Adverteren op eigen naam
19 juni 2020
Leestijd: 3 min
Door: Extendure

Adverteren op je eigen bedrijfsnaam met Google Ads?

“Mijn bedrijfsnaam staat toch al automatisch bovenaan in de Google zoekresultaten?” Natuurlijk is je bedrijfsnaam zichtbaar in Google, maar je staat niet altijd direct bovenaan. Het lijkt in het begin misschien wat vreemd en wellicht onnodig, maar adverteren op je eigen bedrijfsnaam loont. Het heeft zelfs meerdere voordelen om te adverteren op je eigen bedrijfsnaam binnen Google Ads. Wij vertellen je graag meer over deze voordelen in dit blog. Heb je na het lezen van dit blog nog vragen, of behoefte aan extra informatie? Neem gerust contact met ons op! Wij als online marketing bureau in Eindhoven leggen het je graag uit.

Jouw concurrenten adverteren al

Je bedrijfsnaam is uniek en jouw visitekaartje voor de buitenwereld. Maar let op, je concurrenten kunnen ook op jouw unieke bedrijfsnaam adverteren met Google Ads. Vooral bij webshops, restaurants, hotels, reisorganisaties en andere hospitality bedrijven is er een grote kans dat er iemand op jouw bedrijfsnaam adverteert op dit moment. Echter, is in verreweg de meeste gevallen de relevantie score van concurrentie laag op jouw unieke naam. Gelukkig zijn de biedingen op je eigen naam relatief laag en de kwaliteitsscore hoog. Doordat je relevantie van je bedrijfsnaam hoog is, het is immers je eigen bedrijf, is de CPC hierin vaak voordelig. Wees je concurrenten dus te slim af en zorg dat je altijd bovenaan staat.

Advertentie op eigen naam

Lage kosten voor een hoge kwaliteit in Ads

Door op je bedrijfsnaam te adverteren, kun je bovendien je kwaliteitsscore een boost geven. De relevantie van zoekwoorden die linken naar jouw bedrijfsnaam zijn erg hoog. Komt een klant na jouw Google Ads advertentie op een relevante landingspagina, dan is het helemaal feest voor je kwaliteitsscore en je portemonnee. Door het genereren van extra relevante klikken verhoog je de algehele kwaliteitsscores van je account en hou je de kosten zo laag mogelijk.

Het aantal bezoekers op je website groeit

Op het moment dat jij het gehele eerste gedeelte van de zoekresultaten pagina inneemt, zie afbeelding hierboven, is de kans zeer groot dat de bezoeker daadwerkelijk naar jouw website gaat. Hierdoor voorkom je dat minder relevante pagina’s zoals social media en review websites direct in het zicht zijn van de bezoeker. En minder afleiding betekent meer focus voor jouw website.

Vele onderzoeken wijzen uit dat het ideaal is als je zowel organisch als betaald verkeer inzet om gevonden te worden in Google. Deze mix zorgt voor relatief lage kosten en veel extra verkeer op je website. Door op je eigen bedrijfsnaam te adverteren kun je direct traffic groei behalen en zorg je voor de juiste en up-to-date communicatie.

Gebruik je bedrijfsnaam in een campagne

Wanneer een mogelijke bezoeker op jouw bedrijfsnaam zoekt en deze inmiddels bovenaan de Google zoekresultaten komt, begint het overtuigen. Bezoekers gaan zich nu focussen op je koppen, beschrijvingen en extensies. Schrijf hiervoor teksten met een trigger die bij jouw bedrijf past zoals, ‘20% korting’, ‘neem contact op’, ‘shop nu’ etc. Zorg dus dat je alle relevante acties en events hierin meeneemt.

In je Google Ads campagne kun je nu de focus gaan verleggen van vindbaarheid naar klikgeneratie. Ga in je koppen en beschrijvingen bijvoorbeeld voor een marketingactie of een communicatieactie. Spits je advertentietekst toe op je ultieme doel. Nu je relevant en vindbaar bent op je bedrijfsnaam kun je die zo gewilde kliks gaan verzilveren.

Conclusie: ‘Doen!’

Adverteren op je eigen bedrijfsnaam, als jij het niet doet, doet je concurrent het voor je. Het is een makkelijke stap om te maken met mogelijk grote resultaten. Wil je graag nog meer tips over je Google Ads campagnes? Neem contact op met onze SEA specialisten uit Eindhoven.