Write 593333 1920 e1477644756134
5 juli 2018
Leestijd: 3 min
Door: Extendure

10 tips voor betere content op je website

Is je content wel leuk, maar zien net te weinig mensen het? Wij geven je graag een aantal tips voor het verbeteren van je content, waardoor je pagina’s beter bezocht gaan worden. Het gaat om tips die simpel lijken, maar waar je misschien nog helemaal niet bij hebt stilgestaan. Ze zijn niet zo zeer gericht op de vindbaarheid van je artikel (daarover kan je hier meer lezen), maar meer op kwaliteit van je pagina om zo het leesplezier te bevorderen. Doe er je voordeel mee!

Gebruiksvriendelijkheid en originaliteit

1. Maak de URL korter

URL’s die organisch bovenaan in de zoekresultaten staan, hebben gemiddeld 50 leestekens. Naast dat het SEO-technisch goed is, krijgt de lezer ook een rustiger gevoel op je website.

2. Voeg content types toe die de concurrentie niet heeft

Denk aan originele foto’s, tekeningen, GIF’s, infographics, interactieve afbeeldingen en video’s. Doorbreek vaste routines, vernieuw en doe is gek. Originaliteit is hier wel het sleutelwoord.

Structureer je content met de juiste titels en tekstindeling

3. Maak een betere titel

De click-through-rate is zeer hoog gecorreleerd aan de ranking van je pagina. Dus hoe meer clicks je krijgt, hoe hoger je ranking zal worden. Zorg dat je titel pakkend is en aanzet tot actie. Verklap niet alles in je titel of meta-omschrijving, maar zorg dat lezers een reden hebben om op de link te klikken.

4. Hoe simpeler, hoe beter

Waarschijnlijk gebruik je wel eens tongbrekers die voor jou dagelijkse kost zijn, dit betekent echter niet dat je lezer ze ook kent. Pagina’s die bovenaan in Google gerangschikt staan bevatten vaak teksten die makkelijk begrepen kunnen worden door kinderen van 13 tot 15 jaar oud.

5. Maak het lettertype groter

Content pagina’s die op de eerste plaats ranken hebben gemiddeld een lettergrootte van 15,8 pixels! Geloof ons, dat is groter dan je denkt. Maak je tekst leesbaar en ben niet bang dat mensen voor grote stukken tekst af gaan schrikken, daarvoor heb je namelijk afbeeldingen.

6. Zorg voor een betere structuur

Lezers willen hun antwoord snel hebben. 78% van de pagina’s die organisch bovenaan staan en veel gelezen worden bestaan uit een puntsgewijze opsomming. Het maakt je content makkelijk om te lezen, omdat de lezer weet wanneer hij een deelonderwerp heeft afgesloten. Som dus op, waar mogelijk!

Afbeeldingen zijn erg belangrijk voor goede content

7. Visualiseer met afbeeldingen

De gemiddelde artikelen of blog posts die organisch bovenaan staan hebben maar liefst 9 afbeeldingen! Zorg dat er zeker één afbeelding na iedere 75-100 woorden te zien is. Één lange tekst scoor je weinig punten mee. Lezers zijn namelijk op zoek naar het eindpunt van je tekst, of meerdere eindpunten. Ze willen een beloning voor het lezen, geef ze daarom een goede afbeelding.

8. Gebruik professionele foto’s

Hoge kwaliteit foto’s in je content hebben 121% meer kans om gedeeld te worden dan foto’s van slechte kwaliteit. Tip: hoge kwaliteit foto’s hoeven niet veel geld te kosten. Kijk maar is op websites als StockSnap, waar mensen professionele foto’s gratis delen, zelfs voor commercieel gebruik!

Maak je content makkelijk te verspreiden

9. Zorg voor ‘zwevende’ social media deelknoppen

Zwevende knoppen zorgen voor 27% meer social media kliks (en dus meer verkeer), ten opzichte van knoppen die alleen op de boven- of onderkant van je pagina staan. Nog een reden: content pagina’s die vaak op social media gedeeld worden, ranken ook organisch hoger in Google. Maak delen daarom zo makkelijk mogelijk en laat de knoppen mee scrollen!

10. Link uit

Als je een externe link plaatst die meerwaarde biedt voor de bezoeker, bijvoorbeeld door extra informatie te geven over een bepaald onderwerp, dan is dat positief. Positief voor je bezoekers, gebruiksvriendelijkheid en uiteindelijk ook voor je posities in Google! Zo hebben wij deze infographic geraadpleegd voor deze blog.

Meer tips of een beetje extra hulp?

Opzoek naar een SEO Eindhoven marketingbureau die u verder helpt? Neem vrijblijvend contact op