Case Bouwcheap

Timmeren naar 100% groei per jaar

Bouwcheap.nl is een online platform dat zich specialiseert in de verkoop van bouwmaterialen die zowel betaalbaar als van hoge kwaliteit zijn. Het bedrijf streeft ernaar een optimale balans tussen prijs en kwaliteit te bieden, wat het een betrouwbare keuze maakt voor klanten die op zoek zijn naar bouwmaterialen.

Mockup google ad bouwcheap 001
Mockup google ad bouwcheap 002
Mockup google ad bouwcheap 004
Mockup google ad bouwcheap 005
Mockup google ad bouwcheap 006
Mockup google ad bouwcheap 001
Mockup google ad bouwcheap 002
Mockup google ad bouwcheap 004
Mockup google ad bouwcheap 005
Mockup google ad bouwcheap 006

Het probleem aanpakken

Aanvankelijk maakte Bouwcheap gebruik van Google Ads, maar de resultaten voldeden niet aan de verwachtingen. Ondanks twijfels over de effectiviteit van online adverteren, besloot de eigenaar de mogelijkheden van e-commerce te verkennen en ging hij een samenwerking aan met Extendure.

Onze strategie

  1. Merkanalyse en strategische planning: We begonnen onze samenwerking met Bouwcheap door een diepgaande analyse uit te voeren om het bedrijf, de kernwaarden, en de productfocus te begrijpen. Dit stelde ons in staat om een solide basis te leggen voor alle toekomstige marketinginspanningen.

  2. Identificatie van productgroepen: In de eerste fase van onze samenwerking identificeerden we samen met Bouwcheap de belangrijkste productgroepen. Deze groepen werden bepaald op basis van product- en marktkennis, grondig onderzoek en data-analyse, wat resulteerde in een prioriteitsgroep en een secundaire groep die onze marketinginspanningen vereisten.

  3. Strategieontwikkeling: Na het identificeren van deze productgroepen, ontwikkelden we een strategie die als blauwdruk diende voor al onze toekomstige inspanningen, inclusief een initiële campagnestructuur die onze Search Engine Advertising (SEA) activiteiten zou organiseren.

  4. SEA-aanpak: Op basis van de geïdentificeerde productgroepen startten we meerdere shopping campagnes, waarbij we een prioriteitenstructuur hebben toegepast om bestsellers extra advertentiebudget en focus te geven.

Impactvolle Resultaten

  • Conversiepercentage met 83% stijging: Onze gerichte aanpak en geoptimaliseerde campagnestructuur heeft geresulteerd in een aanzienlijke stijging van het conversiepercentage met 83%.

  • Omzetgroei van ruim 950%: De geïmplementeerde strategieën hebben in een periode van vier jaar geleid tot een prachtige totale omzetgroei van ruim 950%.

  • Google Ads Conversiepercentage met 624% stijging: Door het continu aanpassen, optimaliseren en verfijnen van onze Google Ads campagnes op basis van onze verzamelde data is het conversiepercentage via deze kanalen met 624% gestegen.

  • Marktpositie en concurrentievermogen: De aanzienlijke verbeteringen in conversies en omzet hebben Bouwcheap geholpen een sterkere positie in de markt te verwerven en hun concurrentievermogen aanzienlijk te vergroten. Door continue aanpassingen en het toepassen van geavanceerde analytische inzichten zijn we in staat geweest om snel te reageren op marktveranderingen en kansen te benutten zodra deze zich voordeden.

Toekomstvisie

Bij Extendure blijven we gedreven om de digitale horizon van Bouwcheap te verbreden. Onze focus ligt op het verder versterken van hun online aanwezigheid door nog meer top posities in Google te bemachtigen en de efficiëntie van Google Ads campagnes te blijven maximaliseren. We zijn voortdurend op zoek naar innovatieve methoden om de zichtbaarheid van Bouwcheap te vergroten en hun marktaandeel uit te breiden. Door het implementeren van geavanceerde technologieën en data-gedreven strategieën, streven we ernaar Bouwcheap als toonaangevende speler in de bouwmaterialenmarkt te blijven positioneren. Zo blijven we ‘Part of Bouwcheap’s plan’.