Samelight case

Optimale marktpositie behalen met constante groei

Het motto van Samelight is glashelder: "Same light for a better price." Dankzij de online-only strategie en door groots in te kopen kan Samelight scherpe prijzen garanderen. Het assortiment is erg uitgebreid om zo iedereen te kunnen bedienen. Samelight kwam bij Extendure met de doelstelling om hun lampen zo effectief mogelijk op de juiste plek in de markt te positioneren. Een uitgelezen kans voor Extendure.

Samelight google ad 001
Samelight google ad 002
Samelight google ad 003
Samelight google ad 004
Samelight google ad 005
Samelight google ad 006
Samelight google ad 001
Samelight google ad 002
Samelight google ad 003
Samelight google ad 004
Samelight google ad 005
Samelight google ad 006

Het probleem aanpakken

Hoewel diverse marketingaspecten al op orde waren bij Samelight, was er nog werk aan de winkel om de gewenste groei te realiseren. Zo waren de URL-structuur, categorie benamingen en content niet geoptimaliseerd en niet gebruiksvriendelijk. Een grondig zoekwoordenonderzoek vertaalt naar een keyword mapping bracht hier verandering in. Door de focus te verleggen naar de zoekintentie van de bezoeker en ‘laaghangend fruit’ mee te nemen,resulteerde dit al vrij snel in een stijgende omzet en een verbeterde CTR.

Op het gebied van Google Ads viel het ons op dat te veel budget naar niet-relevante producten ging, waardoor de kosten-omzetverhouding scheef liep. Door de data zorgvuldig te analyseren en bij te werken, konden we gericht ingrijpen.


Onze strategie

  1. Merkanalyse en strategische planning: We begonnen met een diepgaande analyse van Samelight, hun doelgroep, en de markttrends. Dit stelde ons in staat een op maat gemaakte strategie te ontwikkelen die gericht was op het verhogen van het conversiepercentage.

  2. Google Ads: We lanceerden gerichte Google Ads campagnes om ervoor te zorgen dat Samelight bij de belangrijkste zoekwoorden bovenaan in Google verschijnt.

  3. Zoekmachine optimalisatie: Bij livegang van de nieuwe webshop hebben we pagina optimalisaties, linkbuilding en content creatie uitgevoerd om beter te ranken op de gewenste relevante zoekwoorden.


Impactvolle resultaten

  • Verhoogde Google Ads omzet met 50%: Via Google Ads boekten we al vrijwel meteen flinke winst in omzet. Sinds de start van de implementatie van Google Ads hebben we het bedrijf geholpen met 50% groei.

  • Verhoogd aantal website bezoekers met 30%: Dankzij een hernieuwde SEO en Google Ads strategie nam het aantal websitebezoekers flink toe. Samelight staat met groeiend aantal relevante zoekwoorden bovenaan de zoekresultaten, dit heeft gezorgd voor 30% extra websitebezoekers per maand.

  • Verhoogde conversiepercentage met 56%: Via een nauwe samenwerking met de eigenaar van Samelight en de webbouwers zijn er strategieën voor mobiel en desktop geformuleerd om het conversiepercentage te verhogen. Deze plannen zijn vervolgens gekoppeld aan een planning om zo de adviezen stap voor stap op te pakken. Door het stapsgewijs aanpakken van deze uitdaging hebben we het conversiepercentage met 56% kunnen laten stijgen de afgelopen 2 jaar.

Toekomstvisie

Het doel is om samen met Samelight op hoog tempo door te blijven bouwen. Samen gaan we ervoor zorgen dat Samelight nog beter gaat ranken op de gewenste zoektermen. Daarbij gaan we ervoor zorgen dat we de stijging in websitebezoekers en conversiepercentage van de afgelopen tijd in stand gaan houden of zelfs gaan verbeteren. Zo blijven wij ‘Part of Samelight’s plan’.