Iedereen weet dat Google Ads geld kost. Maar niet iedereen weet hoe je het maximale resultaat kunt behalen uit je bestede geld. Daarom geven wij jou een vijftal tips over hoe jij je Google Ads kunt optimaliseren. 

Hoe kwaliteitsscore Search Ads verhogen?

Is het nuttig om je kwaliteitsscores te verhogen van een 6 naar 7? Jazeker! Bepaalde zoekwoorden kunnen maanden zo niet jaren bezoekers binnenhalen. Dus als jij die gehele periode iedere keer te veel betaald, kan dit over een langere tijd een aardig bedrag zijn. Als je bij Search Ads op zoekwoorden klikt en vervolgens op kolommen kun je gegevens toevoegen. Op het moment dat je je kwaliteitsscore wilt gaan verhogen, raden wij je aan om de kwaliteitsscore, Verw. CTR, Erv. op bestemmingspagina en advertentierelevantie toe te voegen. 

Een gemakkelijke stap om de kwaliteitsscore van je zoekwoorden te verhogen is om er aparte advertentiegroepen voor aan te maken. Door voor ieder type zoekwoord een aparte advertentiegroep met daarbij een unieke advertentie aan te maken, kun je kwaliteitsscore tot wel 2 punten verhogen. Zo ga je minder per klik betalen en krijg je een hogere positie. 

Voorbeeld advertentiegroepen: 

  • Samsung Galaxy S10;
  • Samsung Galaxy S10 los toestel;
  • Samsung Galaxy S10 kopen;
  • Samsung S10.

Welke producten in Google Ads verkopen?

De volgende stap om je Google Ads te optimaliseren, is om te kiezen welke battles je aan wilt gaan met concurrenten. Baseer je keuzes niet op onderbuikgevoelens, maar op harde cijfers. Als je bijvoorbeeld 10 producten hebt die zeer goed lopen in de Ads en je kunt die goed inkopen, waarom dan niet focussen op die 10 producten? Op het moment dat je eindeloos de strijd aangaat met concurrenten wordt de gemiddelde kosten per klik alleen maar verhoogd. Kortom, wees niet bang om producten uit te sluiten in je Google Ads. 

Welke zoekwoorden uitsluiten?

Het is misschien niet het meest inspirerende klusje, maar het is nog steeds een zeer belangrijk onderdeel om je Google Ads te optimaliseren. Door te klikken op zoekwoorden en dan zoektermen kun je precies zien welke zoekwoorden zijn gebruikt om bij jouw advertenties te komen. Op het moment dat je je advertentiegroepen goed hebt opgedeeld, kun je zo gemakkelijk niet relevante zoekwoorden uitsluiten. 

Vaak kom je ook zoekwoorden tegen van consumenten die nog in de zoekende fase zitten. Deze consumenten gebruiken vaak termen zoals ‘info’, ‘zelf doen’ en ‘waarom’. Het is een overweging om ook deze zoekwoorden uit te sluiten als daar te veel budget naar toe gaat. Je wilt misschien wel alleen maar consumenten targeten die op het punt staan om iets te kopen. Deze consumenten gebruiken vaak termen zoals ‘kopen’, ‘vergelijken’ en ‘review’. 

Hieronder enkele voorbeelden van zoekwoorden die bijna iedereen uit kan sluiten.

  • Tweedehands;
  • Gebruikt;
  • Wikipedia;
  • Facebook, Instagram enz. 

Hoe profiteren van Google algoritmes?

Om je Google Ads te optimaliseren, kun je zeer veel processen volledig automatiseren, maar dat is niet altijd de juiste keuze. Het is zeer belangrijk om altijd zelf na te blijven denken en zelf de controle te behouden. De door Google aangeboden automatische biedstrategieën worden pas interessant als je ze zelf genoeg getest hebt. Na deze test kun je automatische biedstrategieën inzetten op ROAS (Return on Ads spent). Wij raden aan om kleine testjes te doen met de automatische biedstrategieën en die uit te breiden bij het behalen van positieve resultaten. Mocht de campagne niet werken, verlies je niet veel geld en kun je gemakkelijk weer de volgende test live zetten. 

Hoe Google Ads optimaliseren

Hoe relevante bezoeker bereiken?

Veel kleine aankopen worden vaak via mobiel gedaan en veel diensten worden lokaal uitgevoerd. Profiteer van deze gedachte. Door te klikken op apparaten in je Google Ads menu, kun je precies zien hoeveel klikken er via ieder apparaat binnenkomen. Voor de ene adverteerder is desktop een belangrijk platform en voor de ander weer mobiel. Het belangrijkste is om iets met die kennis te doen en niet alleen als gegeven te laten staan. 

Hetzelfde geldt voor lokale bod aanpassingen. Heb je een eigen winkel? Het kan dan interessant zijn om onder locaties in Google Ads een cirkel om je dorp of stad heen te trekken en daarvan het bod te verhogen. Op die manier verhoog je ook de kans dat website bezoekers naar je winkel toe komen. Een andere optie is om voor de rest van Nederland een verlaagd bod in te stellen aangezien die bezoekers minder interessant zijn. 

Natuurlijk zijn er nog tal van manieren om jouw Google Ads campagnes te optimaliseren. Ben je naast deze vijf tips nog benieuwd naar onze andere strategieën om het maximale resultaat te behalen uit Google Ads? Neem dan vrijblijvend contact op met onze SEA specialisten