Case fuelyourbody

Fuelyourbody

Aanvallen in groeiende sportmaaltijden markt

Fuelyourbody is geen gewone webshop. Het is een digitaal platform dat zich volledig inzet voor het serveren van fitness- en sportmaaltijden die afgestemd zijn op je persoonlijke sportdoelen en die de gezonde voedingswaarden die je nodig hebt bevatten.

Ondanks een solide omzet en actieve online kanalen voelde Rob, de drijvende kracht achter Fuelyourbody, dat er nog ruimte was voor groei. De term 'fitnessmaaltijden' was nog relatief onbekend in Nederland, België en Duitsland. Hij droomde van het veroveren van nieuwe markten, het aantrekken van nieuwe doelgroepen en het ontsluiten van nieuwe kanalen. Hij had alleen nog een strategische partner nodig om deze dromen in praktijk te brengen. Iemand die niet alleen het zware werk kon doen, maar ook innovatieve ideeën kan aandragen en waardevolle inzichten zou bieden om Fuelyourbody te verbeteren.

Mockup social ad
Fuelyourbody sporter

Het probleem aanpakken

Vanwege de snel groeiende markt is er tevens een sterke concurrentiestrijd ontstaan. Dit maakt het extra belangrijk om van Fuelyourbody een zo sterk mogelijk merk te maken, dat door een duidelijke waardepropositie een vaste klantbasis heeft. De term 'fitnessmaaltijden' was nog relatief onbekend in Nederland, België en Duitsland. Dit maakt het voor ons een prachtige uitdaging.

Onze strategie

 1. Merkanalyse en strategische planning: We hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd van de markt voor fitnessmaaltijden in Nederland, België en Duitsland, en de specifieke behoeften van de doelgroep van Fuelyourbody. Op basis van deze informatie ontwikkelden we een gepaste strategie om de merkbekendheid en marktpenetratie te vergroten.

 2. Zoekmachine optimalisatie: We hebben doorlopend gewerkt aan SEO-optimalisaties, waaronder het verfijnen van productbeschrijvingen en meta tags, evenals structurele linkbuilding en technische verbeteringen om de website structuur te optimaliseren.

 3. Google Ads: Met de introductie van Performance Max campagnes hebben we onze Google Ads-aanpak aangescherpt, gericht op dynamische doelgroepsegmentatie en geoptimaliseerd advertentiebeheer. Deze aanpak stelde ons in staat om meer gerichte en efficiënte advertenties te plaatsen.

 4. Productsegmentatie met Producthero: Door de implementatie van Producthero CSS hebben we de productsegmentatie geautomatiseerd, wat essentieel was voor het efficiënt beheren van onze inventaris en het identificeren van best presterende producten. Deze tool gaf ons verdere inzichten in de prestaties binnen de Performance Max-campagnes, waardoor we onze advertentie uitgaven konden optimaliseren en de conversies aanzienlijk konden verhogen.

Google ad fyb 1
Google ad fyb 4
Google ad fyb 2
Google ad fyb 5
Google ad fyb 3
Google ad fyb 6
Google ad fyb 1
Google ad fyb 4
Google ad fyb 2
Google ad fyb 5
Google ad fyb 3
Google ad fyb 6

Impactvolle Resultaten

 • Zoekwoord ranking met 139 zoekwoorden in top 3 posities: Door continu in te blijven zetten op zoekwoord optimalisatie hebben we het voor elkaar gekregen om de website van Fuelyourbody in zowel Nederland als België en Duitsland erg goed te laten ranken op tientallen relevante zoekwoorden. Zo hebben we met het volgende aantal zoekwoorden top 3 posities kunnen bemachtigen
  -Nederland: 51 zoekwoorden
  -Belgie: 49 zoekwoorden
  -Duitsland: 39 zoekwoorden
  Al deze zoekwoorden zijn specifiek uitgezocht op basis van zoekvolume en potentieel.

 • Verhoogt aantal herhaalaankopen met 13%: Door sterk in te zetten op de branding en klant affectie van Fuelyourbody hebben we het voor elkaar gekregen om een vaste loyale klant basis te ontwikkelen. Zo zijn 13% van de klanten terugkerende consumenten.

 • Verhoogde omzet met 110% in een jaar: Met onze strategie wisten we in een jaar de omzet van kwartaal 1 ten opzichte het jaar ervoor te laten groeien met 110%, dit terwijl de ROAS (Return On Ad Spend) vrijwel hetzelfde bleef

 • Verhoogd conversiepercentage met 225%: In totaal kregen we het voor elkaar om het conversiepercentage te verhogen met 225% wat een totale omzetstijging van 241% veroorzaakte, dit terwijl de kosten met enkel 37% gestegen.

Toekomstvisie

Meerdere concurrenten zagen ook de groei in de fitnessmaaltijden markt en zijn ook toegetreden. Dus hoewel de markt groeiende is, moet die ook onder meer maaltijdaanbieders gedeeld worden. Dit heeft ervoor gezorgd dat we kritisch moeten zijn hoe we de huidige klanten behouden. Daarop volgde was het plan om nieuwe klanten aan te spreken om wel de gewenste groei te blijven behouden. Op dit moment worden dan ook de stappen gezet om Fuelyourbody als een community neer te zetten die mensen helpt.