Ladende auto met laadkabel van Laadkabelwinkel

Laadkabelwinkel

De concurrentiestrijd aangaan in een snel groeiende markt

In 2013 zag Laadkabelwinkel-eigenaar Loek een gat in de markt. Elektrische auto's reden net in Nederland, en er was een gebrek aan leveranciers van specifieke laadkabels. Toch was afwachten geen optie; er kwamen veel vraagstukken bij kijken. Hoefde hij alleen maar rustig af te wachten aangezien de markt week voor week een stukje groter werd? Absoluut niet, daar zijn een hoop vraagstukken bij komen kijken.

Loek schakelde Extendure in vanwege zijn meerdere webshops. Laadkabelwinkel groeide uit tot zijn hoofdproject. Om de groei te handhaven in het licht van opkomende concurrentie, werd er tijdig ingegrepen via diverse online marketingkanalen.

Auto met laadkabel
Iphone google search 2

Het probleem aanpakken

Vanwege de intensieve concurrentie en de constant evoluerende consumentenverwachtingen, was Laadkabelwinkel op zoek naar manieren om hun online zichtbaarheid te verbeteren en het aantal nieuwe klanten te verhogen.

Om gelijk een voorsprong te pakken op alle online marketing kanalen, zijn we gelijk met alle kanalen gestart. Zo hebben we ervoor gezorgd dat Laadkabelwinkel op alle termen rondom ‘laadkabels’ zichtbaar is, zowel via Google Ads als via de organische resultaten. Daarnaast hebben wij campagnes opgezet voor Meta Ads om altijd zichtbaar te zijn bij de klant.

Onze strategie

  1. Merkanalyse en strategische planning: We begonnen met een diepgaande analyse van Laadkabelwinkel, hun doelgroep, en de markttrends. Dit stelde ons in staat een op maat gemaakte strategie te ontwikkelen die gericht was op het verhogen van merkbekendheid en klantbetrokkenheid.

  2. Zoekmachine optimalisatie: Gericht op specifieke automerken zijn wij een strategie aangegaan om te ranken op zoekwoorden die passend zijn voor Laadkabelwinkel. Hiermee vangen wij het laaghangend fruit (longtail woorden) op en ranken wij op woorden met een groter zoekvolume.

  3. Google Ads: We lanceerden gerichte Google Ads campagnes om ervoor te zorgen dat Laadkabelwinkel.nl bij de belangrijkste zoekwoorden bovenaan in Google verschijnt.

Google ad laadkabelwinkel 1
Google ad laadkabelwinkel 2
Google ad laadkabelwinkel 3
Google ad laadkabelwinkel 4
Google ad laadkabelwinkel 5
Google ad laadkabelwinkel 6
Google ad laadkabelwinkel 1
Google ad laadkabelwinkel 2
Google ad laadkabelwinkel 3
Google ad laadkabelwinkel 4
Google ad laadkabelwinkel 5
Google ad laadkabelwinkel 6

Impactvolle Resultaten

  • Verhoogde merkbekendheid met 20% extra websitebezoekers: Dankzij het inzetten op zoekmachineoptimalisatie met het verbeteren van (bestaande) content, extra landingspagina’s en linkbuilding is een significante toename in merkbekendheid gestimuleerd. Laadkabelwinkel staat met maar liefst 78 laadkabel gerelateerde zoekwoorden in de top 3 in de organische resultaten, dit heeft gezorgd voor 20% extra websitebezoekers per maand.

  • Eerste aanbieder laadkabels: Door het veroveren van de huidige positie in de markt mag Laadkabelwinkel zich al vanaf 2011 de eerste aanbieder van Nederlandse laadkabels noemen.

Toekomstvisie

Met het oog op de toekomst blijven wij in samenwerking met Laadkabelwinkel innoveren en nieuwe strategieën verkennen om hun positie in de markt te behouden en te versterken. De focus ligt op het verder uitbouwen van het organisch ranken en het bedrijf in meerdere landen binnen Europa op de kaart te zetten.

Door een sterke samenwerking en de kracht van een strategische aanpak in digitale marketing, hebben wij samen met Laadkabelwinkel de basis gelegd voor aanhoudend succes en groei in de huidige Nederlandse laadkabelmarkt.