Google Ads medewerker werkend achter de computer
8 januari 2024
Leestijd: 3 min
Door: Extendure

E-mail marketing checklist

E-mail marketing is een belangrijk onderdeel van je online marketingplan en heeft een grote meerwaarde voor je bedrijf. E-mailmarketing blijft namelijk een van de beste manieren om je doelgroep te bereiken en te binden. De ontvangers hebben er immers zelf voor gekozen jouw e-mails te ontvangen. Maar waarop moet je letten als je met e-mail marketing aan de slag gaat? Wij hebben voor jou dé e-mail marketing checklist samengesteld.

Wat is e-mail marketing?

E-mail marketing is een vorm van direct marketing. Hierbij worden (potentiële) klanten door middel van een e-mailcampagne met commerciële of fondsenwervende boodschappen direct benaderd. In de breedste zin kan elke e-mail die is gestuurd naar (potentiële) klanten worden beschouwd als e-mailmarketing. 

Welke e-mail marketing software past bij mij? 

Bij Extendure werken we met de marketing platformen MailChimp en Klaviyo. Benieuwd naar welke e-mail marketing software het beste bij jouw onderneming past. In het blog ‘Welke e-mail marketing software past bij mij?’ geven wij jou een globaal overzicht van de voor- en nadelen van een paar basisfuncties van deze e mail marketing software.

E-mail marketing checklist

Mailingwetten en -plichten

✓ Je hebt toestemming om iedereen te mailen
✓ Je biedt de mogelijkheid om uit te schrijven

Mailing


✓ Je hebt een mobiel vriendelijke e-mail;
✓ Je schrijft je onderwerp zo, dat je ontvanger baat heeft bij de inhoud (AIDA-model);
✓ Je maakt gebruik van engaging preview tekst;
✓ Je maakt je mailuitingen zo persoonlijk mogelijk met tokens;
✓ Je hebt voor ieder nieuwsitem een link gekoppeld naar een landingspagina;
✓ Je afbeeldingen zijn gelinkt en voorzien van ALT-tekst;
✓ Je schrijft je links zodat de ontvanger overgaat tot actie;
✓ Je hebt je contactgegevens in de e-mail;
✓ Je hebt een online versie van je e-mail;
✓ Je test je mail voordat je deze uitstuurt en doet een spamcheck;

Opvolgen en verbeteren


✓ Je voert A/B-testen uit op je onderwerpen en inhoud;
✓ Je meet welke e-mailadressen op de links hebben geklikt en volgt deze op;
✓ Je mobiele laadsnelheid is verbeterd met Accelerated Mobile Pages.

Heb jij alle punten van deze e-mail marketing checklist kunnen afvinken? Dan kan jij jouw e-mailcampagne gaan verzenden! Vergeet vooral niet na het verzenden om de resultaten te analyseren en verbeteringen door te voeren voor de volgende keer.

Mocht je er niet uitkomen met jouw e-mail marketing campagnes, dan helpen wij jou graag! Wij bouwen en versterken e-mailcampagnes, zodat je continu in contact bent met je klanten. Jij hebt waarschijnlijk een aantal leuke aanbiedingen die je de klanten wilt presenteren en samen met ons gaan we ze juist laten zien waar de klant op dat moment behoefte aan heeft!

Vrijblijvend brainstormen over jouw groeimogelijkheden op gebied van email marketing? Laat je gegevens hier rechtsachter en we nemen zo snel mogelijk contact op.