Case eco2all

Gemiddeld 46% meer leads per jaar

In 2020 besloot Eco2all dat zij naast de particuliere markt ook de zakelijke markt in compleet duurzame verwarmingssystemen wilden voorzien. Het doel was om een echt kenniscentrum te worden waar duurzaam verwarmen voor iedereen mogelijk werd. Deze uitbreiding werd gebruikt om samen met de klant te zoeken naar de beste oplossing op maat, waarbij naast het bedienen van particulieren ook het opleiden van installateurs en het uitbreiden van dealers met showrooms het hoofddoel werd.

Om de juiste doelgroep kennis te laten maken met de ambitie van Eco2all moest er een switch gerealiseerd worden waarbij de juiste content voor de diverse doelgroepen op het juiste moment werd aangereikt. 

Vanuit Extendure hebben voor deze uitdaging een adviserende rol ingenomen om het gehele traject te begeleiden en effectief te laten verlopen.


Het probleem aanpakken

Voor Eco2all zijn wij aan de slag gegaan met een op maat gemaakte methodiek om meer leads te winnen. Zo hebben we een nieuwe basis kunnen leggen om verder te groeien, waarbij we al direct positieve resultaten op het gebeid van websitebezoekers en de positie van Eco2all ten opzichte van relevante zoekwoorden.

Onze strategie

  1. Merkanalyse en strategische planning: We begonnen met een diepgaande analyse van het Eco2all, hun doelgroep, en de markttrends. Dit stelde ons in staat een op maat gemaakte strategie te ontwikkelen die gericht was op het verhogen van het aantal leads.

  2. Zoekmachine optimalisatie: Bij livegang van de nieuwe webshop hebben we pagina optimalisaties, linkbuilding en content creatie uitgevoerd om beter te ranken op de gewenste relevante zoekwoorden.

Impactvolle resultaten

  • Verhoogde merkbekendheid met 73% extra websitebezoekers: Dankzij het inzetten op zoekmachineoptimalisatie is een stevige toename in merkbekendheid gestimuleerd. Eco2all heeft hierdoor op maar liefst 27 competitieve zoekwoorden een top 3 positie binnen Google gerealiseerd, wat gezorgd heeft voor 73% extra websitebezoekers per maand.

  • Verhoogde aantal leads met 46%: Door het veroveren van de huidige positie in de markt heeft Eco2all een verhoging van 46% leads per maand gezien.

Toekomstvisie

Eco2all en Extendure zijn al sinds 2016 aan elkaar verbonden en in die tijd zijn er uitstekende resultaten behaald. Wij gaan er alles aan doen om dit ook in de toekomst door te zetten en Eco2all nog beter te vermarkten. We blijven ‘Part of Eco2all’s plan’ en zorgen ervoor dat ze sterk in markt blijven staan.