A1 B4 D60 E6 C e1478704376539
6 november 2015
Leestijd: 8 min
Door: Extendure

Hoe krijg ik snel meer webshop bezoekers?

Met je webshop hoog in de Google ranking komen te staan, dat wil iedere webshop eigenaar wel. Zo vinden je potentiële klanten je makkelijk. Door meer bezoekers op je webshop ligt een omzetstijging voor het oprapen. Maar veel verkeer naar je webshop komt niet zomaar aanwaaien. Sommige webshop eigenaren komen daardoor op een kritiek punt. Hun webshop heeft net zoveel bezoekers als een kerstmarkt in augustus. Wees dit punt voor. Zo maak je de weg vrij voor veel nieuwe traffic.

Nieuwe bezoekers naar je webshop

Een webshop zal zichzelf niet promoten. Je zal zelf echt aan de slag moeten om bezoekers binnen te halen. De standaard pagina’s over jezelf, het bedrijf, product- of dienstpagina’s op je webshop zijn weer netjes ingevuld. Prima om te beginnen met online marketing om te zorgen voor meer bezoekers. Je moet goed onthouden dat het hebben van een webshop pas de eerste stap is. Er gaat veel tijd en energie in zitten. De ondernemer wacht tot er bezoekers ‘die je zo graag wilt’ haast op magisch wijze op je webshop terecht komen. Voor veel is dit een groot struikelblok.

Meer webshop bezoekers checklist

Bepaal je webshop doel(en)
Heb altijd een doel voor ogen voor je webshop en voor je bezoeker. Als je geen plan bedenkt om bezoekers naar je webshop te leiden, eindig je met een kater. Niet wat je noemt de ideale omstandigheden. Het is een alsmaar terugkerend probleem van startende ondernemers. Zij hebben vaak weinig ervaring met online marketing. Dit is een aanleiding om zelf te brainstormen over creatieve manieren om jouw webshop de aandacht te geven die het verdient. Denk na of je webshop een prijsvechter of een niche is. Misschien is je webshop wel een extra kanaal?

Content afstemmen op de bezoeker
De content voor je webshop moet uitgedacht zijn. De content is bepalend voor de vindbaarheid van je webshop in zoekmachines. Een tip om iets goeds van je content te maken, is om jezelf helemaal te verplaatsen in de lezer. Stel jezelf gerust vragen, met welke vraag komt de klant op mijn webshop terecht? Wat zijn de interesses van de lezer? Enzovoorts. Wat je wil weten moet perfect aansluiten op de belevingswereld van de lezer. Klinkt makkelijk en logisch, maar toch wordt dit vaak vergeten. Dat resulteert in de content welke nauwelijks meewerkt om meer bezoekers naar je webshop te krijgen.

Social media marketing
Social media kanalen hebben een grote invloed op de rankings van webshops in Google. Wanneer iemand een artikel op een webshop liked, plust of tweet dan gaat Google ervan uit dat die persoon de informatie waardevol vindt. Voor Google zijn social media kanalen een goede manier om te bepalen hoe waardevol een bepaald artikel of webshop is. Social media kanalen zijn een zogenaamde ‘ranking factor’ in Google. Het is goed als jouw organisatie actief is op social media. Met een goede social media strategie en de juiste kanalen kan de webshop beter gaan scoren in Google. Dat is weer goed voor meer bezoekers naar je webshop.

Persbericht schrijven
Een persbericht kan ervoor zorgen dat een bepaald nieuwsfeit bij de doelgroep onder de aandacht gebracht wordt. Een belangrijk nieuwsbericht communiceren over je organisatie kan doorslaggevend zijn. Het bekendmaken van een naamswijziging van je webshop of een bepaalde kortingscode als bezoekers zich aanmelden of iets bestellen via de webshop. Het moet een bericht zijn dat mensen aanspoort tot actie. Zodat ze jouw webshop gaan bezoeken. Bijvoorbeeld met een bericht dat de consument bij een besteding in de webshop een korting krijgt of een gratis product.

Nieuwsbrief schrijven
De combinatie van ‘push’ en ‘pull’ marketing maakt nieuwsbrieven erg effectief. Je geeft mensen figuurlijk een duwtje in de rug om jouw webshop te bezoeken. Dit kan bijvoorbeeld met een voordeelactie. Nederlanders zijn gek op voordeel en willen er graag gebruik van maken. Dit push-pull-principe maakt e-mail nieuwsbrieven perfect om:

  • Je merkbekendheid en zichtbaarheid te vergroten.
  • Bezoekers vaker op je site te krijgen.
  • Je reputatie als ‘autoriteit’ te verstevigen.
  • Een relatie op langere termijn met de klant op te bouwen.
  • Gegevens van je klanten en lezers te achterhalen.

SEO (zoekmachine optimalisatie)
In tegenstelling tot wat je misschien vaak hoort is SEO (zoekmachine optimalisatie) geen kwestie van het toepassen van trucjes of technische hoogstandjes. Het gaat maar om één ding; relevante inhoud van goede kwaliteit. Zoekmachines scannen alle websites en proberen uit te vinden waar de website inhoudelijk over gaat. Dat scannen gebeurt per pagina waarbij de zoekmachines proberen uit te vinden waar die pagina over gaat. Die informatie wordt vergeleken met de zoektermen die mensen gebruiken om te zoeken. Met de relevante informatie op je webshop worden complexe berekeningen gemaakt Je bepaalt hoe hoog de pagina in de zoekresultaten komt als iemand zoekt naar bepaalde onderwerpen zoals, online marketing, zoekmachine optimalisatie, e-mail marketing, etc. Dit kan ook goed in samenwerking met Google Adwords.

Wij kunnen je hierbij helpen!

Kan je hulp gebruiken bij het uitvoeren van bepaalde acties? Weet je niet waarom er zo weinig bezoekers naar je webshop komen? Is je webshop ook een kerstmarkt in augustus? Of er komen wel wat bezoekers, maar je wilt toch verbetering? Als online marketeers helpen we jou bij Extendure graag met plezier verder. Neem vrijblijvend contact op.