Nieuwsbrief
20 november 2018
Leestijd: 2 min
Door: Extendure

Zelf een goede nieuwsbrief maken? Lees deze 9 tips voor leuke onderwerpen!

Dat is opmerkelijk… wanneer je zoekt naar “onderwerp nieuwsbrief” vind je ongeveer 12.000.000 resultaten. Als je onderwerp vervangt met design, verschijnen er ongeveer 40 miljoen extra resultaten.

Het internet heeft blijkbaar een sterke voorkeur voor een mooie nieuwsbrief, terwijl de inhoud minstens net, al dan niet véél belangrijker is. Heb jij soms moeite met het bedenken van leuke invalshoeken en ben je op zoek naar een beetje inspiratie? Lees dan verder en ontdek een paar goede nieuwsbrief onderwerpen voor jouw eigen digitale nieuwsbrief.

1. Actie

Stuur eens een e-mail met “Sale! 50% korting op alles” en kijk eens hoeveel mensen deze openen. (Bied deze korting daarna wel echt aan, natuurlijk.)

2. Nieuwe producten

Het heeft natuurlijk geen uitleg nodig waarom een nieuwsbrief dé ideale plek is om nieuwe producten te presenteren. Aan jou de taak om te kiezen of je ze allemaal in één keer vermeldt of er een speciale (eenmalige) aanbieding van maakt.

3. Activiteitenoverzicht

Wanneer je iets leuks hebt meegemaakt als bedrijf of meerdere interessante artikelen hebt geplaatst op je website, kun je dit door middel van een nieuwsbrief aan je volgers laten weten.

4. Uitnodigingen

E-mails kunnen geweldige hulpmiddelen zijn voor het promoten van evenementen, van grote beurzen tot regelmatig terugkerende koopavonden. Vergeet in het eerste geval vooral niet te vermelden waarom iemands deelname de moeite waard is.

5. Organisatorische updates

Heb je een nieuwe website, geüpdatet logo of zijn er andere opmerkelijke veranderingen in jouw organisatie? Houd het nieuws vooral niet voor jezelf en deel het met de wereld!

6. Inhaken op de actualiteit

Is er een hittegolf? Bijna Kerstmis? Is het Black Friday of bestaat jouw organisatie 5 jaar? Over veel gebeurtenissen die jaarlijks plaatsvinden valt vaak wel iets leuks te vertellen.

7. Stilte doorbreken

“Het is lang geleden, maar…” is een leuke, speelse en uitnodigende manier om die radiostilte eens te doorbreken.

8. Tips en trends

Verkoop je meubels? Geef dan eens wat ongevraagd interieuradvies. Heb je een foodblog? Deel dan het geheime appeltaartrecept van je oma. Deze goed bedoelde tips leiden tot een positief imago (en misschien wel verkoop van jouw product of dienst).

9. Informatie vragen

Wil jij meer weten over wie jouw volgers zijn? Vraag hen dan om hun profiel aan te vullen of voer een enquête uit.

Hopelijk heb je hier iets aan bij het maken van jouw nieuwsbrief. Kom je er nog steeds niet uit? Neem dan zeker contact met ons op. Wij helpen je graag!