Hoofs feestkleding

De concurrentiestrijd aangaan in een snel groeiende markt

Sinds de oprichting meer dan 60 jaar geleden, is P.W. Hoofs met haar feest-, stoffen-, en fourniturenwinkel uitgegroeid tot een echt begrip in Den Bosch en ver daarbuiten. Van een felgekleurd trainingsjack met zonneklep, tot aan een unieke carnavalsjas uit de eigen Oeteldonk collectie. Feestgangers kunnen naar hartenlust shoppen in de 3000m2 grote feestwinkel aan de Vughterstraat. En een paar deuren verderop vormt de stoffen- en fourniturenwinkel een walhalla voor creatievelingen, die hier alle benodigdheden voor een geslaagd Do It Yourself project vinden.

Aan ons team de vraag om feestgangers en creatievelingen ook online hun weg te laten vinden naar de webshops van Hoofs. We gingen aan de slag, en al snel smaakte het succes dat we behaalden via Google Ads en SEO naar meer. Inmiddels houden we ons op dagelijkse basis bezig met het vergroten van het online succes van Hoofs

Mockup google ad 002
Mockup google ad 001
Mockup google ad 003
Mockup google ad 004
Mockup google ad 005
Sample mockup google ad 002
Mockup google ad 002
Mockup google ad 001
Mockup google ad 003
Mockup google ad 004
Mockup google ad 005
Sample mockup google ad 002

Het probleem aanpakken

Vanwege de constant veranderende consument behoeften op basis van al de verschillende feestdagen in het jaar, is het een prachtige uitdaging om precies op het juiste moment aan de juiste behoeftes te voldoen.

Het is dus cruciaal om super flexibel te blijven en snel te schakelen als er zich nieuwe kansen voordoen in de markt. Om dit te bereiken is het ontzettend belangrijk om de nauwe samenwerking altijd te blijven handhaven.

Onze strategie

  1. Merkanalyse en strategische planning: We begonnen met een diepgaande analyse van P.W. Hoofs, hun doelgroep, en de markttrends. Dit stelde ons in staat een op maat gemaakte strategie te ontwikkelen die gericht was op het verhogen van de omzet.

  2. Zoekmachine optimalisatie: Het hele jaar door zijn we bezig met het benutten van nieuwe kansen door categorieën met organische potentie op te zetten en te optimaliseren. Uiteraard nemen we structureel linkbuilding en technische optimalisaties mee als niet te missen onderdeel van SEO.

  3. Google Ads: We lanceerden gerichte Google Ads campagnes, afgestemd op actuele thema’s en kansen. Naast de vaste planning zorgen we dat we flexibel blijven en snel schakelen als er zich kansen voordoen in de markt.

  4. Social Ads: Voor social ads zijn we het gehele jaar door actief met campagnes die aansluiten op de laatste feestkledingtrends en activiteiten binnen Hoofs. De grootste slag slaan we echter tijdens de feestdagen zoals carnaval en oktoberfest. Zo hebben we afgelopen carnaval een verkoopcampagne weten op te zetten met een ROAS van 10+.

Impactvolle Resultaten

  • Meer website bezoekers met 646% stijging: De nieuw veroverde topposities in de organische zoekresultaten en verbeterde overall online vindbaarheid van zowel de feestkleding- als de stoffenwinkel. We kregen het voor elkaar om beide websites van zo’n 646% extra website bezoekers te voorzien.

  • Verhoogde omzet met 1629%: Onze Google Ads strategie resulteerde in een omzetstijging van maar liefst 1629% sinds de start van de samenwerking.

  • Zoekmachine optimalisatie met 44% van de zoekwoorden op top 5 posities: Door het optimaliseren van verschillende teksten op de websites, ranken wij nu met 44% van onze woorden in de top 5. Als we kijken naar de top 3, dan is dit zelfs 30 procent van het totaal aantal zoekwoorden waar wij ons op hebben gefocust de afgelopen jaren.

Toekomstvisie

Team Hoofs staat nooit stil, en wij zeker ook niet. Wij blijven ons inzetten om de beste posities in Google te bemachtigen, optimale Google Ads campagnes te draaien, en via originele manieren de online aanwezigheid van Hoofs verder uit te bouwen. Alles om Hoofs sterk op de markt te blijven zetten, zo blijven we ‘Part of Hoofs’ plan’.