Content calender
17 oktober 2022
Leestijd: 4 min
Door: Extendure

Contentkalender 2023

Misschien ken je het wel: je bent van plan om een aantal leuke berichten in te plannen voor je social media kanalen, maar je mist de inspiratie om jouw berichten echt interessant te maken voor je volgers. Dit is een veelvoorkomend probleem. Je bent namelijk niet ieder moment van de week in een creatieve mood waarin je de meest unieke acties en berichten bedenkt.

Gratis contentkalender 2023 downloaden

Wat staat er in de contentkalender?

 • De datums van alle grote feestdagen zoals Kerst
 • De datums van speciale feestdagen zoals World Single Day
 • De datums van grote sportevenementen zoals de F1 in Zandvoort
 • De datums van speciale dagen zoals Internationale dag van de koffie

Inhoudsopgave contentkalender 2023

Contentkalender voorbeeld

Gelukkig is er een oplossing zodat je altijd een creatieve actie of bericht kan plaatsen op je social media kanalen: de contentkalender 2023 van Extendure. De contentkalender 2023 van Extendure is een overzichtelijke planning. Dit hulpmiddel zal je helpen met het bedenken van leuke inhakers. Je kunt de kalender bijvoorbeeld invullen op een moment dat je barst van de creatieve energie. Daarnaast zorgt de contentkalender ervoor dat je nooit meer een belangrijke dag mist die goed aansluit bij jouw bedrijf, een win-win situatie dus!

Haak in op de laatste trends, ontwikkeling en nieuws

Wat is een contentkalender?

Maar wat is nu een contentkalender en wat zijn nu daadwerkelijk de voordelen van deze kalender? Om het even kort uit te leggen is een contentkalender een hulpmiddel waarin de belangrijkste dagen van een jaar staan. Zo staan er de standaard feestdagen zoals Kerst en Pasen tussen, maar ook dagen als de Internationale Vrouwendag staat op de kalender. Zo kun je gemakkelijk de dagen uitkiezen die precies bij jouw bedrijf passen en hierop creatieve berichten op maken. Naast dat een contentkalender een overzicht van de belangrijkste dagen is, kun je hiermee ook bijhouden waar je op wilt gaan inspelen en via welke kanalen. Zo kan je voor jezelf een overzicht maken waar je een bericht over wilt maken. Zo mis je nooit meer een moment.

Waarom zou je een contentkalender gebruiken?

 • Je vergroot het overzicht;
 • Het versterkt de samenwerking binnen en buiten het team;
 • Je geeft content een plek binnen je organisatie.

Wat zijn de voordelen van een contentkalender?

Er zitten meerdere voordelen aan een contentkalender, hierboven zijn sommige van deze voordelen al kort beschreven. Maar er zitten natuurlijk meer voordelen aan het gebruiken van een contentkalender. Zo vergroot een contentkalender het overzicht van je contentmanagement. Het zorgt dat je een rode draad hebt en een planning kan maken waar je op terug kan vallen. Daarnaast helpt een contentkalender met het creatieve proces. Zo kan je altijd kijken op welke dagen je een bericht kan plaatsen wanneer je even geen inspiratie meer hebt. Daarnaast laat je zien dat wanneer je inspeelt op bijzondere dagen dat je als bedrijf actueel bent en dat je actief bezig bent met je content. Dit heeft allemaal een positief gevolg op hoe consumenten jouw bedrijf zien.

Zoals het bekende spreekwoord luidt ‘Een goed begin is het halve werk’. En daarom hebben wij voor jou de contentkalender 2023 gemaakt. Heb je moeite met het maken van relevante content die inspeelt op de laatste trends en speciale dagen? Of heb jij graag een planning achter de hand waar je altijd op kan terugvallen? Dan adviseren wij om onze contentkalender te downloaden, dit geeft jou een overzicht van de belangrijkste momenten van 2023. Dan kan je aan de slag met het inplannen van jouw content! Een contentkalender is handig om content vooruit te plannen, maar vergeet niet om bovenop de actualiteit te zitten. Probeer waar mogelijk is in te haken op de laatste trends, ontwikkeling en nieuws. Dit helpt je relevant te zijn en zal zorgen voor een positief beeld in de ogen van de consument.

7 voordelen van een contentkalender:

 • Het zorgt voor meer rust, meer duidelijkheid en meer efficiëntie op jouw afdeling;
 • Je content is op orde: dat levert je uiteindelijk meer terugkerend bezoek op;
 • Het ondersteunt het creatieve proces: hiermee verhoog je de kwaliteit en relevantie van je content;
 • Je bouwt consistent aan een relatie met je doelgroep(en);
 • Deadlines zijn lang van tevoren al duidelijk: dit levert je minder last minute stress op;
 • Je krijgt goed zicht op de benodigde content(productie) voor het komende jaar, en je ziet waar er nog gaten zitten;
 • Je hoeft niet meer te wachten op inspiratie, maar kunt direct aan de slag.

Heb je vragen over onze gratis contentkalender 2023 of wil je graag advies/hulp bij hoe je de contentkalender het beste kan inzetten? Neem dan contact op met Extendure – Het online marketing bureau in Eindhoven, wij helpen je vrijblijvend verder.