De maand november loopt ten einde en de feestdagen staan voor de deur. November en december zijn hét ideale moment voor webshop eigenaren om hun omzet een boost te geven. Maar hoe pak je dat goed aan? Creatieve ideeën en een juiste plan van aanpak zijn vereist om jouw feestdagen campagne tot een succes te maken. We geven je graag een aantal tips om je op weg te helpen jouw feestdagen campagne succesvol vorm te geven!

Tip 1: Werk met een feestdagen thema

De Nederlandse winkelstraten zijn tijdens de feestdagen vaak uitbundig versierd met kerstbomen, kerstlampjes en andere feestelijke decoratie. Winkeleigenaren doen dat om de consument in de feestdagen stemming te brengen met als doel om meer verkoop te stimuleren. Ook voor jouw webshop kun je deze strategie inzetten! Dit is niet alleen interessant voor de aankleding van je website maar ook voor diverse andere kanalen! Je creëert er namelijk herkenbaarheid mee. We geven je graag een overzicht van verschillende mogelijkheden waarin je een feestdagen thema kunt implementeren:

  • Feestdagenbanner op de website
  • Omslagfoto op Facebook in feestdagen stijl
  • Achtergronden in advertenties
  • Banner in e-mailcampagnes

Feestdagen

Tip 2: Richt een feestdagen landingspagina / categoriepagina in

Het is verstandig om interessante cadeaus voor de feestdagen extra uit te lichten in je webshop zodat iedere bezoeker de kans heeft om ze te bekijken! Wanneer je namelijk geen landingspagina maakt weten bezoekers ook niet dat je interessante producten aanbiedt voor de feestdagen! Via een banner op de website kun je bijvoorbeeld door linken naar een speciale feestdagenpagina, gevuld met cadeaus. Daarnaast is een landingspagina handig om via bijvoorbeeld e-mailcampagnes of social media berichten te delen om zo jouw feestdagen cadeaus extra te promoten.

Tip 3: Zorg dat bezoekers een verlanglijstje kunnen invullen

Consumenten oriënteren zich rond november en december vaak veelvuldig op verschillende websites om te kijken naar cadeaus die ze graag willen hebben. Je kunt hier handig op inspelen door de bezoeker de mogelijkheid te bieden tot het maken van een verlanglijstje. Wanneer de bezoeker jouw webshop vervolgens weer bezoekt kan hij/zij dit lijstje gemakkelijk terugvinden. Daarnaast kun je deze lijstjes gebruiken voor retargeting via bijvoorbeeld Facebook ads of display campagnes.

Tip 4: Zorg dat je goed bereikbaar bent voor vragen

Niet alleen de online aankopen stijgen rond de feestdagen, ook het aantal vragen van klanten. Zorg daarom dat je altijd tijdig op vragen kunt reageren en dat bezoekers voldoende mogelijkheden hebben om contact met je op te nemen. Iedere onbeantwoorde vraag kan namelijk het mislopen van een order zijn! Consumenten zijn steeds kritischer en verwachten een snelle reactie. Wanneer je niet tijdig reageert, kan de bezoeker zijn aankoop al bij een concurrent hebben gedaan.

Tip 5: Verzin ludieke acties

Originele acties kunnen veel aandacht opleveren voor je webshop, een ideale manier om als webshop iets aan de buitenwereld te laten horen! Wil jij zelf aan de slag met een ludieke actie meer weet je niet hoe je dit goed kunt aanpakken? Het is verstandig om de volgende punten alvast in kaart te brengen:

  • Bepaal een duidelijke doelstelling
  • Bepaal je budget
  • Bepaal welke kanalen je inzet

Op zoek naar creatieve ideeen of hulp nodig bij de uitvoering? Neem gerust contact  met ons op voor de mogelijkheden! We helpen je graag bij het vormgeven van een creatieve en originele campagne! Extendure is bereikbaar via: +31 (0) 40 218 30 40 of op info@extendure.com.

Feestdagen tips voor online marketing