Marketing heeft de laatste decennia grote veranderingen doorgemaakt. Marketingbeslissingen worden steeds minder op gevoel gemaakt en steeds meer aangestuurd door consumentendata. ‘De consument heeft altijd gelijk’ is dan ook een gezegde dat veel bedrijven tegenwoordig stimuleert om zo goed mogelijk naar de klant te luisteren. Met de evolutie van het internet is er een gigantische hoeveelheid waardevolle consumentendata beschikbaar. Gezien het belang ervan, geven wij graag een introductie in de wereld van datagedreven marketing.

Wat is nu precies datagedreven marketing?

Marketingorganisaties hebben een digitale transformatie ondergaan en een meer implementeren steeds meer wetenschappelijke, technische en datagedreven strategieën. Met data worden alle gegevens die digitaal beschikbaar zijn bedoeld. Bij datagedreven marketing komen marketinginzichten en –beslissingen voort uit analyses van klantgegevens. Deze data kan voortvloeien uit interne en externe bronnen. Daarnaast kan er een opsplitsing gemaakt worden tussen primaire bronnen, zoals bijvoorbeeld een klanttevredenheidsonderzoek, en secundaire bronnen, zoals social media en websitedata.

Reden voor datagedreven marketing

Met al deze cijfertjes proberen bedrijven aan de wensen van consumenten te voldoen door het juiste product, op de juiste plaats en de juiste tijd, aan te bieden. Door datagedreven marketing kan de consumer journey inzichtelijk gemaakt worden. Hoewel niemand de toekomst exact kan voorspellen, zitten data-analisten er tegenwoordig schrikbarend dichtbij. In concurrerende markten heeft het bedrijf met de meeste klantinzichten een zeer grote voorsprong op de concurrentie. Het zorgt niet alleen voor effectievere campagnes, er kunnen ook kosten mee bespaard worden. Denk bijvoorbeeld aan een reductie van de kosten van (e)mailcampagnes door alleen de leads met een grote aankoopkans te mailen.

Datagedreven marketing is daarom essentieel om marketingbeslissingen te kunnen maken, wat leidt tot een succesvol bedrijf.

Dategedreven marketing succesvol inzetten

Voordat je begint is het belangrijk dat niet alleen de marketingafdeling, maar de gehele organisatie meewerkt aan de nieuwe datagedreven marketingstrategie. Data kan namelijk overal vandaan komen en soms worden er onverwachte patronen in data gevonden. Het is dan ook zaak om data van alle beschikbare systemen bij elkaar te brengen en te integreren. Iedereen moet daarvoor gebruikmaken van dezelfde bronnen en de informatie in dezelfde database toevoegen. Zodra er een flinke database is opgebouwd, kunnen er pas valide analyses gedaan worden en een data-strategie worden opgesteld.

Daarnaast is het belangrijk dat de verzamelde data voorziet in de behoeften die je hebt.  Verwijderen of toevoegen van nieuwe data is dan ook noodzakelijk om een up-to-date database te hebben. Zowel in de B2C als B2B markt zijn demografische klant/lead gegevens erg belangrijk. In de B2C-markt zie je echter vaak dat er herhaalaankopen worden gedaan. Dit, in combinatie met demografische gegevens, is perfecte informatie voor het voorspellen van toekomstige aankopen.

Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!