Hou jij je bezig met email marketing, of wil je je huidige online marketing uitbreiden met email marketing? Misschien heb je dan weleens van email marketing programma Mailchimp gehoord. In dit blog lees je meer over wat Mailchimp is, hoe Mailchimp werkt en wat het voor jouw bedrijf kan betekenen.

Wat is Mailchimp?

Mailchimp een fijn programma waarmee je zonder al te veel voorkennis van het programma je email marketing campagnes vorm kunt geven. Het beheersen van codetaal is hierbij dus zeker geen vereiste en het programma is makkelijk te gebruiken. Mailchimp geeft je niet alleen de mogelijkheid om e-mailcampagnes te maken, maar geeft je ook inzicht in de prestaties van de uitgestuurde e-mailcampagnes. Zo kun je onder andere zien hoeveel mensen de mail hebben geopend, hoe vaak een link is aangeklikt etc. Bovendien is Mailchimp te verbinden met verschillende CMS systemen (o.a. Magneto, WordPress en Shopify). Als je hiervoor kiest, dan zal iemand die zich op je website inschrijft voor de nieuwsbrief, in Mailchimp meteen worden toegevoegd aan de lijst met contacten. Ook kun je Mailchimp automatische mails laten versturen, bijvoorbeeld wanneer een van je nieuwsbriefabonnees jarig is. Mailchimp biedt dus een gemakkelijke manier om naast standaard e-mailcampagnes, ook de relatie met klanten via gepersonaliseerde mails te onderhouden. Mailchimp is te gebruiken in een gratis versie, daarnaast bestaan er verschillende betaalde versies. Deze betaalde versies bieden meer opties (voor bijvoorbeeld segmentatie, templates en testen) en ondersteuning.

Hoe werkt Mailchimp?

Hoe werkt Mailchimp?

Een e-mailcampagne maken in Mailchimp is niet moeilijk. Bij het opzetten van je e-mailcampagne kun je een bestaande template gebruiken. Je kunt hierbij een lay-out selecteren waar de contentblokken al in zijn geplaatst, of je selecteert een thema waarin al meerdere (visuele) elementen zijn toegevoegd. Met behulp van de templates kun je een kickstart maken met het ontwerpen van je e-mailcampagne. Je kunt de bestaande blokken vullen met content naar keuze of je vervangt ze via het handige drag-and-drop systeem door een ander soort contentblok. Ben je eenmaal klaar met het vormgeven van de e-mailcampagne, dan kun je via de preview modus het ontwerp op zowel een desktop als op smartphone checken. Bovendien kun je de e-mailcampagne controleren door een test mail te sturen. Mailchimp biedt je de mogelijkheid je contactenlijst te segmenteren, bijvoorbeeld op basis van wanneer contacten zich hebben ingeschreven voor de nieuwsbrief. Je kunt de e-mailcampagne vervolgens naar een specifiek klantsegment sturen.

Mailchimp hoe werkt het?

Wat kan Mailchimp voor mijn bedrijf betekenen, en wat niet?

Mailchimp is een handig email marketing programma om snel aan de slag te kunnen met email marketing. Toch zul je de ingrediënten voor succes zelf moeten aanleveren en uiteindelijk zelf een geslaagde e-mailcampagne moeten ontwikkelen. Zo is het belangrijk om je e-mailcampagne van een krachtige ‘Call-to-Action’ (zoals ‘Lees hier meer’; Profiteer meteen’) te voorzien en een pakkende titel en preview tekst te schrijven. Verder is goed beeldmateriaal essentieel om je Mailchimp e-mailcampagne mee vorm te geven. Meer tips over hoe je een succesvolle email marketingcampagne opzet, lees je in ons blog met email marketing feiten.

Kortom, hoe toegankelijk email marketing dankzij programma’s als Mailchimp ook wordt, een goede e-mailcampagne ontwikkelen is een vak apart. Kunnen we meedenken met de huidige e-mail marketing strategie binnen jouw bedrijf, of ben je op zoek naar een Online marketing Bureau in Eindhoven die je helpt bij het opzetten hiervan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.