Whatsapp business app
31 januari 2018
Leestijd: 3 min
Door: Extendure

WhatsApp voor bedrijven; WBA

Dagelijks maken we gebruik van onze smartphone. Zeg maar gerust, ieder uur. Om met elkaar te communiceren gebruiken we voornamelijk WhatsApp. De naam is een combinatie van What’s up en Application en sinds 2009 beschikbaar. In eerste instantie alleen voor iPhone, maar later werd het ook toegankelijk voor andere besturingssystemen. Waar WhatsApp zich voorheen voornamelijk op particulieren richtte, heeft het nu ook zijn intrede gedaan in de zakelijke markt met de WhatsApp Business App. Nu in Nederland beschikbaar. Heb je na het lezen van dit blog nog vragen, of behoefte aan extra informatie? Neem gerust contact met ons op via de WhatsApp knop! Wij als online marketing bureau in Eindhoven helpen je graag verder.

Snelmenu Whatsapp voor bedrijven:

Whatsapp voor bedrijven

Wat is de WhatsApp Business App?

Voor bedrijven en voornamelijk webshops is klantcontact een belangrijk onderdeel van de service. Je wilt je klanten op een laagdrempelige manier contact met je op laten nemen en antwoord geven op vragen. De WhatsApp business app biedt bedrijven de mogelijkheid te reageren op klanten. De primaire doelgroep zijn eigenaren van een midden-en kleinbedrijf. Zij hebben met deze app op een overzichtelijke manier contact met de klant. Maar hoe kom je in contact met je klanten en wat zijn extra opties van de app?

  • Met bedrijfsprofielen –> Zet in je profiel nuttige info over je bedrijf;
  • Berichttools –> Een efficiënte manier om klanten van informatie te voorzien met bijvoorbeeld automatisch gegenereerde antwoorden, standaard begroetingen met additionele informatie en afwezigheidsberichten;
  • Statistieken –> Statistieken over je gelezen berichten;
  • WhatsApp web –> Reageer gemakkelijk op berichten via de messenger.

Mensen weten dat ze met een bedrijf chatten omdat je zo staat geverifieerd. In je profiel kun je ook informatie over je bedrijf zetten zoals openingstijden of een korte intro. Het grote voordeel is dat klanten niets hoeven te downloaden. Ze kunnen laagdrempelig in contact komen met je webshop zonder aanpassingen te hoeven doen aan hun huidige WhatsApp.

De WhatsApp Business App is sinds deze week beschikbaar in Nederland na langdurig testen. Momenteel wel alleen via de Google Play Store maar ongetwijfeld binnenkort ook voor iOS.

Met de WBA speelt WhatsApp in de vraag vanuit de zakelijke markt om de klant makkelijker te woord te staan.

Wil jij WhatsApp voor bedrijven ook?

WhatsApp Business instellen

Nu je weet wat de app doet is het ook handig om te weten hoe je app in moet stellen.

  • Download de Whatsapp Business App. WBA is alleen geschikt voor nummers die geen persoonlijke WhatsApp account hebben. Het kan ook met een vast telefoonnummer;
  • Verifieer je gegevens. Heb je een mobiel nummer? Dan kun je ervoor kiezen om een verificatiecode via sms te ontvangen. Bij een vast nummer wordt de code telefonisch doorgegeven;
  • Bedrijfsprofiel invullen met info over je business;
  • Ga aan de slag.
Wba instellen
Wba profiel
Wba bedrijfsprofiel
Wba settings
Wba statistieken

Extendure op WhatsApp Business

Extendure is natuurlijk ook bereikbaar via WhatsApp Business. Voeg ons nummer toe +31(0)402183040 in Whatsapp en stuur ons een berichtje.