In het nieuwe blog van deze week willen we het graag met je hebben over een marketing strategie die erg succesvol kan zijn voor het verkrijgen van nieuwe klanten. We gaan het hebben over inbound marketing, een marketingstrategie die ervoor zorgt dat nieuwe klanten jou zullen benaderen in plaats van andersom. Maar hoe pas je een inbound marketing strategie toe in je content? En waarin verschilt deze strategie van traditionele marketing als cold calling? Daarover meer in dit artikel!

Cold marketing

Je wordt er vast wel eens mee lastig gevallen: een vervelend telefoontje van een energiemaatschappij die je probeert over te halen om over te stappen met een ‘geweldige’ aanbieding die je niet kunt weigeren… heb je er wéér zo een. Vroeger werd deze vorm van marketing, ook wel cold calling genoemd, veel gebruikt door bedrijven omdat er toen nog geen andere mogelijkheid was om consumenten thuis te benaderen. Tegenwoordig zijn veel bedrijven zich ervan bewust dat consumenten niet meer staan te wachten op commerciële telefoontjes. Daarom benaderen de meeste organisaties hun klanten nu online.

Creëer content met waardevolle inhoud voor je klanten

Bij een inbound marketing strategie wordt er content gemaakt die aansluit bij vragen of problemen van consumenten gerelateerd aan het product of de dienst van de organisatie. Veel gebruikte kanalen voor het maken van inbound marketing content zijn blogs of video’s. Graag leggen we je uit hoe je inbound marketing het beste toepast in een blog. Een blog schrijven dat inbound-gericht is heeft als voornaamste doel om antwoorden of oplossingen te bieden aan potentiële klanten. Als de klant op een juiste manier wordt geholpen zal deze een positief gevoel aan jou organisatie over houden en je gemakkelijker benaderen voor overige vragen. De klant heeft het gevoel je iets ‘verschuldigd’ te zijn waardoor hij sneller geneigd is een product of dienst bij jou af te nemen in plaats van bij een concurrent. Om de drempel naar een eerste telefoontje of mailtje zo laag mogelijk te maken is het raadzaam om onderaan je blog altijd contactgegevens te vermelden.
Inbound marketing

Hulpmiddelen voor je inbound marketing strategie

Waarschijnlijk kun je voor je eigen branche wel al een aantal problemen of vragen bedenken die binnen jou branche spelen. Als je zo 1,2,3 niks kunt bedenken hebben we een andere oplossing voor je. Google heeft twee slimme tools beschikbaar gesteld die gratis zijn te raadplegen. Deze tools geven meer inzicht in zoekwoorden of combinaties waarop veel wordt gezocht. Google Trends is één van deze tools. Het is een gratis website waarop je precies kunt zien welke zoekwoorden of zoekwoordencombinaties trending zijn. Het nadeel is echter dat hier alleen de meest populaire zoekopdrachten te vinden zijn. Een betere tool is de zoekwoordenplanner in Google Adwords. Deze vind je in Google Adwords onder het menu hulpmiddelen. Heb je nog geen Adwords account? Dan kun je een gratis account aan maken. In de zoekwoordenplanner kun je vervolgens een aantal woorden intypen die te maken hebben met jou product,  dienst, organisatie of  de branche waarin je werkzaam bent. Hoe specifieker je woorden zijn, hoe beter je inbound marketing blog over het algemeen wordt gevonden. Let wel even op het zoekvolume van je zoekwoorden. Het beste is een specifiek woord te kiezen waarop veel zoekvolume is.

We hopen dat je na het lezen van dit blog wat wijzer bent geworden wat betreft inbound marketing. Het is nu zaak om jouw kennis te delen met de buitenwereld. Wanneer lezers jou content relevant genoeg achten zullen ze vanzelf bij je terug komen. Mocht dit blog jou interesse hebben gewekt om met inbound marketing aan de slag te gaan dan wensen we je veel succes! Heb je hulp nodig of wil je meer informatie over het implementeren van een inbound marketing strategie? We staan graag voor je klaar! Neem gerust contact met ons op of kom langs in ons kantoor op Breitnerstraat 2B in Eindhoven.