Google mijn bedrijf
13 juli 2020
Leestijd: 9 min
Door: Extendure

Google mijn Bedrijf beheren en aanpassen + 5 Tips

Als ondernemer wil je dat je bedrijf goed naar voren komt binnen Google. Het liefst kom je hoog bovenaan te staan, zonder honderden euro’s te investeren in Advertenties. Met Google Mijn Bedrijf krijg jij hier als onderneming de kans voor, geheel gratis! Heb je na het lezen van dit blog nog vragen, of behoefte aan extra informatie? Neem gerust contact met ons op! Wij als online marketing bureau in Eindhoven leggen het je graag uit.

Snelmenu Google mijn bedrijf

Wat is Google Mijn Bedrijf?

ls we praten over Google Mijn Bedrijf dan hebben we het over het informatieblok aan de rechterkant bij Google Search. Dit informatieblok wordt zichtbaar wanneer je gericht zoekt op een onderneming (Extendure), een lokale zoekopdracht (marketingbureau Eindhoven) of bij zoektermen die aansluiten op categorieën binnen het bedrijf (Zoekmachine optimalisatie). Alle relevante informatie over jouw bedrijf wordt hier in één oogopslag getoond, met andere woorden een gratis online visitekaartje.

Google mijn bedrijf Extendure 1

Ook voor jouw onderneming is Google Mijn Bedrijf interessant

Elke onderneming heeft baat bij een goed verzorgde bedrijfsvermelding. Vooral als je als onderneming graag lokaal gevonden wilt worden. Denk bijvoorbeeld aan een fietsenmaker. Wat doe jij als je met een lekke band naast de weg staat? Juist, je gaat Googelen naar een fietsenmaker in de buurt. Door middel van Google Mijn Bedrijf kun je als fietsenmaker ervoor zorgen dat jij als eerste getoond wordt, geheel met locatie, openingstijden en andere nuttige informatie direct beschikbaar. Ideaal toch? Deze gratis kans moet je als ondernemer niet links laten liggen.

Google mijn bedrijf lokaal bedrijf e1561030369271

Wie bepaald de content in Google Mijn Bedrijf?

De informatie uit het blok wordt door Google zelf toegevoegd uit verschillende databases. Tevens kun je zelf ook bewerkingen voorstellen om de informatie zo accuraat mogelijk te maken. Zorg er voor dat je met enige regelmaat inlogt op jouw Google Mijn Bedrijf account. Hierbij laat je aan Google zien dat je actief bezig bent met je onderneming. Echter heeft niet alleen Google invloed op de informatie die gegeven wordt. In je online visitekaartje staat er ook een knop ‘Bewerking voorstellen’ waarbij iedereen een wijzigingsoptie kan aanbieden. Google controleert altijd deze aanbeveling, maar als de informatie klopt dan kan de wijziging worden doorgevoerd. Nog een goede reden om regelmatig je informatie te controleren in je Google Mijn Bedrijf account.

Hoe Google Mijn Bedrijf beheren en aanpassen?

Binnen het Google Mijn Bedrijf account heb je verschillende functies. Om een beter beeld te krijgen van het gehele blok aan informatie benoemen we elke functie los.

Beeldmateriaal toevoegen

Allereerst heb je de mogelijkheid beeldmateriaal toe te voegen. Foto’s van de locatie (360 graden), video’s over je bedrijf (maximaal 30 sec) en bijvoorbeeld de buitenkant en interieur van je bedrijfspand. Daarnaast kan het ook een positief effect hebben om je personeel in beeld te brengen die aan het werk zijn of even pauzeren in je pand. Naast dat je zelfstandig beeldmateriaal kan toevoegen helpt Google je ook een handje. Dit doen ze door Google Maps gegevens te koppelen. Je ziet ter hoogte van de foto’s ook de kaart en streetview vanuit Google Maps.

Algemene informatie

Onder het gedeelte met beeldmateriaal zie je algemene informatie over de onderneming, de bedrijfsnaam, adresgegevens en openingstijden. Vaak zijn dit gegevens die Google zelf al heeft weten te vinden vanuit verschillende databases. Ter hoogte van deze informatie zie je ook de sterren van Google-reviews terugkomen, een belangrijk onderdeel binnen Google Mijn Bedrijf. Dit wordt automatisch gekoppeld en is ook altijd zichtbaar in het online visitekaartje. Op het moment dat je met grote regelmaat positieve reviews ontvangt, kan Google ook sterren laten zien bij je zoekresultaten.

Extra URL toevoegen

Mocht het interessant zijn krijg je de mogelijkheid een extra URL (naast je homepage) toe te voegen. Deze optie wordt veelal gebruikt om door te verwijzen naar de contact pagina van een website. De gebruiker kan dan binnen slechts enkele klikken contact opnemen.

Reviews van internet

Het volgende onderdeel dat je ziet zijn de recensies. Hier kunnen nogmaals Google-reviews herhaald worden, maar ook recensies die Google uit o.a. Facebook of vergelijkingswebsites haalt. Kortom, ook feedback die klanten buiten Google achterlaten kunnen terugkomen in je visitekaartje in Google Search. Zorg er dus voor dat je op alle platformen positieve reviews ontvangt.

Introduceer je bedrijf

Binnen Google Mijn Bedrijf is het ook mogelijk om een korte tekst, minder dan 100 woorden, over je onderneming te plaatsen waarin je vertelt wie je bent en wat je doet. Het is belangrijk om hier een sterke tekst neer te zetten die Google interesseert. Hierdoor maak je namelijk ook kans om hoger in de zoekresultaten van Google te komen, waar je later meer over leest.

Google posts

Tot slot biedt Google Mijn Bedrijf je de mogelijkheid om korte berichten te plaatsen genaamd Google Posts. Dit zijn mini-blokken die gedurende 7 dagen online blijven staan. In deze posts heb je ruimte om bijvoorbeeld bedrijfsnieuwtjes te delen, evenementen aan te kondigen of productinformatie aan te bieden. Dit is voor elk type onderneming zeker een extra toevoeging.

Wat is er anders bij de mobiele variant van Google mijn bedrijf?

Je online visitekaartje kan op smartphones net wat verschillend ogen dan via web. Ook zijn er functies die je op je mobiel wel terugziet, maar niet op je computer. Het gaat hierbij vooral om de knoppen zoals de bel-functie, het versturen van een bericht, het bekijken van de route naar het bedrijf toe en het direct doorklikken naar de website. Natuurlijk staat o.a. het telefoonnummer ook in je bedrijfsvermelding op je desktop, maar dan uitgeschreven in plaats van een button.

Een ander aspect is ‘hoogtepunten’ wat alleen op mobiel zichtbaar is. Hierbij kunnen sterke punten van je bedrijf naar voren gehaald worden. Een voorbeeld van een hoogtepunt zie je hiernaast. Door middel van positieve reviews ontving Extendure het hoogtepunt ‘goed beoordeeld’. Helaas heb je als ondernemer weinig invloed op deze hoogtepunten, Google biedt je de opties.

Blog foto mobiel 2 400x692

Worden SEO posities beïnvloed door Google Mijn Bedrijf?

Het belang van de bedrijfsvermelding is de laatste jaren toegenomen, het heeft namelijk invloed gekregen op je positie binnen de organische zoekresultaten van Google. Door het continue up-to-date houden van je Google Mijn Bedrijf account maak je een grotere kans hoger getoond te worden in Google als potentiële klanten zoeken naar je bedrijf of gerelateerde zoekwoorden.

5 tips over Google Mijn Bedrijf

Overspoeld door alle nieuwe informatie? Om de functies en mogelijkheden van Google Mijn Bedrijf samen te vatten volgen hier 5 tips hoe je jouw bedrijfsvermelding op de juiste manier aanpakt.

  1. Keep it up-to-date; log regelmatig in zodat er geen foutieve informatie te vinden is
  2. Verzamel positieve reviews; potentiële klanten hechten veel waarde aan goede reviews
  3. Benut de mogelijkheid van Google Posts; hiermee kom je mogelijk hoger in Google zoekresultaten
  4. Wees alert op berichten of vragen; laat geïnteresseerde niet wachten op antwoord
  5. Gebruik de Mijn Bedrijf-app voor optimaal beheer; vergeet niet dat veel mensen je bedrijfsvermelding zien via een smartphone
Blog foto tips 1024x683

“The secret of getting ahead is getting started.”

Google Mijn Bedrijf conclusie

Kortom, het belang van Google Mijn Bedrijf wordt steeds groter nu de behoefte aan gecentraliseerde informatie groeit. Het is belangrijk dat je hier als onderneming op inspeelt, blijf niet achter. Daarnaast zijn er regelmatig updates door Google waarmee je direct aan de slag kan om een streepje voor te hebben op je concurrentie. Zorg er dus als ondernemer voor dat je bedrijfsvermelding altijd compleet en up-to-date is.

Mocht je nog SEO gerelateerde vragen hebben neem dan vrijblijvend contact op met een SEO Specialist van Extendure