Fouten maken we allemaal. Echter zijn de meeste zoekmachine optimalisatie fouten geheel onnodig en goed te voorkomen.We zien elke dag SEO fouten die gemaakt worden door zelfs de grootste bedrijven en instanties. In dit artikel worden de 5 meest gemaakte SEO fouten besproken. Je krijgt er bovendien de oplossingen ook nog eens bij. Zo kun je voortaan zorgeloos de aller sterkste SEO-geoptimaliseerde pagina’s maken. Voordat je verder leest hebben we nog een waarschuwing. Bij het oplossen van deze 5 meest gemaakte SEO fouten kan het websitebezoek exponentieel gaan groeien! Je bent dus gewaarschuwd.

1. Geen relevante zoekwoorden in je content

Wil je gevonden worden in de zoekmachines of niet? Een tekst zonder relevante zoekwoorden is totaal waardeloos. Gebruikt dus altijd relevante zoekwoorden in je content. Door hier slim gebruik van te maken (laat de zoekwoorden vaker terugkomen) kom je hoger in de Google zoekmachine te staan. Plaats de woorden ook in je koppen (H1, H2 en H3) voor goede leesbaarheid. Heel simpel, maar o zo belangrijk.

2. Of juist over-optimalisatie van webpagina’s

Als je dacht dat geen relevante zoekwoorden gebruiken een SEO fout is, hou je dan goed vast. Over-optimalisatie is zo mogelijk nog erger. Een tekst over wasmachines waarin de woorden ‘goedkope wasmachine bestellen’ 40x voorkomen is behoorlijk spam gevoelig. Google bestraft dit gelukkig ook direct.  Naast de straf van google is deze SEO fout ook erg onprettig voor de lezer. De content is hierdoor erg vervuild met zoekwoorden en niet gevuld met inhoud. SEO optimaliseren is goed, maar doorslaan heeft een zeer negatief effect.

SEO-tekst schrijven handleiding

 

3. Duplicated content

Beter goed gejat dan slecht bedacht? Zo werkt het niet bij Google. Unieke content is relevant voor lezers en wordt beloont. Naast dat het jatten van andermans teksten een absolute vorm van luiheid is, heeft het bovendien een negatief effect op je scores in de zoekmachines. Bij het meermaals plaatsen van  duplicated content krijg je van Google een penalty.  Dit kan er voor zorgen dat al je bestrafte webpagina’s niet meer zichtbaar zijn voor een paar maanden. Flink oppassen dus!

4. Website niet mobiel gebruiksvriendelijk

In de lijst van meest gemaakte SEO fouten kan deze niet ontbreken. In 2016 geen mobile friendly website hebben? Dit kan echt niet meer. Naast dat het voor bezoekers onoverzichtelijk is, wordt het nu ook door Google bestraft. Na de aanpassing van het Google algoritme in 2015 ranken mobile friendly websites beter dan niet geoptimaliseerde websites.  Dit is dus een kans die je absoluut niet mag laten liggen.

mobiele telefoon

5. Social Media niet of onjuist gebruiken

Een grovere SEO fout is bijna niet denkbaar in de realiteit van vandaag de dag. Geen Social Media gebruiken is een ware doodzonde geworden. Waar ben je nog zonder, likes en deelacties? Google weegt dit mee in je scores en wordt zelfs zwaar meegeteld. Bied je website de mogelijkheid deelbaar te zijn. Gebruik social knoppen en laat bezoekers reageren. De interactie geeft jou een hernieuwd klantinzicht en is bovendien erg goed voor je ranking, 2 vliegen in 1 klap.

SEO fouten verhelpen 6, 7, 8, 9 etc.

Mocht je nog SEO gerelateerde vragen hebben neem dan vrijblijvend contact op met een SEO Specialist van Extendure