Case yogashop

Google Ads als basis voor vaste groei

Yogashop specialiseert zich in de online verkoop van yogamatten, meditatiekussens,  yoga-accessoires en meer. Dankzij deze focus is het merk uitgegroeid tot een autoriteit in de branche. Mond-tot-mondreclame speelt een cruciale rol in hun marketingstrategie.

Ze werkten voorheen met enkel in-house marketeers, maar zochten naar de extra expertise die Extendure te bieden heeft—variërend van Google Ads beheer tot advies in SEO en social media. Dit heeft geleid tot een succesvolle samenwerking en een consistente jaarlijkse omzetgroei.

Yogashop artikelen
001 mockup google adwords

Het probleem aanpakken

Hoe onderscheid je jezelf in een markt met zowel algemene aanbieders als specialisten? Samen met Extendure hebben de marketeers van Yogashop deze uitdaging aangepakt. Dankzij deze samenwerking hebben we de Google-ranking significant verbeterd.

Onze strategie

  1. Merkanalyse en strategische planning: We begonnen met een diepgaande analyse van Yogashop, de doelgroep, en de markttrends. Dit stelde ons in staat een op maat gemaakte strategie te ontwikkelen met de focus op opschalen.

  2. Google Ads: We begonnen met het opzetten en implementeren van een nieuwe campagnestructuur. We lanceerden gerichte Google Ads campagnes om ervoor te zorgen dat Yogashop bij de belangrijkste zoekwoorden direct bovenaan in Google verschijnt.

  3. Channable feed optimalisatie: Door het juist inrichten van Channable zorgden we ervoor dat de Google shopping feed van Yogashop optimaal ging presteren.

  4. Google Ads uitbreiding naar Duitsland: Een van de voornaamste doelen van Yogashop was de uitbreiding naar Duitsland. Nadat de gehele campagnestructuur van Yogashop optimaal liep zijn we de Google Ads dan ook direct uit gaan breiden naar Duitsland.

Impactvolle resultaten

  • Hogere posities in Google: Door onze aandacht te leggen in geoptimaliseerde Google Ads campagnes hebben we het al snel voor elkaar gekregen om conversies te verhogen in o.a. Search en Shopping.
  • Optimale Google Shopping Feed: Met behulp van Channable hebben we de productfeed kunnen optimaliseren op relevante zoekwoorden, aanvullen met extra attributen en informatie om de kwaliteit te verbeteren.

  • Verhoogde totale omzet van 300%: Door het implementeren en nauw monitoren van de verbeterde Google Ads strategie hebben we de omzet ieder jaar flink zien stijgen. Door het behalen en behouden van een goede ROAS (Return On Ads Spent) hebben we flink kunnen opschalen. Sinds het begin van de samenwerking is de totale omzet van Yogashop met meer dan 300% gestegen.

  • Flinke omzetgroei in duitsland van 1100%: Sinds de implementatie van Google Ads in de Duitse marketingstrategie van Yogashop hebben we het voor elkaar gekregen om in 4 jaar tijd de online omzet afkomstig uit enkel Duitsland te verhogen met ruim 1100%. Als we kijken naar omzetstijging in vergelijking met de kosten hebben we het voor elkaar gekregen om de ROAS (Return On Ads Spend) met 15% te doen stijgen.

Toekomstvisie

Ondanks de jaarlijkse groei in alle drie de landen waarin Yogashop actief in is, is er nog veel te behalen in de markt. Na het corona tijdperk, waar mensen massaal thuis gingen sporten, is het nu ook nog populair om thuis te trainen. Hierdoor blijft het potentieel voor Yogashop groeien. Doordat we direct met de marketeers van Yogashop schakelen, is er synergie in de marketing en behalen we steeds een hoger niveau.