Bing shopping
28 januari 2020
Leestijd: 3 min
Door: Extendure

Bing Shopping; Waarom dit zo interessant is!

Bing is stapsgewijs aan de weg aan het timmeren in Nederland. Een bewijs hiervan is de implementatie van Bing Shopping. We zijn zo gewend aan Google en de functionaliteiten ervan dat we bijna vergeten dat er nog andere zoekmachines zijn. Bing staat als standaard zoekmachine ingesteld in Windows Edge en dat heeft in Nederland voor een groei van het aantal gebruikers gezorgd. De Bing Shopping campagnes zijn een bewijs dat Bing terugvecht.

Bing Shopping Campagnes

Shopping advertenties zijn productadvertenties die uitgebreide informatie geven zoals prijs, afbeelding en verkoper van het product. Deze advertenties worden getoond aan mensen die specifiek op zoek zijn naar bepaalde producten of een productnaam intypen in de zoekbalk. Het voordeel hiervan is dat producten direct individueel vertoond worden in plaats van per categorie. Vanzelfsprekend kan er direct op geklikt worden om vervolgens naar de webshop van de verkoper te gaan. Een voorbeeld van Bing Shopping in Bing is hieronder te zien met het zoekwoord “lg tv”.

Bing Shopping 1024x804 600x471

Waarom je moet verkopen in Bing

Verkopen met Bing shopping heeft belangrijke voordelen. Wellicht lijkt het niet zo vanzelfsprekend omdat Google een veel groter marktaandeel heeft maar dit brengt ook weer nadelen met zich mee. Een groot voordeel van Bing Shopping is dat er dus veel minder concurrentie is, vooral omdat het nu nog vrij nieuw is. Dit houdt weer in dat je een lager CPC (Cost Per Click) kunt instellen (ruim 30% lager gemiddeld). Ook kun je Bing adverteren met afbeelding extensies, iets wat in Google niet mogelijk is. Via het Bing zoeknetwerk is remarketing mogelijk. Het laatste voordeel is dat je makkelijk een Google Adwords campagne kunt importeren. Als je via Google shopping al verkoopt dan kun je dit via een paar klikken importeren in Bing Ads.

Hoe je Bing Shopping opzet

Gezien het feit dat Bing als standaard browser staat ingesteld op Windows 10 kan verkopen via Bing Shopping interessant worden voor ondernemers. Ongeveer 35% van de internetters maakt gebruik van Windows 10. Dit is het meest gebruikte OS van Nederland. Dat wil overigens niet zeggen dat iedereen ook standaard Bing gebruikt, maar wel een beduidend percentage ervan. Bing heeft in Nederland een bereik van 9% van alle zoekopdrachten op desktop. Kortom, er is genoeg business.

Verkopen via Bing is vrij eenvoudig. Via Bing Merchant Center kun je producten inladen in de shop. Als je bekend bent met Google Shopping; je kunt ook producten via een bestaande Google Shopping campagne importeren naar Bing Ads. Hier volgen de te nemen stappen;

  • Claim je domein in Bing Webmaster Tool
  • Maak een Bing Merchant Center account aan
  • Creëer een productfeed en importeer deze naar het Merchant Center
  • Bouw je Shopping campagne op in Bing Ads

Belangrijk is wel dat je Bing Ads auto tagging aan zet. Hierdoor worden je resultaten gemeten en kun je goede analyses maken van je campagnes. Dit gaat in 3 simpele stappen;

  • Log in bij Bing Ads. Klik op de radar rechtsboven. Vervolgens kies je Accounts & Billings
  • Kies het account waar je UTM tagging wilt toevoegen.
  • Klik op Auto- tagging à Add UTM tags to my destination URLs


Omdat Bing Shopping nog vrij nieuw is raden wij je aan zo snel mogelijk hieraan te beginnen. Hulp nodig bij het opzetten van een Bing shopping campagne? Bel ons, we helpen je graag!

Bing Shopping logo 400x180