In het Shopping tabblad binnen Google krijgen consumenten een handig overzicht van de producten die voldoen aan hun zoekopdracht en online worden aangeboden. Tot voor kort belandden productadvertenties gemaakt via Google Ads in dit overzicht. Maar er is goed nieuws: het aanbieden van producten via het Google Shopping tabblad wordt gratis beschikbaar voor online verkopers! Heb je na het lezen van dit blog nog vragen, of behoefte aan extra informatie? Neem gerust contact met ons op! Wij als online marketing bureau in Eindhoven leggen het je graag uit.

Hoe werken de gratis weergaven op Google Shopping?

De verandering houdt in dat Google in het Google Shopping tabblad ook producten weergeeft zonder dat verkopers hiervoor betalen. Verkopers die hiervan gebruik willen maken moeten er simpelweg voor zorgen dat ze zich hebben aangemeld bij het Merchant Center van Google en een productfeed hebben toegevoegd. Je hoeft daarbij niet per se over een Google Ads account te beschikken. Verkopers die al een productfeed in het Merchant Center hebben aangemaakt, bijvoorbeeld voor hun betaalde Google Shopping campagnes, hoeven verder niets te doen om van deze gratis productvermeldingen te kunnen profiteren.

Google Merchant Center - Google Shopping Gratis

Let op; het is dus niet zo dat je gratis Google Shopping advertenties aanmaakt met deze functionaliteit. Wel profiteer je van gratis weergave van je producten op het Google Shopping tabblad, waarmee je een makkelijke manier hebt om je producten online aan te bieden.

Google biedt deze functie momenteel al in de VS aan en heeft aangekondigd de gratis productweergaves in Google Shopping in de rest van de wereld te willen doorvoeren voor het einde van dit jaar.

Gratis mogelijkheden voor verkopers in moeilijke tijden

De mogelijkheid om producten op het Google Shopping tabblad gratis aan te bieden, is zeker in deze Corona-tijden een fijne optie voor bijvoorbeeld winkels die zich voorheen vooral op offline verkoop richtten. Als dit op grote schaal wordt gedaan, kunnen consumenten straks nog meer producten vinden op het Google Shopping tabblad en deze eenvoudig vergelijken.

gratis producten weergeven google shopping

Google Shopping gratis? Conclusie

Dus, hoewel adverteren via Google (Shopping) Ads nog steeds betaald blijft, creëert Google met de nieuwe functionaliteit voor zowel bestaande als nieuwe online verkopers een laagdrempelige mogelijkheid om hun producten gratis weer te geven op het Google Shopping tabblad.

Hopelijk heb je een idee gekregen van welke kansen de Google Shopping gratis productvermeldingen voor jouw bedrijf kunnen meebrengen. Wil je meer weten over deze nieuwe Google Shopping functionaliteit, of wil je weten hoe je deze kunt combineren met Google Ads voor een maximaal resultaat? Dan kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met onze SEA specialisten.