Instagram Reels
4 augustus 2023
Leestijd: 10 min
Door: Extendure

Instagram reels: alles wat je moet weten

Wat is een reel?

Je hebt ze vast al een keer voorbij zien komen: Instagram reels. De functie binnen Instagram maakt het mogelijk om korte en creatieve video’s tussen de 15 en 90 seconden te delen. De video’s worden vaak bewerkt met verschillende tools binnen de app. Voorbeelden hiervan zijn timers, filters, teksten en audio, maar er is nog meer mogelijk. Voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik zijn Instagram reels interessant, wil jij daarom meer leren over Instagram Reels? Lees dan snel verder!

Functies van Instagram reels

Basis functies
De basisfunctie van Instagram Reels is dat video's direct via de app kunnen worden opgenomen of vanuit de camerarol kunnen worden geüpload. Daarnaast is het ook mogelijk om de video in verschillende clips op te nemen.

Bewerkingstools

Nadat je de video hebt geüpload kan deze worden bewerkt met de verschillende bewerkingstools. Wij hebben deze tools voor jou op een rijtje gezet zodat je precies weet welke functie elke tool heeft.

1. Audio
Met de audiofunctie kan je muziek toevoegen vanuit de muziekbibliotheek, ook kan je bestaande audio-opnamen van andere gebruikers toevoegen aan jouw video. Daarnaast is het ook mogelijk om je eigen audio in te spreken. Het is raadzaam om een van deze opties te gebruiken omdat het je video kwalitatief beter maakt en de kans groter is dat mensen hem interessant gaan vinden.

2. AR-effecten
Het is mogelijk om een AR filter toe te voegen aan jouw reel zodat de video visueel aantrekkelijker wordt. Denk hierbij aan make-up filters, haarkleur filters en quiz-filters.

3. Timer en afteller
Als je graag een opname wilt maken dan is het mogelijk om hiervoor een timer in te stellen. Op deze manier kan je een video handsfree opnemen. Vaak wordt deze functie gebruikt voor dansvideo’s.

4. Snelheidsaanpassingen
Deze tool zorgt ervoor dat je je video kan versnellen of vertragen. Dit kan voor zowel de audio als voor het videofragment.

Visuele aanpassingen

Nadat je de video inhoudelijk hebt aangepast is het mogelijk om verschillende tools toe te passen aan de Reel. Zo is er een tekst tool waarmee je teksten in verschillende kleuren en vormen kan toevoegen aan je Reel. Ook kan je de video opleuken door stickers toe te voegen. Daarnaast zit er een uitlijningstool in Instagram Reels verwerkt zodat je de teksten en stickers op de juiste plek neer kan zetten.

Interactieve functies

Binnen Reels zit een interactieve functie, je kan namelijk relevante hashtags gebruiken waardoor je Reel beter wordt gevonden. Ook is het mogelijk om personen te taggen.

Deel en ontdek opties
Instagram heeft Reels in de afgelopen jaren flink verbeterd, zo is er een Reels feed waar alleen Reels op te zien zijn. Hierdoor kunnen ze door een breder publiek ontdekt worden. Ook heeft Reels een apart gedeelte op het gebruikersprofiel zodat ze geordend zijn en beter gevonden kunnen worden. Daarnaast is het mogelijk om Reels in je verhaal te delen waardoor je nog meer mensen kan bereiken.

Analyse en statistieken
Instagram biedt de mogelijkheid om statistieken in te kunnen zien van Reels. Hier kan je onder andere de views, deelacties, comments en likes inzien. Voor bedrijven en influencers is dit een handige tool omdat ze hier hun prestaties goed mee kunnen meten en zo kunnen testen wat wel en niet werkt

Populariteit Instagram reels

Instagram Reels is in een korte tijd populair geworden, maar waarom eigenlijk? De eerste reden hiervoor is creatieve expressie. Reels biedt de gebruiker een platform waar ze hun creativiteit kunnen tonen op een dynamische manier. Daarnaast heeft reels een prominente plek in de Instagram app gekregen waardoor gebruikers worden geholpen met het verkrijgen van een breder bereik.

Doordat de populariteit van TikTok bleef stijgen moest Instagram meegaan met de trend om relevant te blijven. Doordat Instagram al veel gebruikers had, steeg de populariteit van Reels snel. Veel gebruikers vinden het gemakkelijker om alles in een app te hebben en niet de hele tijd te hoeven switchen, daarom is en blijft Reels een populaire functie binnen Instagram.


Gebruik van Instagram reels

Instagram Reels bestaat voor een groot deel uit persoonlijk gebruik. Mensen delen hier hun dagelijkse ervaringen, dansjes en humor. Ook influencers maken veel gebruik van Reels om hun bereik te vergroten en samenwerkingen met bedrijven te promoten.

Naast persoonlijk gebruik wordt Instagram Reels steeds vaker door bedrijven ingezet. Bedrijven kunnen Reels gebruiken om producten te promoten, zodat mensen een beter beeld krijgen van hun aanbod . Een goed beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. Daarnaast kunnen bedrijven hun publiek een kijkje achter de schermen geven, wat vaak resulteert in een menselijker en sympathieker imago.

Er zijn een aantal voordelen aan het gebruiken van Reels. Via organische content kan een bedrijf meer bereik genereren zonder daarvoor te betalen. Met meer bereik kunnen ze meer comments, likes en shares ontvangen wat goed is voor de betrokkenheidscijfers van het bedrijf. Op deze manier zorgen ze op een goedkope manier voor een betere naamsbekendheid.

Laatste tips

Als je een Instagram Reel interessant vindt en deze graag op je eigen kanaal wilt delen, is dat mogelijk. Open Instagram op je desktop, klik op de drie puntjes bovenaan de Reel en kopieer de link. Zoek vervolgens op internet naar 'Instagram downloader', plak de gekopieerde link en download de Reel in hoge kwaliteit. Dit is interessant voor bedrijven wanneer iemand hun product in een Reel gebruikt of een productreview-video maakt. Het bedrijf kan deze vervolgens op hun eigen kanalen delen, wat vaak bijdraagt aan een betrouwbaarder imago.

Kort samengevat zijn Instagram Reels interessant voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik. Kunnen wij helpen met de huidige social media strategie van jouw bedrijf? Of ben je op zoek naar een Online marketing Bureau in Eindhoven die je helpt bij het opzetten hiervan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

82% van de zakelijke gebruikers op Instagram geeft aan reels in te zetten voor een hogere conversie-rate.