magento2-demo

De Extendure Magento 2 Demo

In 2015 heeft Magento een versie 2 uitgebracht maar toch draaien er nog veel webshops op Magento 1. Dit komt vooral uit gewenning denken wij. Wat een boer niet kent, dat eet hij niet. Dus waarom zou je dan overstappen naar Magento 2? Veel voorkomende argumenten daarvoor zijn:

 1. Gebruikers zijn tevreden over de huidige werking van Magento 1
 2. Gebruikers willen  kosten en tijd die gemoeid gaan met een overzet besparen
 3. Gebruikers denken dat er niet voldoende Magento 2 extensies zijn

Wij denken dat een overstap naar Magento 2 een slimme investering is waar je in de toekomst profijt van zult hebben. De voordelen van Magento 2 leggen we graag aan je uit in de volgende alinea:

extendure magento 2 demo

Het nieuwe dashboard van Magento 2, klik om de afbeelding te vergroten

De voordelen van Magento 2

Maar wat zijn deze voordelen van Magento 2 dan? Het design is mobile first ingericht. Dat wil zeggen dat websites op mobiel goed functioneren en responsive zijn. De websites zien er niet alleen goed uit, ze zijn ook nog eens 25% sneller! Dat is erg belangrijk voor het verkrijgen van meer conversies, maar ook voor SEO. Sites die sneller laden hebben een hogere gebruikerservaring, wat vanzelfsprekend zorgt voor een betere ranking in zoekmachines. 27% van de bezoekers die een website bekijken via mobiele apparaten verlaten de website wanneer de site niet binnen 3 seconden is geladen. Genoeg redenen dus om ervoor te zorgen dat jouw website snel is en snel blijft.

Naast een hogere snelheid zijn er nog een aantal andere significante voordelen van Magento 2:

 1. Het toevoegen van producten aan je winkelmandje en afrekenen gaat 66% sneller. Dit verhoogt de conversieratio
 2. De back-end admin interface is nu een stuk gebruikersvriendelijker. Het is makkelijker om er door heen te navigeren, de menu’s zijn goed georganiseerd
 3. Je kunt eenvoudig de looks van je website aanpassen en deze functioneel maken in minder tijd in vergelijking tot Magento 1
 4. Meerdere admins kunnen nu tegelijkertijd inloggen, producten aanmaken en aanpassingen doen
 5. Magento 2 reageert vele malen gemakkelijker op updates vergeleken met de Magento 1 versie
 6. Catalogus pagina’s laden tot 2x sneller

magento-2-handleiding

Magento 2 handleiding

Voor de gebruikers die Magento 2 graag zelf eens willen ervaren zonder er direct voor te betalen hebben we een oplossing: de Extendure Magento 2 Demo. In deze demo kun je Magento 2 gebruiken in een testomgeving. Binnen deze omgeving kan alles worden aangepast. Zo kun je de gehele omgeving zelf uitproberen en de gemakken van Magento 2 zelf ervaren. Laat je verrassen door de vele voordelen! In de handleiding leggen daarnaast precies uit hoe de verschillende onderdelen in Magento 2 werken. Houdt deze bij de hand zodat je gemakkelijker met Magento 2 leert werken. Daarnaast vindt je bovenaan in de handleiding inloggegevens waarmee je toegang krijgt tot de back-end van de testomgeving.

Het nieuwe backend systeem is overzichtelijker dan haar voorganger. Dit zorgt voor een prettige gebruikerservaring. Heb je vragen over de Magento 2 demo of over de installatie van Magento 2? Neem contact op met ons, we helpen je graag! Bekijk ook onze e-Commerce pagina voor meer informatie over Magento.

 

A B testen hoe in te zetten

A B testen, hoe in te zetten?

De inzet van A B testen geeft jou organisatie meer inzicht in wat werkt en wat niet werkt. Zo weet je zeker dat je voor de beste werkende manier kiest die sneller leidt tot meer omzet. Dit betekent dat je een variant maakt op een bestaande pagina en één bepaald element aanpast aan die pagina. Denk bijvoorbeeld aan andere kleur button of een stuk tekst dat wordt weggehaald of juist toegevoegd. Bezoekers krijgen vervolgens pagina A of pagina B te zien. Nadat de pagina’s een X aantal keren zijn bekeken kan er worden geconcludeerd welke pagina het beste werkt.

Gouden regel van A B testen

Het is belangrijk dat er tijdens het A B testen maar één element per pagina wordt getest. Als er meerdere elementen op een pagina worden veranderd dan je weet nog niet wat de hogere omzet heeft veroorzaakt. Houdt het daarom overzichtelijk voor jezelf en test telkens maar één element  per pagina.

A-B-testen-een-element

A B testen voorbereiden

Voordat er pagina’s online kunnen worden gezet is het belangrijk om een aantal voorbereidingen te treffen. Eerst zal er bepaald moeten worden welke pagina’s getest gaan worden. Het meest voor de hand liggende zijn slecht lopende pagina’s waar weinig omzet uitkomt. Maar misschien kan het ook interessant zijn om een goedlopende pagina te testen om zo nog meer omzet uit die pagina te halen.

Voordat de A B test live gaat is het handig om hypotheses te maken. Wat denk jij wat er gaat gebeuren als je bijvoorbeeld een knop een andere kleur geeft? Daarbij is het ook belangrijk om niet te vroeg conclusies te trekken. Om zeker te weten dat de hypothese wel of niet waar is zal de pagina vaak genoeg getest moeten worden. Maak daarom afspraken over hoelang je de A B test laat draaien en hoe vaak je de test aan de webshopbezoekers wilt laten zien.

Wat kun je testen met A B testen?

Je kunt veel verschillende elementen testen op een pagina. Alleen is het belangrijk dat er telkens een element wordt getest en dat het doel van de pagina na blijft gestreefd.

De volgende testen kunnen interessant zijn:

 • Kleur van een button veranderen
 • Stuk tekst weghalen of juist toevoegen
 • Verplaatsen van afbeeldingen of vergroten/ verkleinen van afbeeldingen
 • Verschillende lettertypes en lettergroottes
 • Andere gerelateerde producten als opties weergeven

Buttons-blog-a-b-testen

Resultaten A B testen meten

Nadat de A B test vaak genoeg is getest is het belangrijk om alle resultaten te meten. Simpele resultaten kunnen gewoon uit Google Analytics worden gehaald. Daarnaast kan met Google Analytics Experiments specifiekere testen worden opgezet en gemeten. Zorg ervoor dat je de geteste pagina’s goed sorteert en een vergelijkbare URL geeft zodat het meten een stuk overzichtelijker voor jezelf wordt. Als je echt verder en dieper wilt ingaan op A B testen kun je ook altijd gebruik maken van de betaalde tool Optimizely. Hierin worden resultaten breder weergegeven en worden de mogelijkheden nog een stukje verder vergroot. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe designs laten maken of algoritmes van je webshop laten aanpassen.

Bij een goede responsive webshop is het gebruik voor de consument hetzelfde. Denk er ook aan om tijdens het meten van de A B test resultaten alle apparaten onderling te vergelijken. Zo kunnen de resultaten op mobiel tegenvallen, maar als de resultaten op desktop positief verassen dan kan het toch nog interessant zijn om de verandering door te voeren. Dus trek niet meteen conclusies door enkel de algemene resultaten te bekijken.

A-B-testen-meten

Blijven testen

Het is belangrijk om steeds te blijven testen. Nadat een bepaalde pagina is getest en geoptimaliseerd is kan de pagina verder worden getest. Zo kan de pagina steeds een beter ervaringen geven aan de bezoekers van je webshop.

Hopelijk heeft dit blog jou geholpen om aan de slag te gaan met A B testen. Als jouw webshop in Magento is gebouwd dan helpt de website van Magento je verder met het implementeren van
A B testing. Op de website van Magento wordt er stap voor stap uitgelegd hoe je A B testen kunt instellen.

Mocht je nog vragen hebben over A B testen of graag ondersteuning willen hebben tijdens het opzetten neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Magento 2 de voordelen en verbeteringen

Magento 2: 7 voordelen en verbeteringen van dit open-source platform

Magento, het meest populaire e-commerce platform ter wereld heeft na lang wachten een nieuwe versie. Met de Magento 2 update krijgt het platform nog meer mogelijkheden dan voorheen om je online business succesvol te laten draaien. De update naar Magento 2 is ook voor ons als specialisten een bijzondere mijlpaal. Op dit moment is overstappen van Magento 1 naar Magento 2 nog een keuze. Echter stop de officiële support voor Magento 1 op november 2018. Zo zijn er dus een aantal vragen die tijdig moeten worden beantwoord. Is het een totaal nieuw platform? Welke plug-ins zijn er beschikbaar? Wat is het verschil tussen Magento 1 en Magento 2? We hebben het voor je uitgezocht en komen tot een aantal opmerkelijke inzichten.

1. Meer snelheid

De nieuwe Magento 2 heeft een slimmer systeem dan zijn voorganger. De snelheid verbeteringen zijn doorgevoerd in de verschillende interface-elementen van de modules. Deze verbeteringen worden geregeld door de modules zelf. Hierdoor zijn de thema’s een stuk lichter en daarmee aanzienlijk sneller. Verder heeft Magento 2 standaard ‘Varnish’ geïntegreerd om de serverbelasting omlaag te halen. Bovendien kan er nu ook makkelijk gebruik worden gemaakt van full page caching.

2. Magento 2 staat voor nog meer veiligheid

Het platform heeft een aantal aanpassingen gemaakt in de bestandstructuur, dit heeft als voordeel dat Magento 2 hierdoor een stuk veiliger is geworden. De nieuwe “pub” map heeft hier een belangrijk aandeel in. Via deze map is de root van Magento nog steeds te bereiken, maar niet meer met HTTP requests. Zo kan de Magento ontwikkelaar makkelijker en sneller de code beschermen. Dit voorkomt eventuele veiligheidslekken in het systeem.

Magento 2 staat voor nog meer veiligheid

3. Responsive webdesign

Het is 2017, een responsive webdesign kan niet meer ontbreken. Magento 2 ondersteunt nu volledige responsive webdesigns. De interface van het basis Magento 2 thema is ook helemaal responsive. Dit geeft het geheel een strakke look en werkt erg prettig. Door deze ontwikkeling is het systeem beschikbaar en goed bruikbaar op verschillende apparaten van desktops tot mobiele telefoons. Erg handig!

4. Een geheel vernieuwde interface

Magento 2 is in onze beleving veel gebruiksvriendelijker dan de vorige versie. Alle website onderdelen zijn nu veel beter beheersbaar door de duidelijke tweedeling van systeembeheer en shopbeheer. Zo krijg je bij Magento 2 een shopbeheer menu met producten, marketing en content. Dat werkt overzichtelijk en snel.

Bij systeembeheer krijg je toegang tot onder andere de configuratie en algemene voorwaarden. De geoptimaliseerde layout zorgt er daarnaast voor dat ook het aanpassen van producten in het systeem veel gebruiksvriendelijker is.

Nieuwe Magento 2 techniek

5. Nieuwe techniek

In de nieuwe Magento 2 vind je nieuwe ondersteuning zoals die van PHP 5.5, standaard less CSS preprocessor en ondersteuning van jQuery. Dit is een hele verbetering ten opzichte van Magento 1. Bovendien is er door de nieuwe techniek ook veel mogelijk in de visuele mogelijkheden van het systeem. Door bijvoorbeeld het gebruik van HTML5 kunnen de gebruikte thema’s helemaal responsive worden gemaakt. Verder liggen er voor de ontwikkelaars veel visuele mogelijkhden klaar door CSS3. Bovendien zijn er ook veel nieuwe extensies beschikbaar.

6. Visual Design Editor (VDE)

Eindelijk heeft Magento ‘drag and drop’ functie door de nieuwe Visual Design Editor. Zo kun je als Magento webshopeigenaar gemakkelijk zelf, geheel visueel aanpassingen doorvoeren in je thema in het CMS. Hierdoor ben je met Magento 2 veel minder afhankelijk van je webdeveloper dan voorheen.

Meer snelheid

7. Testen

Nu wordt het even technisch. In het nieuwe systeem zijn er ongeveer 2,600 integratie, 7,700 unit, 100 JavaScript unit en 100 statische testen om je overall performance te verbeteren. Zo kun je snel en overzichtelijk, voordat de site live gaat, al alle kinderziektes uit je systeem halen. Verder is er ook een optie voor developers om eigen tests te ontwikkelen. Hiermee kun je het hele systeem optimaal laten presteren voor je eigen doeleinden.

Overstappen van Magento 1 naar Magento 2?

Het is belangrijk te overwegen of de kosten opwegen tegen de baten van het nieuwe Magento 2 systeem. Dan kun je vrijblijvend contact opnemen met een van onze specialisten voor de mogelijkheden voor jouw webshop.

5 Tips voor de optimalisatie van het afrekenproces

Webshopbeheerders zien bij het afrekenproces vaak dat bezoekers producten in het winkelwagentje hebben gedaan, maar vervolgens het proces beëindigen. Dit is natuurlijk zonde, want je zit tegen een conversie aan, maar krijgt de betreffende persoon niet over de drempel. Hierdoor loop je onnodig veel omzet mis. Het laatste gedeelte van een conversie, het afrekenproces, is  daarom erg belangrijk. Het onderstaande filmpje van Google laat zien hoe lastig het soms kan zijn om af te rekenen. We geven je daarom graag een aantal tips voor de optimalisatie van het afrekenproces.

1. Focus bij het afrekenproces op het doel

Het doel van je pagina is conversies genereren. Zeker als een persoon de intentie heeft om iets te kopen, is het belangrijk om de focus te leggen op de kliks waarmee hij of zij zo snel mogelijk afrekent. Als de focus niet ligt op het afrekenproces zullen mensen verward worden en vertrekken.

Omdat de webshopbezoeker acties moet ondernemen is het belangrijk dat je een call-to-action maakt. Een call-to-action heeft alles te maken met overtuiging. Jij moet de webshopbezoeker overtuigen om op die ene button te klikken, en vervolgens natuurlijk door te klikken totdat hij of zij uiteindelijk heeft afgerekend. Om buttons in het afrekenproces op te laten vallen, moet je over een aantal dingen nadenken:

 • De vorm: pijlen blijken het best te werken.
 • De kleur: zorg dat de kleur onderscheidend is van de rest van de huisstijl. Uit onderzoek blijkt dat oranje een erg goede kleur voor een button is.
 • De locatie: zorg ervoor dat er in ieder geval één call-to-actions button boven de paginavouw te zien is, zodat webshopbezoekers hem direct zien zonder te scrollen.
 • De tekst: de beste buttons hebben een werkwoord en geven het gevoel van urgentie. Bijvoorbeeld: ‘koop vandaag’ of ‘registreer nu’.

2. Zorg voor betrouwbaarheid van het afrekenproces

Als het om geld gaat, nemen mensen het liefst zo weinig mogelijk risico, zeker op het internet. Daarom moeten bezoekers zich veilig voelen op je website, en al helemaal tijdens het afrekenproces. Een kleine onzekerheid zorgt er namelijk al voor dat men afhaakt. Er zijn een aantal zaken die de betrouwbaarheid van je pagina bevorderen.

Ten eerste is het belangrijk dat er tekens van veiligheid en betrouwbaarheid te zien zijn. Tekens die erop duiden dat de webshop geen malware bevat en bestand is tegen hackers. Je kunt dit op veel manieren laten zien, bijvoorbeeld door een SSL certificaat symbool. Het is dan ook aan te raden om de bezoeker op de aanwezigheid van dit certificaat te attenderen.

Ondanks dat het overgrote deel van de Nederlandse onlineshoppers gebruik maakt van iDeal om af te rekenen, is het aan te raden om zo snel mogelijk alle betaalopties weer te geven. Hiermee vermijd je twijfels en andere aspecten die het afrekenproces kunnen beëindigen.

Tot slot is het belangrijk dat je de bezoeker niet verast met onverwachte kosten. Dit is namelijk de voornaamste reden dan mensen afzien van een aankoop. Zorg er dus voor dat het snel duidelijk is dat er geen additionele kosten bij zullen komen. Dit kan je bijvoorbeeld heel simpel vermelden naast de totale winkelwagen rekening.

3. Maak het afrekenproces duidelijk

Bij het afrekenen is het erg belangrijk dat bezoekers duidelijkheid hebben over het afrekenproces. Door onderaan met pijlen of nummers aan te geven in welke stap men zich bevindt creëer je veel duidelijkheid. Ze hebben de moeilijkste stap, het kiezen van een product, namelijk al voltooid en willen het zo snel mogelijk hebben.

Een andere manier om meer duidelijkheid te scheppen, is om op iedere pagina van het afrekenproces een afbeelding van het product dat de bezoeker wil kopen te laten zien. Hierdoor weet de bezoeker zeker dat hij of zij het juiste product aan het bestellen is.

4. Let op de tijd van het afrekenproces

Zoals eerder aangegeven heeft de klant de moeilijkste stap al gezet, namelijk het kiezen van het product dat hij of zij wil kopen. Vanaf hier willen ze zo snel mogelijk het proces afronden. Door een trage webshop loop je een hoop omzet mis, mensen houden namelijk niet van wachten. Zorg er daarom voor dat de webshop optimaal presteert als het gaat om laadtijden, zowel op desktop als op mobiel.

Uit onderzoek blijkt dat slechts 50 procent van de bezoekers binnen één uur een aankoop doet. De rest doet veel langer over zijn uiteindelijke aankoop. Je wil dat het product, dat de bezoeker in de winkelwagen heeft gedaan, daarin blijft zitten indien hij of zij terugkeert naar je webshop. Het is daarom aan te raden om cookies te verzamelen. Hierdoor blijft het product in de winkelwagen aanwezig en zal de bezoeker bij terugkomst verder kunnen gaan waar hij of zij was gebleven. Attendeer je bezoeker er uiteraard wel op dat je cookies verzameld in verband met de privacy-wetgeving.

5. Bevorder het afrekenproces met sociaal bewijs

Een ander element om meer conversies te krijgen is sociaal bewijs. Denk hierbij aan een kudde schapen: als er een schaap over de dam is, zullen er velen volgen. Mensen zijn nu eenmaal kuddedieren en horen graag de mening van andere alvorens zij een keuze maken. Als er mensen over je praten, maakt dat je webshop objectiever en hierdoor betrouwbaarder.

Er zijn twee manieren om sociaal bewijs in te zetten. Een daarvan is het tonen van het aantal bezoekers dat al eerder een aankoop heeft gedaan. Zeker als je webshop nog niet erg bekend is, is het belangrijk dat je de bezoeker gerust stelt. Een andere manier om sociaal bewijs in te zetten is om een autoriteit over je product of website te laten praten. Deze autoriteit kan zowel een autoritair persoon als een bedrijf zijn. Zorg er wel voor dat deze persoon of dit bedrijf leuk gevonden wordt door je bezoekers.

Blijf optimaliseren

De optimalisatie van je webshop is een continu proces. Zorg er daarom voor dat je een voor- en nameting kan doen. Gebruik Google Analytics om dit te meten. Als je dit goed blijft doen en blijft optimaliseren, zijn wij ervan overtuigd dat het aantal conversies toe zal nemen. Ons motto is dan ook: meten is verbeteren.

Meer tips of een beetje extra hulp?

Dan kun je vrijblijvend contact opnemen. Je weet ons te vinden!

psychologische prijs bepalen

Een psychologische prijs bepalen voor je webshop, een garantie voor betere conversie?

Een psychologische prijs voor de producten op je webshop bepalen klinkt simpel. Toch zijn er nog maar al te veel webshops die hun conversie niet of nauwelijks aansturen op deze manier. Het inzetten van slimme prijsstrategieën om webshop producten aantrekkelijker te maken is iets wat steeds vaker voorkomt. Conversie optimalisatie is een proces waarin een psychologische prijs je webshop een stap verder kan helpen. Wij tonen een aantal psychologische prijs technieken waar sommigen van je concurrenten niet aan hebben gedacht!

Psychologische prijs bepalen? Kies het fastfoodketen prijsprincipe

De slimme psychologische prijsbepalingen van de grote fastfoodketens, daar kan elke webshop eigenaar van leren. Zoals ze in Amerika zouden zeggen: ‘Super size it’. Waar je voor een normale beker van een welbekend frisdrankmerk 3 euro mag betalen, gebruiken fastfoodketens een truc. Ze zetten er een beker onder die ‘slechts’ 30 cent duurder is, maar met wel 40% meer inhoud. De keuze is dan snel gemaakt toch? Dat je dan nog steeds 3,30 euro betaald voor een halve liter van je favoriete drankje ben je ineens snel vergeten. Het is in no time veranderd een aanbod wat je niet kunt weigeren.

fastfood conversie technieken

Deze psychologische prijsbepaling heet de ‘prijsrelativiteitstechniek’, perfect toe te passen bij webshops. Het psychologisch prijseffect is groot en kan je conversie een boost geven. Geef de consument net zoals de fastfood restaurants eens  twee opties aan die zichtbaar verschillen in kwaliteit of kwantiteit, maar haast niet in prijs. De duurdere mogelijkheid komt hierdoor over als  de meest aantrekkelijk geprijsde optie. Probeer eens uit of deze psychologische prijs je conversie verhoogt.

Laat de klant een exacte prijs zien op de webshop

De kracht van een exacte prijs is de verhoogde inschatting van de ‘echte’ waarde door de klant. Het werkt als volgt. Een luxe scheerapparaat is geprijsd op €97, een vreemd bedrag niet? Toch is bij een dergelijk bedrag de perceptie van de webshop klant beïnvloed. Deze is geneigd te schatten dat de waarde van het scheerapparaat veel dichter bij de reële suggested retail price ligt dan bij een afgerond bedrag van bijvoorbeeld €100. Het afronden zorgt voor een beetje wantrouwen. De psychologische prijs geeft de webshopbezoeker het gevoel een veel reëlere prijs te betalen voor het product.

psychologische prijs

De indruk dat de exacte retailprijs een directe weergave van de kwaliteit is kan voor je conversie veel betekenen. De webconsument krijgt mogelijk een veel sterker gevoel bij je psychologisch bepaalde prijs dan een afgeronde prijs welke weinig aangeeft over de ‘echte’ waarde van het product. Deze exacte psychologische prijs heeft echter een tegenovergesteld effect bij kleine, snelle aankopen. Online boodschappen doen is een veel gebruikt voorbeeld. Bij online boodschappen doen speelt gemak en snelheid een grote rol. Door het gebruik van afgeronde bedragen is het voor de klant makkelijk rekenen en werkt het een snelle en goede conversie juist in de hand.  Kijk dus altijd goed of dit psychologische prijseffect bij jou van toepassing kan zijn door bijvoorbeeld een testperiode.

Het  euroteken € kost misschien wel meer geld dan je denkt

Uit een onderzoek van de Amerikaanse Cornell University is gebleken dat de invloed van een euroteken niet te onderschatten is. Ze hebben een test uitgevoerd op restaurantprijzen. Aan de ene persoon werd een kaart met prijzen in dollar $ gegeven en aan de ander de prijzen zonder dollarteken. De psychologische prijs die was in beide gevallen exact het zelfde. De uiteindelijke uitkomst is dat mensen gieriger zijn als er euro/dollartekens voor de prijs staan.

De reden? Het is het hogere prijs bewustzijn dat wordt getriggerd bij een valutateken. Het vervangen van € voor niets of EUR is dus een hele simpele stap die je ook je webshop conversie kan verhogen. Probeer zelf eens uit hoe het zit met jouw psychologische prijzen op je webshop. Houdt er wel rekening mee dat het getal wat de prijs aanduidt altijd helder moet zijn voor de consument, anders kan je conversie wel eens flink teruglopen.

Meer tips of een beetje extra hulp?

Dan kun je vrijblijvend contact opnemen. Je weet ons te vinden!

De vijf versnellingen van Magento

Klein of groot, oud of nieuw. Een Magento CMS systeem is denkbaar voor alle webshops. Een Magento webshop beginnen, is dan ook heel populair. Dat blijkt wel uit de vele downloads. Er zijn talloze lijstjes te vinden die de voordelen van een Magento webshop belichten. Een Magento webshop beginnen, dat geeft echter ook nadelen. Iets wat zelfs de beste systemen overkomt, maar we kunnen ze niet negeren.  De voordelen met de daaraan klevende nadelen belichten we in dit artikel. Zodat je weet waar je aan toe bent voordat je start met een Magento webshop.

 

1. Magento webshop beginnen? Hulp uit grote community.

+ Er is een grote community m.b.t. Magento, zoals een enorm forum waar gebruikers elkaar kunnen helpen. Dat is ontzettend handig, want er zijn altijd wel antwoorden op de meest uiteenlopende vragen. Magento webshop beginnen? Of juist al jaren aan het werk met Magento? Er kunnen altijd wel zaken optreden die je wil checken.
 Die grote community komt natuurlijk ergens vandaan. Die is ontstaan omdat Magento zelf geen tot weinig hulp biedt met betrekking tot ondersteuning bij problemen. Mochten er onverhoopt zaken zijn waar je als Magento gebruiker tegenaan loopt, zul je niet snel kunnen rekenen op ondersteuning. Dat kan frustraties opleveren. Vaak kun je dan dus wel terecht bij de Magento community, waar gelukkig veel gevallen ook opgelost kunnen worden.

 

2. Eindeloze mogelijkheden voor je Magento webshop.

+ Een Magento webshop beginnen is heel populair en daarom is Magento al vaak gedownload. Dat betekent dat het systeem al flink doorontwikkeld is. Zodoende zijn de mogelijkheden dus heel uitgebreid.
 Een nadeel hiervan is dat het systeem erg ingewikkeld en overweldigend kan zijn. Vooral voor de wat minder ervaren gebruikers kan het nogal een golf aan informatie zijn die over je heen komt. Een Magento webshop beginnen? Start rustig en breid langzaam uit.

RPCF0SO0G5

3. Vanuit één installatie meerdere webshops beheren.

+ Samenhangend met al die mogelijkheden, komt de functionaliteit. Magento kan op veel fronten worden ingezet en je kunt er alle kanten mee op. Voor kleine of grote webshops. Ook kun je vanuit één installatie meerdere Magento webshops beheren.
 Doordat Magento zo uitgebreid is en verschillende functies omhelst, is het systeem wel traag. De laadtijd is lang en dat kan zekere frustraties opleveren. Een ergernis dus, maar waar zeker mee te werken is. 

 

4. Geen licentiekosten en gratis een Magento webshop beginnen

+  Het is natuurlijk erg aantrekkelijk dat een Magento webshop beginnen gratis is.
 Echter door de vele mogelijkheden die Magento biedt, is er continu de mogelijkheid het systeem uit te breiden met extensies. Die uitbreidingen zijn natuurlijk niet gratis. Door al die aantrekkelijke mogelijkheden ben je eerder geneigd ze ook daadwerkelijk ‘nodig’ te hebben waardoor het al snel in de kosten kan lopen. De oplossing hiervoor is dus van te voren goed nadenken over welke extensies je wel en welke je niet nodig denkt te hebben voor je Magento webshop. Op die manier kun je met gerust gevoel een Magento webshop beginnen en betaal je niet te veel.

 

5. Geschikt voor meerdere talen.

+  Uiteraard is Magento te gebruiken in meerdere talen, zodat het programma voor een breed publiek inzetbaar is. Dit maakt het mogelijk om snel een Magento webshop in meerdere landen op te zetten.
 Echter is het systeem ontwikkeld voor de Amerikaanse markt en is de functionaliteit voor de Nederlandse markt niet geheel compatibel. Het is weer niet zo dat het niet werkt, maar het vereist wel kennis van het systeem en de mogelijkheden.

 

Magento webshop beginnen

 Wil je een Magento webshop beginnen? Bij ieder voordeel zijn natuurlijk kanttekeningen te plaatsen. Dat is niet alleen zo bij Magento. Vraag jezelf altijd af of de nadelen zo groot zijn dat ze de voordelen overschaduwen. Dan zul je snel zien dat dat niet het geval is, vele nadelen te verhelpen zijn en je met sommige nadelen niet eens te maken krijgt. De mindere krachten die te vinden zijn bij je Magento webshop kunnen bovendien ook bij andere CMS systemen gevonden worden. Dus alles op zijn tijd, maar uiteindelijk met Magento zeker naar de vijfde versnelling!