Marketingautomatisering was de afgelopen jaren een van de grootste marketingtrends. Deze technologie zorgt ervoor dat de juiste boodschap op het juiste moment automatisch bij de juiste ontvanger terechtkomt. In een wereld waar je als consument overspoeld wordt door allerlei verschillende soorten advertenties, staat relevantie garant voor resultaat.

Aan de slag met Dynamic Product Ads (DPA’s)

Dynamische advertenties promoten relevante producten uit je catalogus automatisch aan mensen die eerder al interesse hebben getoond in jouw producten. Met andere woorden: wanneer iemand op jouw webshop een product heeft bekeken, wordt precies dat product getoond in een advertentie. Het gedrag dat iemand vertoont op jouw website wordt bijgehouden door een Facebook-pixel.

Je hoeft dus geen aparte advertentie voor ieder product te hebben. Wat je wel nodig hebt, is een catalogus.

Catalogus

Een catalogus bevat informatie over alle artikelen waarvoor je wilt adverteren, zoals product ID, afbeelding en prijs. Deze informatie wordt vervolgens weergegeven in je advertentie.

Dynamisch product

De Facebook-pixel

Facebook’s DPA’s targetten facebookgebruikers gebaseerd op het gedrag dat ze eerder op jouw website of app hebben vertoond. Dat gedrag wordt gemeten door de Facebook-pixel: een klein stukje code waarmee je doelgroepen kunt meten, optimaliseren en opbouwen. Je kunt bijvoorbeeld bijhouden wie bepaalde producten hebben bekeken, producten aan het winkelmandje hebben toegevoegd of de bestelling hebben afgerond.

Ready, set… Go!

Wanneer je de catalogus en pixel juist ingesteld hebt, is het tijd om de vorm van je advertentie te kiezen. Dit kan een advertentie met één afbeelding, of met meerdere afbeeldingen in een carrousel zijn, rechtstreeks in de Newsfeed of alleen in de rechterkolom. Facebook doet de rest.

Kortom: met DPA’s heb je meer controle over het targeten van specifieke groepen mensen met zeer relevante advertenties, waar ze zich ook in de marketing funnel bevinden. Heb je hier nog vragen over? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!