Facebook remarketing
5 november 2019
Leestijd: 3 min
Door: Extendure

Facebook remarketing; zo werkt het!

Remarketing is een krachtig hulpmiddel dat kan worden ingezet om bezoekers van jouw website gerichter te benaderen met bijvoorbeeld een Facebook- of Instagram advertentie. In dit artikel willen we het graag met je hebben over de mogelijkheden die er zijn met Facebook remarketing. Ben je nog helemaal niet bekend met Facebook ads voor bedrijven? Dan raden we je aan om eerst dit artikel op onze website te lezen: ‘Facebook advertenties; Effectief je doelgroep bereiken’.

Hoe werkt het?

Een advertentie die gericht is op Facebook remarketing geeft je de mogelijkheid om jouw websitebezoekers te benaderen met een advertentie waarin producten worden getoond die een bezoeker al eens in jouw webshop heeft bekeken. Op die manier wordt de bezoeker nogmaals in contact gebracht met het product waarna deze bezoeker mogelijk sneller overgaat tot een conversie.

In onderstaande afbeelding laten we je zien hoe Facebook remarketing in verschillende stappen werkt. Iemand bezoekt jouw website en accepteert browsercookies. Via een Facebook pixel kan Facebook vervolgens registreren welke producten jouw bezoeker bekijkt. Hierover later meer. Wanneer de bezoeker vervolgens jouw website verlaat, worden de bekeken producten opnieuw getoond in een advertentie op Facebook, Instagram of het Audience Network. Dit proces ziet er als volgt uit:

Model facebook remarketing

Facebook pixel

Nu je weet wat Facebook remarketing is en hoe het werkt leggen we graag uit hoe je een Facebook remarketing campagne opstart. Voordat je een campagne kunt aanmaken is het allereerst belangrijk om de Facebook pixel in jouw websitesysteem te implementeren. Daarvoor kun je contact opnemen met de bouwer van je webshop of zet zelf een stukje code op jouw website. Het volgende stappenplan helpt vervolgens bij het opzetten van een remarketing campagne.

Stap 1: Maak een Facebook remarketing doelgroep

Dit kun je doen in het menu ‘Doelgroepen’ in de Facebook bedrijfsmanager. Daar kun je een aangepaste doelgroep aanmaken op basis van websiteverkeer. Met behulp van de Facebook pixel kan Facebook alle bezoekers van jouw webshop in een lijst samenvoegen. Je kunt vervolgens zelf aangeven of je wilt targeten op alle websitebezoekers, mensen die specifieke webpagina’s hebben bezocht of bezoekers op basis van doorgebrachte tijd. Nu de doelgroep is ingesteld op retargeting kan je aan de slag met het maken van een advertentie in de Facebook bedrijfsmanager.

Optie 1: Maak een conversie campagne aan en stel je doelgroep in

In de conversie campagne kun je onder ‘Aangepaste doelgroepen‘ je Facebook remarketing doelgroep instellen die je in stap 1 hebt aangemaakt. Onder plaatsingen kun je vervolgens aangeven waar je de remarketing campagne precies wilt laten zien. Je kunt kiezen uit diverse opties binnen Facebook zelf, via Instagram en het Audience Network. Daarnaast kun je ook het budget instellen. Let wel even op: conversies via remarketing campagnes zijn vaak duurder dan gewone Facebook ads, maar leveren vaak meer resultaat.

Optie 2: Maak een remarketing advertentie

Optie 2 is wat ons betreft de betere optie. Het is mogelijk om producten van je website te tonen in een Facebook advertentie. Hiervoor dien je de feed van jouw webshop gekoppeld te hebben met Facebook. Als je dit hebt ingesteld dan kan je een campagne maken op basis met als doel Verkopen uit catalogus. Onder advertentiemateriaal kan je de Catalogusopties kiezen. Met de optie ‘Multiple Products’ selecteert de pixel automatisch de producten uit jouw webshop die iedere individuele bezoeker heeft bekeken. Je kunt er daarnaast nog een automatisch prijskaartje of kortingskaartje aan toevoegen zodat bezoekers sneller overtuigd worden van de goedkope prijs van producten uit jouw shop.

Heb jij bovenstaande stappen gevolgd maar toch behoefte aan meer informatie of wil je graag dat wij je verder helpen met social media. Neem vrijblijvend contact met ons op! Wij zijn bereikbaar via +31 (0) 40 218 30 40 of op info@extendure.com.

New york 1587558 960 7202