Mailchimp template ideeen 1 e1561030605259
6 maart 2018
Leestijd: 3 min
Door: Extendure

Mailchimp template ideeën

Mailchimp is een van de basisprogramma’s waarmee iedereen e-mailcampagnes kan leren maken. Het voornaamste voordeel is het gemakkelijke drag-en drop systeem waarmee je al snel en zonder enige voorkennis aan de slag kunt. Wanneer je je account en de daarbij behorende instellingen juist hebt staan kun je al snel aan de slag met het maken van een e-mailcampagne. Op basis van een blank Mailchimp template of een thema kun je gemakkelijk aan de slag met een Mailchimp template dat mooi past binnen de kaders en huisstijl van je bedrijf. Vind je het lastig om zelf iets creatiefs te verzinnen? Lees dan zeker verder! In dit artikel geven we je een aantal tips en inspiratie voor mooiere Mailchimp templates.

Mogelijkheden met een Mailchimp template

Voordat je je Mailchimp template gaat vormgeven heb je de keuze uit een blank template met daarin vaste blokken en kolommen of je kiest voor een thema waarin al diverse onderdelen zijn verwerkt. Het voordeel van met een thema werken is dat je visueel al een helder beeld hebt van hoe je campagne er ongeveer gaat uitzien. Weliswaar is goed beeld materiaal van je organisatie een vereiste om je campagne er strak te laten uitzien. Kun je overweg met Photoshop of Illustrator? Dan kun je je beeldmateriaal nog vele malen mooier en strakker weergeven! Om je alvast wat ideeën te geven laten we wat voorbeelden zien van campagnes van enkele klanten van ons.

Koop inspiratie

Vind je het moeilijk om je Mailchimp template mooi vorm te geven of heb je simpelweg geen tijd om uren bezig te zijn met designen? Dan is er altijd nog een gemakkelijke oplossing: op internet zijn diverse websites te vinden die html-templates aanbieden tegen een vergoeding. Envato.com is een website waarbij je voor enkele dollars een template kunt kopen. Dit template kun je vervolgens geheel in eigen stijl met foto’s en logo’s aanpassen binnen een editor. Daarna hoef je enkel nog de code van het template te kopiëren, welke je vervolgens plakt in een html-template in Mailchimp. Klaar is kees! Je hebt een template dat er strak en opvallend uitziet, zonder hiervoor veel kennis benodigd te hebben van grafisch ontwerpen of code schrijven.

Tips voor meer resultaat

Nu je wat meer inspiratie hebt op het gebied van e-maildesigns geven we je graag nog wat tips mee die de ontvanger triggeren om door te klikken naar je website.

  • Gebruik duidelijke call-to-actions (Shop nu, Lees meer, Meer informatie etc.)
  • Zorg dat je uitschrijfproces goed staat ingesteld (een uitschrijflink is verplicht in je campagne)
  • Kies voor mooi beeld materiaal dat aansluit bij je business
  • Koppel Mailchimp aan Google Analytics om meer gegevens van je campagnes in te zien
  • Kies een pakkend subject dat de nieuwsgierigheid van je ontvangers triggert
  • Zet een preview tekst bovenin je campagne als toevoeging aan je subject

Met deze tips kun je zelf aan de slag met het creëren van een effectieve mailcampagne. We wensen je veel plezier en succes met het ontdekken van de mogelijkheden binnen Mailchimp, mocht je er er voor het eerst mee aan de slag gaan. Heb je nog verdere vragen met het instellen van je account of template? Neem gerust contact op met ons, we helpen je graag!