Iedere SEO specialist heeft een bepaalde strategie en werkwijze waar hij zich prettig bij voelt. Dit gaat gecombineerd met een hoog kennisniveau omtrent crawling, search en natuurlijk optimalisatie. Hoe goed je ook bent, je kunt niet zonder bepaalde tools en extensies. In dit blog bespreken we daarom ook een aantal zeer handige SEO extensies (voor Google Chrome) die je dagelijks kunt gebruiken. Via de Google Chrome web store kun je de extensies makkelijk downloaden.

Waardevolle SEO extensies

Hieronder vind je een overzicht van waardevolle SEO extensies waar ik zelf dagelijks gebruik van maak. Per extensie staat uitgelegd waar deze voor dient. Heb je vragen over een extensie? Laat het gerust weten.

SEO Peek

SEO Peek geeft je met één klik relevantie SEO informatie over de pagina die je open hebt staan. Het maakt bijvoorbeeld de paginatitel, metaomschrijving, H1 elementen en veel technische elementen (https status, meta tags en canonicalization) inzichtelijk. Zo heb je meteen al snel inzicht in een aantal belangrijke on site/technische factoren

Check my links

Op een pagina staan vaak vele interne/externe links. Het is natuurlijk gekkenwerk om handmatig te controleren of iedere link naar een gezonde pagina gaat. Daarom is er de Check my links extensie. Klik als je op de pagina staat op het logootje en alle links worden gecontroleerd op statuscode. Mocht er een link naar een 404 pagina op de betreffende pagina staan dan wordt deze rood gearceerd, terwijl de gezonde links een groene kleur hebben.

NoFollow

Kijk meteen welke links op een pagina een NoFollow attribuut hebben. De extensie geeft met een rode stippelrand deze links aan. Dit is handig voor zowel je on site SEO als je uitgaande links.

Redirect Path

Wanneer je pagina’s naar elkaar wilt laten verwijzen, wordt hier vaak een 301/302 redirect voor gebruikt. Een 301 redirect is een permante verwijzing, terwijl 302 voor een tijdelijke redirect staat. Wanneer je op een pagina komt die geredirect is, geeft de extensie dit meteen aan. Het icoontje verandert dan van grijs naar donkerblauw en de code 301 of 302 verschijnt. Wanneer je vervolgens op het icoontje klikt, zie je de redirect structuur.

Canonical

Een technisch element binnen SEO waar veel gebruikt van wordt gemaakt zijn canonical URL’s. Met de Canonical extensie zie je meteen op er op de pagina een canonical staat. Het logootje met het omgekeerde vraagteken is normaliter grijs, maar wanneer er een canonical op de URL staat kleurt het icoontje lichtblauw.

Word Count

Binnen SEO is content een belangrijk onderdeel. Natuurlijk wel relevante content. Met de Word Count extensie zie je snel uit hoeveel woorden de tekst bestaat. Je installeert de extensie, selecteert vervolgens de tekst en klikt op je rechtermuisknop. Daarna kies je voor ‘’ word count ‘’ en het aantal komt in beeld. Zo kun je snel je eigen tekst vergelijken met de tekst van bijvoorbeeld een concurrent.

SEOquake

SEOquake is een extensie waar je ook veel SEO gerelateerde data. Echter gebruik ik dezel tool zelf voor de nummering binnen de SERPs. SEOquake nummert de organische resultaten, zodat je snel kunt zien op welke positie jouw website rankt.

 

Met deze gratis extensies zie je snel belangrijke on site informatie die erg waardevol zijn voor SEO specialisten. Heb jij nog een andere extensie waar je graag mee werkt? Laat het ons weten.

Opzoek naar een SEO Eindhoven marketingbureau die u verder helpt? Neem vrijblijvend contact op