Je maakt gebruik van online marketing? Goed. Blijf je up-to-date bij de laatste ontwikkelingen? Super. Vervang je regelmatig oudere technologie voor nieuwere? Dan ben je waarschijnlijk de kracht van een goede ‘oude’ email marketing campagnes vergeten. Volgens het Nationaal Email Onderzoek koopt maar liefst 73% van de Nederlanders online via email, gewoon in 2016. Lees hier dé drie tips die jouw email marketing campagnes succesvol maken.

Ga vol mee in het vierde kwart van het jaar

Sinterklaas, Kerst, oudjaar, de herfstvakantie, black Friday en cyber monday. De periode van oktober t/m december is een tijd vol van email marketing campagnes. In dit vierde kwartaal sta je gegarandeerd vol in de email spits. Deze drukte heeft echter ook een zeer positieve kant. De koopjesjagende Nederlander schrikt niet af van de vele kortingscampagnes die jij en je concurrenten op ze afvuren. Zelfs 85% van de Nederlanders in ingeschreven voor een nieuwsbrief. De overvloed aan e-mails heeft bovendien geen drukkend effect op de open rates van de campagnes.

 

Bereid je dus goed voor op deze periode. Start met leuke winacties, geef extra korting, maak specifieke landingspagina’s etc. Deze maanden zijn de kers op je email taart als je het structureel aanpakt. Pak de ‘rustige maanden’ om een strategie te formuleren en pluk de vruchten in kwartaal 4.

Dag van de week en tijdstip

Elke bedrijf en elke branche is weer anders. De tips voor het ideale tijdstip en dag om je email marketing campagnes te versturen moet je natuurlijk gaan tweaken aan de hand van de gegevens die binnenkomen. Er zijn echter wel een paar vuistregels die je helpen om voor jou de juiste balans te vinden voor de email campagnes. Zo zijn feestdagen natuurlijk buiten beschouwing gelaten. Als deze op een bepaalde dag vallen, dan pas je daar je email traject op aan.

email dag van de week

Voor de meeste bedrijven en branches zijn de dinsdag en donderdag de dagen met de hoogste open rate. Maandag, woensdag en vrijdag komen hier vlak achteraan. Het weekend heeft een lagere open rate dan de rest, maar heeft ook minder email verkeer in totaal. Om snel de data te verzamelen die je nodig hebt is het dus aan te raden je email marketing campagnes hierop aan te passen. Zo krijg je snel inzicht in de open rates en het klikgedrag binnen je email campagne.

email blog klok
Hiernaast is het tijdstip waarop je de email campagne verstuurd van belang bij een optimaal resultaat. Zo zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen, maar de stelregel is dat email campagnes verzonden tussen 08:00 en 17:00 de beste open rates hebben. Dit kan echter afwijken van wat je in je eigen resultaten gaat zien. Blijf dus experimenteren en laat de resultaten voor zichzelf spreken.  Volg gewoon het pad van ’t meeste succes!

Titel of subject line

Heb je eindelijk alle voorwaarden voor een succesvolle email marketing campagne, moet je de subject line nog schrijven. Dit punt is cruciaal. Zie de titel of subject line als de openingszin bij het versieren, die kan je maken of breken. Er zijn een aantal echte Do’s voor een sterke titel.

Goochel met cijfers

De 10 beste …, de 5 leukste…, 7 handige tips om… Dit zijn mogelijke beginnetjes van een sterke onderwerp regel. Deze getallen geven een overzicht en wekken een verwachting van jouw email. Begin met het getal, dit leest gemakkelijk en is tevens een extra trigger om verder te klikken.

‘How to’ titels

‘Hoe titels’ zijn onmiskenbaar sterk. Dit is voor de lezer een indicatie dat de schrijver exact gaat uitleggen hoe je jouw probleem kunt verhelpen. Dit is goed, omdat dat precies is wat de lezer zoekt! Die klik heb je zo snel binnen!

Extra email marketing campagne tips?

Er zijn echter nog veel meer zaken waar je email marketing succes op is gebaseerd. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op.