook nog eens overzichtelijk.

Wanneer de uitrol wereldwijd van Instagram Shopping gaat plaatsvinden is nog onduidelijk. Wij hopen snel, want de mogelijkheden zijn legio!

Video is van Kate Spade van Instagram for Business.

Customer journey tracking

Instagram zet zich met deze optie definitief op de kaart als interessant kanaal voor webshops en online marketeers. Zo is het platform al een grote bron van foto- en video inspiratie. Met de Instagram Shopping mogelijkheid biedt het platform de gebruiker een totale ervaring van kop tot staart. De inspiratie, de doorverwijzing en de aankoop kunnen allemaal in één soepele customer journey afgerond worden door Instagram Shopping. Op deze manier kun je na verloop van tijd een killer plan maken voor de optimale klantervaring en verkoop.

De toekomst van social online aankopen

Instagram Shopping zoals het er nu uit ziet is interessant, maar nog lang niet uitontwikkeld. Mogelijkheden zoals productaanbevelingen, producten later terugkijken, een winkelmandje, VR etc. kunnen nog allemaal ingezet worden voor een optimale beleving. The future is bright!