Specifiek adverteren kan nu met Facebook retargeting. Het is voor marketeers een ideale tool om websites en producten te tonen aan mensen die deze al eens bekeken hebben. Op deze wijze krijg je een zeer relevante doelgroep die je kunt laten terugkeren naar je website via Facebook retargeting. Zo kun je producten en diensten zeer voordelig tonen aan de door jou gekozen doelgroep. Hoe Facebook retargeting allemaal werkt? Lees hier het complete stappenplan.

Facebook pixel aanmaken

Ga naar je Facebook advertentie account. Dan kun je via advertentiebeheer een Facebook pixel, ook wel een conversiecode, direct aanmaken. Deze Pixel meet alles wat je aan data nodig hebt simpel en op 1 plek. Het werkt in principe niet zo anders als een Google Analytics tracking code. Klik hier op de link om te starten met je Facebook pixel: https://www.facebook.com/ads/manager/pixel/facebook_pixel

Aangepaste doelgroepen

Plaats de Facebook pixel op je website

Als je de Facebook pixel hebt aangemaakt, dan kun je deze plaatsen op de webpagina’s die jij specifiek wilt tracken. Wees hier niet te zuinig mee en zet deze op zo veel mogelijk pagina’s zo niet alle pagina’s. Let wel op dat een conversie pixel even tijd nodig heeft om actief te worden. Dit is doordat Facebook eerst activiteit moet meten voordat deze actief wordt. Geen zorgen dus!

Speciale doelgroep aanmaken

Wanneer je de pixel op je website hebt geplaatst kun je een doelgroep gaan specificeren. Deze target group wordt dan ‘mensen die je website hebben bezocht’. Het is namelijk een doelgroep met als doel remarketing op toe te passen. Om dit te doen ga je naar Hulpprogramma’s en dan naar ‘Aangepaste doelgroep.’ Gemakkelijker kan bijna niet.

Retargeting per domein aanmaken

Ga naar ‘websiteverkeer’, hier kun je ieder persoon meenemen die je website heeft bezocht. Dit werkt natuurlijk alleen op websites waar je een pixel hebt geplaatst. In het menu dat oppopt  vind je een lijst met domeinen die jij van een geregistreerde pixel hebt voorzien. Zo kun je teven doelgroepen per domein maken, erg handig.

Doelgroep aanmaken

Product retargeting (per pagina)

Je wilt natuurlijk actie op je website hebben, nou die krijg je met product retargeting. Maak dan voor 1 of meerdere producten een specifieke Facebook retargeting campagne aan. Zo kun je het verkoopproces haarfijn volgen en de vruchten plukken van je harde werk.

Maak een Facebook retargeting advertentie

Heb je een specifieke doelgroep gemaakt? Dan kun je aan de slag om je campagne echt vorm te gaan geven met een visuele advertentie. Wil je weten hoe dit allemaal in zijn werk gaat? Lees dan volgende keer meer! Of vraag het direct aan een van onze Facebook specialisten.

Altijd up-to-date blijven van het laatste online marketing nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!