SEA marketing
1 december 2020
Leestijd: 4 min
Door: Extendure

SEA marketing; hoe in te zetten

SEA marketing is de methode om direct resultaat te behalen. Wil jij graag bovenaan te zien zijn op de pagina’s van Google? Dan is adverteren via Google Ads de methode. Jij kunt namelijk via verschillende manieren direct zichtbaar zijn voor jouw doelgroep. Tuurlijk het is even afstemmen, maar als je het slim inzet, zijn er uitstekende resultaten mee te behalen.

Wat zijn de mogelijkheden van adverteren op Google?

SEA staat voor Search Engine Advertising en betekent simpelweg het adverteren op zoekmachines. Hoewel er andere zoekmachines zijn, is Google veruit de belangrijkste en daarom focussen we ons daar ook op in dit blog. De Ads van Google zijn op te delen in drie categorieën. Google Search Ads, Google Shopping Ads en Google Display Ads.

 • Google Search Ads: Search Ads zijn de tekstuele advertenties die je boven- en onderaan van een Google zoekresultaten pagina ziet.
 • Google Shopping Ads: Dit zijn advertenties van producten en deze zie je bovenaan de zoekresultaten pagina.
 • Google Display Ads: Dit zijn banners die je ziet op andere websites en deze kunnen op verschillende plekken staan.
Google shopping serp 1 600x325

Wat zijn de voordelen van SEA marketing?

Het opzetten van een Google Ads account kost tijd. Je betaalt voor iedere klik, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat die klik ook je geld waard is. Te vaak komen wij nog bedrijven tegen die wel ooit een Google Ads account hebt aangemaakt en hebben gevuld, maar dat er geen resultaat uit kwam. Toen zijn ze er direct mee gestopt en zijn naar andere mogelijkheden op zoek gegaan. Zonde! Met de juiste kennis en tijd zijn er echt hele mooie resultaten mee te behalen. Hieronder een aantal voordelen van SEA marketing.

 • Lokaal adverteren: Heb jij bijvoorbeeld een koffiezaakje en wil je dus alleen lokale klanten bereiken in Eindhoven? In de Google Ads kun je precies aangeven welk land, gebied, stad, dorp of regio je wilt adverteren.
 • Geen onverwachte kosten: Je stelt een dag budget of maandbudget en Google houdt zich daaraan. Dus je weet precies het maximale bedrag dat je die maand uitgeeft.
 • Zelf focus kiezen: Pak jij maar een kleine marge op bepaalde producten? Je bepaalt helemaal zelf op welke producten je adverteert en welke niet. Dat scheelt jou een hoop kosten.
 • Bovenaan de resultaten: De bovenste resultaten krijgen simpelweg de meeste klikken. Met Google Ads is het altijd mogelijk om bovenaan te staan.
 • Beginnend bedrijf: Ben je net je eigen bedrijf begonnen en wil je de eerste resultaten binnenhalen? Waar het via andere methodes vaak maanden kan duren, kun je al binnen één week de eerste resultaten behalen met SEA marketing.
SEA marketing lokale ads

Hoe SEA marketing inzetten?

Wil jij graag aan de slag gaan met SEA marketing? Je kunt dan zelf aan de slag gaan, maar je kunt ook contact opnemen met onze SEA specialisten. Zij hebben ruime ervaring met het maken en beheren van converterende campagnes. We zijn dan ook niet voor niets benoemd tot Google Premier Partner! Maar wij delen onze kennis graag en daarom heb je hier alvast een vijftal tips:

 • Zoekwoorden kiezen: Kijk goed naar de resultaten die Google laat zien tijdens het kiezen van zoekwoorden. Laat Google producten zien, informatieve pagina’s, blogpagina’s of lokale resultaten. Dit heeft allemaal effect op jouw resultaat.
 • Kwaliteitsscore verhogen: Het is toch zonde als je voor dezelfde klik meer betaald dan eigenlijk nodig is? Probeer altijd je kwaliteitsscore zo hoog mogelijk te krijgen.
 • Snelheid webshop: Zeer zonde als je pagina te lang doet over het laden, waardoor er al een deel van je websitebezoekers afhaken voordat ze de pagina zien. Een snelle website is zowel goed voor je SEA als voor je SEO.
 • Sluit zoekwoorden uit: Blijf altijd bezig om zoekwoorden uit te sluiten. Iedere week vindt jouw doelgroep nieuwe manieren om te zoeken en die zijn niet altijd even relevant voor jou.
 • Blijven optimaliseren: Deze heb je misschien al vaker gehoord, maar dit is dan ook de belangrijkste SEA marketing tip. Blijf verschillende mogelijkheden uitproberen! De markt staat niet stil en jouw Ads moeten daarin meebewegen.

Hopelijk hebben we je meer informatie kunnen bieden over SEA marketing. Wil jij graag meer informatie over dit onderwerp of weten hoe onze SEA specialisten jouw Ads zouden oppakken? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij beheren al voor tal van klanten succesvol hun SEA marketing campagnes.