Schilderijenshop case foto

Schilderijenshop

Al 10 jaar een prachtige samenwerking

Schilderijenshop heeft zich ontpopt als dé place-to-be voor kunstliefhebbers. Met een grote online aanwezigheid, aangevuld door hun fysieke winkel in Geldrop, bieden ze kunstliefhebbers een combinatie van gemak, kwaliteit en keuze. Daarnaast zijn ze bekend door verschijningen bij De Grote Tuinverbouwing op tv.

Toen Schilderijenshop 10 jaar geleden bij Extendure aanklopte, was het doel eenvoudig maar ambitieus: groeien als webshop. Dit hield in: meer schilderijen verkopen en de omzet op jaarlijkse basis verhogen. Als eerste klant van Extendure werd dit het startpunt van een hele mooie samenwerking die tot op de dag van vandaag voortduurt.

Het probleem aanpakken

Extendure is actief op meerdere kanalen en platformen om de resultaten van Schilderijenshop te verbeteren. Door de gezonde combinatie van Google Ads, Meta Ads, SEO en e-mail marketing weten we resultaten te behalen en grenzen te verleggen.

De vraag en het potentieel van de volledige doelgroep is groot. Hierdoor moesten we de doelgroep opdelen en die aanspreken op het kanaal waar ze actief gebruik van maken. Al snel bleek dat een omnichannel strategie nodig was om de doelgroep te bereiken, opnieuw aan te spreken en over te laten gaan tot aankoop. Een extra voordeel van deze strategie was dat we zowel op de korte als op de lange termijn een basis hebben kunnen neerzetten. Met de korte termijn kanalen konden we direct inspelen als nieuwe trends op het gebied van interieur zich vertaalden naar schilderijen. Op de lange termijn een vaste klantengroep aanspreken die we zowel konden bereiken op ons eigen moment als dat ze Schilderijenshop konden vinden.

Onze strategie

  1. Merkanalyse en strategische planning: We begonnen met een diepgaande analyse van Schilderijenshop, hun doelgroep, en de markttrends. Dit stelde ons in staat een op maat gemaakte strategie te ontwikkelen die gericht was op het verhogen van de omzet.

  2. Google Ads: We lanceerden efficiënte Google Ads campagnes gericht op de onderverdeelde doelgroepen om ervoor te zorgen dat schilderijenshop bij de belangrijkste zoekwoorden bovenaan in Google verschijnt.

  3. Zoekmachine optimalisatie: Vanaf het begin zijn we aan de slag gegaan met technische optimalisaties, linkbuilding en het creëren van content om beter te ranken op de gewenste relevante zoekwoorden.

  4. Social Ads: We zijn begonnen met het zo nauwkeurig mogelijk indelen van de doelgroep. Na het creëren van een converterende doelgroep hebben we deze uitgebreid met een look-a-like doelgroep. Door korte lijntjes te hanteren weten we welke schilderijen er gepusht gaan worden en welke kortingspercentages er ingezet moeten worden om de verkoop door te laten lopen. 

  5. E-mail marketing: We hebben een uitgebreide e-mailmarketingstrategie geïmplementeerd die begint met het opbouwen van een waardevolle e-maillijst. Vervolgens hebben we segmentatie toegepast om ervoor te zorgen dat onze boodschappen zo relevant mogelijk zijn voor elke ontvanger. Dit houdt in dat we verschillende soorten e-mails versturen afhankelijk van de interesses en het gedrag van de abonnees, zoals welkomstmails voor nieuwe abonnees, promotionele aanbiedingen voor potentiële kopers, en loyaliteitsbeloningen voor frequente klanten. Door het gebruik van gepersonaliseerde en getargete e-mailcontent zijn we in staat geweest om de betrokkenheid te verhogen, de klantenbinding te versterken en uiteindelijk de omzet van Schilderijenshop te verhogen.

Instagram Mockup Schilderijenshop GIF 4

Impactvolle resultaten

  • Hogere posities in Google met tientallen zoekwoorden in top 3 posities: Door onze vernieuwende en complete SEO aanpak hebben we het al snel voor elkaar gekregen om tientallen belangrijke zoekwoorden naar de top 3 posities in Google te krijgen.

  • Social media omzet record verbroken met 25% extra conversies: Door continu de behaalde ROAS te analyseren en hierop in te spelen met de gebruikte budgetten, hebben we in 2024 al twee keer het eigen Meta omzetrecord weten te verbreken. Hiernaast wordt er veel getest met verschillende doelgroepen, boodschappen en advertentiesoorten om de content “vers” te houden en de omzet te maximaliseren. Door de implementatie van onder anderen de look-a-like doelgroep hebben we in korte tijd tot wel 25% extra conversies kunnen genereren.

  • Verhoogde omzet: Door het implementeren en nauw monitoren van de verbeterde Google Ads strategie hebben we de omzet flink zien stijgen.

Toekomstvisie

Door constant in te blijven zetten op het perfectioneren van onze Google Ads, SEO, social media, en e-mail marketing strategieën, blijven we streven naar de best mogelijke resultaten. Onze ambitie is om samen de toekomst van kunstaankoop vorm te geven blijven geven, gedreven door groei en innovatie waarbij de band met de doelgroep nog meer versterkt zal worden.